Без шествие на 11-ия ден на протеста в София

За пореден ден протести имаше в страната и в чужбина
19 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
176
Без шествие на 11-ия ден на протеста в София
Снимка: БГНЕС

За 11 ден протест се проведе и в София. Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" и с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов.

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната.

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така излезте утре психодеснитеа дано дойдат и копейкиновци от Варна та да видят всички какне сме комунисти и не сме за Гадев и Божкова сме против Гешев.Маямата избра с цялото БКП Пеевски за шеф на ДАНС,те натресоха Гадев,ДПС го подкрепи а сега същите мутри били против ДПС и Пеевски,и Гешев който бил човека на Доган,пък БКП гласуваха ЗА ГЕШЕВ!!!Хахахаха,болни шизофреници и МАЛумници.
56
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа на тоя ли ще даде пари.От 10 дена пачките и гoлия му зaдник с кюлчетата и пищова са в новините в целия свят.
55
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЖКОВ ТРИ ДЕНА МЪЛЧИ,НЯМА КОЙ ДА НАПРАВЛЯВА ТЪЛПАТА и са малко дори и от близо снимани вече измамата личи.Иначе както много хора писаха,психодесни и хомосексуални масово присъстват,другите са за цвят,начело са и спасителите на Софияи тяхната хомодружинка според която излизали десетки хиляди,ммда а един мармот завива ЧоколаТ!!Направо са стотици хиляди само в София но ние не можем да броим.
54
4
 
3
 
! Отговори
Само БСП преди 3 години
Пусна ама само българите а не на руските м....та от бсп-дс, щото те не са у ЕС
53
24
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
По прoст държавник не сме имали от 100 години.Че е комунист и мафиот и крадец с пачки е друга тема. Една огромна излагация за 3 дни в Брюксел сътвори еднокнижника
52
10
 
4
 
! Отговори
Само Герб! преди 3 години
Ами сега?! Европа не пусна пари?!
51
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата се връща с 0 евро пари като наcран.Най ме изкефи Орбан как го поздрави. Бегии, мафиот.
50
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 78Ае фместо да се чудиш, се връщай у фейса
49
4
 
24
 
! Отговори
? преди 3 години
"Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП"Това ако не си е подготвена подкрепа за БСП, какво друго може да е? Нищо че и там има мафия и корупция, кражби. Важното е да свалим правителството. А какво ще дойде след това, никой не казва. И едва ли ще бъде нещо по-добро, ама нека се надяват. С нито една партия или стари муцуни няма никакво бъдеще, нито някакви промени, само наивниците може да вярват в това,защото бъдеще няма.
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека медиите на терен да попитат протестиращите млади хора които викат "Мутрите вън", как си обясняват нежеланието на Фигуранта да коментира, дали одобрява факта, че за сега единствено доказана мутра, а именно Черепа е реално вън ?И как Фигуранта си обяснява вялото участие на червената Централа по темата, ако изключим паническото отстраняване на Паунов и спускането на занеса за разнищване топлата връзка с мутрата Божков ?Защо си мисля че финансирането предизборната кампания на Фигуранта е при
47
4
 
11
 
! Отговори
дедо, дедоооо преди 3 години
Бай Тошо беше известен с това, че от цяла Източна Европа беше най-верния *** на Москва.И с това, когато се е обсъждало окупирането на Чехия през 68ма точно бай Тошо е предложил окупацията. Просто него са посочили да предложи., дреугите са отказали.Мижитурка от класа беше бай ти Тошо.
46
6
 
2
 
! Отговори
Само Герб! преди 3 години
Кораба потъва, вода има за всички, без паника!
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам момата в едър план на снимката. Как е надула свирката само! И що точно тази *** бре, джанъм? Други няма ли?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И дано кацне скрито някъде, че шведската комисионна трябва да се връща.
43
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Каква е тая врява по форумите, Джийвс?-Крадците от ГЕРБ искат да крадат още, сър!-А защо се пенявят като бесни кучета?-Ами, гербаджий сър, винаги преди да паднат от власт се пенят!
42
4
 
20
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Е що без шествие, да не са им намалили надника, на идеотете
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рани #56: Айде малко по-грамотно, а?
40
5
 
15
 
! Отговори
Рани преди 3 години
Хайде стига сте се оплаквали от протестиращите отивайте да работите или напънети си мозъка и дайте някъква алтернатива какви заводи или фабрики или нещо за селското стопанство ще направите дайте инициатива а стига сте стояли в къщи и неправите нищо а обиждате само правителството или Борисов вие виновен стига с тия протести или обграждания правете нещо за тази страна защото това правителство направи много и да казвате че има протестиращи от чужбина тази протестари работят като бавачки или нелегал
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих Му подарил,ако мога, един Грипен за изпроводяк да си лети!
38
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА КАК ОХРАНАТА НА ЕДИН ДИКТАТОР РАНО ИЛИ КЪСНО ДА НЕ СЪЗДАДЕ СЪЩОТО КОЕТО Е БИЛО НЯКОГА