Без шествие на 11-ия ден на протеста в София

За пореден ден протести имаше в страната и в чужбина
19 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
176
Без шествие на 11-ия ден на протеста в София
Снимка: БГНЕС

За 11 ден протест се проведе и в София. Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" и с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов.

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната.

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
БайТошо на няколко пъти се опълчи на Москва,и за Кремиковци и за химическите заводи и за нетолерантната търговия.А нашия грипен изка да им поднесе всичко на тепсия. И будалите викат ли викат.
36
10
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Министерството на вътрешните работи е поискало от международната организация Интерпол да не публикува на сайта червената бюлетина, с която се издирва бизнесменът Васил Божков. Снимката на хазартния бос липсва, въпреки множеството повдигнати срещу него обвинения и фактът, че Божков е обявен официално за издирване.Каква е изгодата на властта да не се търси Божков?!
35
4
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Без шествие на 11-тия ден от протеста ..... *** то имаше ли кой да шества???
34
3
 
25
 
! Отговори
Луминисцент преди 3 години
Сюрреалистичното е, че един от най-простите хора в политиката (Негово Величество Бащицата), говори най-смислените неща в момента. Импексова обвинява в корупция, Хр. Иванов нарича Божков "политически приемлива фигура", Радев нарича работата на прокуратурата "мутренска", защото проверява хората в обкръжението му, а Сидеров пък е в тотален когнитивен дисонанс, подкрепяйки протестите, но обвинявайки правителството, че ги разрешава, защото не били законни. Само пуканките да си взема.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48 Кои са по-горе?
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези "няколкостотин души" бяха 150-200....:)) На двумилионна София голямо "постижение" бре!:)) И то половината от антуража озвучители на Бабикянчо:)
31
10
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Какво става с Баневи и Арабаджиеви? Обвинения, дела, нещо?Пълна пародия!Изявления по медийте през 5мин.Резултати - нула!
30
2
 
14
 
! Отговори
1234 преди 3 години
ама ти на снимки с неясен произход ли верваш, значи ако поснат една утре с теб как си в центъра на гей парад и малко елементи на хард порнография ше е истина така ли :D
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакво фото или видео как Борисов слага парите у шкафчето? Някакво фото или видео, че това е шкафчето на Борисов.Това клипче и дете от детска градина може да го направи.
28
4
 
8
 
! Отговори
Рони преди 3 години
Тези всички който са пред посолствата на протест или работят като чистачки или студенти тоез маикоте и бащите или дядовците ги издържат тоез техните фамилий произтичат от номенклатурата който пари бяха откраднати от бившите комунисти защото образованието е много скъпо на запад и за да учиш трябва да работиш а аз какво виждам децата на фамилийте от номенклатурата сегашна и предишна плюс олигархията изпращтат техните деца и прияъелите да учат но без да работят защото има кой да ги издържа
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате на чисто - защо не споменавате БСП. ДПС и други... ГЕРБ е производно. Ако изкореним корена на злото, което е БКП, заменила К-то със С-то от ДС, в България ще останат само престъпници - кокошкари.
26
6
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
М.... инистерството на вътрешните работи е поискало от международната организация Интерпол да не публикува на сайта червената бюлетина, с която се издирва бизнесменът Васил Божков. Снимката на хазартния бос липсва, въпреки множеството повдигнати срещу него обвинения и фактът, че Божков е обявен официално за издирване.....
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакво фото или видео как божков дава парите?Обратното, има и фото и видео как има 3 млн лева и злато че и пищов до Вожда
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми харесва как въртят сега протеста, че бил движен от хора, дето са живяли в чужбина и сега се върнали и ще оправят държавата. Щото била *** и щото те били видели хубаво. Е, отишли на готово, аресало им... лошо няма. А, и ние от *** ходиме по чужбина чат-пат и виждаме хубавото, ама се връщаме тука и всеки божи ден бориме проблемите. И претенции към тия навънка нямаме. Дали да не се посъберат малко, че в *** не сме толко толерастни като както те са навикнали...
23
3
 
16
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Много ще ми хареса ако блокирате в 7-8 сутринта пътя за Владая. Тогава ще ви дават по всички телевизии и канали, като Перничани не могат да дойдат на работа и земат да ви поначешат малко :D
22
7
 
14
 
! Отговори
я преди 3 години
До Ще свалим ГЕРБще ми свалиш уйу....
21
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде сравнявате Президента, с Борисов.Мерцедес срещу Запорожец. Борисов е бибш комунист, агент на дс. Мутра от сик. Най близък с Тодор Живков. Нинова не е по голям комунист от него
20
6
 
18
 
! Отговори
1234 преди 3 години
абе май се замислиха повечето, че ако бутнат тия за момента няма кой друг да дойде - алтернативата е назад във времето или 90-те години или проруско правителство и някак си разбраха хората, че ги извъртеха много долно. Оставете го малко така наречения "каскет " да покаже какво и колко може, за сега е номер едно - сички вият като линейки, което означава, че човека май си върши работята
19
2
 
1
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
шото толкова им е акъла !
18
15
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Бокича е...пътник,явно само той не го е...разбрал с Шайката плюс пишман...патриотарите.Много е...сладко на жълтите павета в...коридорите на ВЛАСТА,но времето ви изтече,НАРОДА не ви иска поради органична...несъвместимост.Това беше,КИЛЕРА на...историята е вече отворен за вас и мястото ви е...подготвено.