Скок на заразените с коронавирус в Благоевградско

Вътрешното отделение на болницата ще приема само болни от COVID
Обновена: 19 юли 2020 17:09 | 19 юли 2020 17:07, Анисия Иванова
11
Скок на заразените с коронавирус в Благоевградско
Снимка: БГНЕС

Нарастване на броя на заразените с коронавирус в Благоевградска област отчитат от Районната здравна инспекция.  За да се осигурят достатъчно легла за прием на хората с усложнения, вътрешното отделение на областната болница приема само болни от Covid-19.

Само за последното денонощие новозаразените с коронавирус в областта са 28, което процентно надвишава случаите в столицата. Инфекциозните отделения в здравните заведения от областта са пълни с пациенти, които имат нужда от болнично лечение.

На заседание на областния оперативен щаб беше взето решение да се обособят допълнителни изолатори за прием на болни от коронавирус. Вътрешното отделение на областната болница в момента работи като инфекциозно, потвърди д-р Румен Кондев: "Инфекциозно отделение е препълнено. В реанимация има. Следващият етап беше разкриване на вътрешно отделение като отделение за лечение на болни с Covid".

Има сериозен недостиг на медицински сестри, тъй като много от тях работят и в други отделения.

"Не че се отказаха, а просто нямаше как да идват и при нас, защото са на половин щат работят и в други отделения, но въпреки всичко работим засега, здрави сме", каза той.

Голямо дарение получи вътрешно отделение в държавната болница от близки на пациент, който през последните дни от живота си е бил там. Закупена е необходима за работата техника, монтирани са щори на всички прозорци, сменени са спалните комплекти.

"Наистина, дарението не е малко и аз съм изключително благодарен на тези наистина българи, които в момента живеят в Америка"  заяви д-р Румен Кондев.

От Районната здравна инспекция в Благоевград осигуряват дневно по 30 направления за безплатно изследване с PCR тестове на всички здравноосигурени лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 3 години
Ами сещам се защо! Защото тази ''епидемия/пандемия'' е най-големият фейк в човешката история! Ама ти като нямаш какво да напъваш горе в кутията как да го проумееш!?
3
3
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Странна работа - на ГКПП Кулата за 24 часа от над 4000 теста не е открит нито един положителен, а пък в Благоевградско имало ''скок на заразените''!
2
11
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Умните и красивите шопи докараха епидемията и там по път за Гърция, да се плаща лечението на нормалните хора от банковите сметки на отиващите в Гърция и пренасящи заразата ;) !!!
1
16
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
даравайте на БГ болниците за да може крадлвите БГ доктори да ги окрадат отново ! ей загубен народ ей ...