Два акта за нарушения на къмпингуващи на Иракли

Глобите за нарушенията са от 1000-3000 лв.
44
Два акта за нарушения на къмпингуващи на Иракли
Снимка: БГНЕС, архив

Два акта за нарушения е съставила полицията на къмпингуващи на Иракли. Те били разположили две палатки, една от които върху сива дюна, а другата върху самия плаж, съобщи говорителят на бургаската дирекция на МВР Цветелина Рандева.

"Служителите в РУ в Несебър съставят два акта по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Същите предвиждат от 500 до 1000 лева за разполагане на палатка или друго къмпинг оборудване. Това е важно да се уточни, тъй като до този момент съставените актове са обикновено за автомобили, които се намират върху дюни или плажна ивица. В тези случаи водачите и собствениците са санкционирани с 1000 до 3000 лева", заяви Рандева, цитирана от БНР.

Районът на Иракли е разделен на две зони от р. Вая. Първата е луксозна и застроена с хотел, 17 бунгала, 6 апартамента и 2 къщи за гости, а другата е свободна зона за диво къмпингуване.

Луксозната ивица е известна и като плаж Вая. Там е обособена и ВИП зона с цена от 46 лева за чадър и два шезлонга и такса "обслужване" от сервитьор.


44
Още от Страната
Има спад на заразените с коронавирус в Сливенско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Роската преди 1 седмица
Пълно е с мухи и а ко не внимаваш къде стъпяш ще настъпиш ***.
38
1
 
1
 
! Отговори
До19 преди 2 седмици
Къде ги видя тия работи на Паша дере.
Просто я нямаше грозотията- фургон с бира- скара от миналата година и никак,ама никак не липсва чалгата ,,до дупка,, ,която дънеше цялото дере.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много хора караваната си държат там целогодишно на паркинг.
Добър си е законът.
36
2
 
6
 
! Отговори
Уууу преди 2 седмици
нали уж сте в Гръцко, к'во сте гракнали? Там не Ви ли сапунисват с такса палатка или то по селата май може и по-така? Като са гласували закона, някой прочете ли държавен вестник и да грачи пред парламента, че не му харесва? Като не знаем какво са гласували за тез пясъци, ще търпим сега и таксите и може утре и за тротоара да ни глобяват-ако забранят да го газим!
35
1
 
1
 
! Отговори
walnut преди 2 седмици
До Безотговорен Абсолютно съм съгласен. Слага караваната и цял сезон - бащиния. На Крапец в дясно от барчето още от пролетта си настаняват двайсеттина каравани и до септември. Преди два уикенда ходих и много се изненадах, че ги нямаше. После след обяд дойдоха патрулки и казаха да махаме колите извън дюните. Отначало се ядосах, но после наистина осъзнах, че така е по-добре. Обичаме от 365 дни 5 да спим без чаршафи. По една раница и една хладилна чанта стигат за уикенда.
34
3
 
11
 
! Отговори
Безотговорен преди 2 седмици
До KromБил съм на Иракли и на други подобни като Кара дере и т.н. Наистина ми идват малко повече дивите къмпингари. Който първи се настанил и си сложил счупената каравана забил колчета и вече плажа негов. Готови да се бият. Истината е че на плажа и на дюните не трябва да се опъват палатки, както и да се строи каквото и да е било. Трябва да се създаде зона в която освен чадър нищо да не може да се опъва. Да им слагат глоби на наркоманите дето се събират там.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е щото на собственика не му вървят СМАРТ бунгалата на Иракли.
:D
32
3
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 седмици
За тая такса с какво точно те обслужва сервитьора? Нещо бонус, ала бала? Няма да се изненадам, че даже като платиш такса обслужване ти му носиш кафето на сервитьора, а той по стара българска традиция (от времето на Хан Крум) те гледа намръщено.
31
0
 
3
 
! Отговори
Може ли да питам преди 2 седмици
За таксата обслужване дали включва и консумация;))
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупаци, на плажа само бетон е разрешено!
29
0
 
6
 
! Отговори
Мутра в палатка преди 2 седмици
По различна ли е от мутра в бетонова кутийка?
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подпорна стена и тръба да излива 500 тона *** може, къмпинг не може. Научете се, бе. Научете се с 200!
27
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 2 седмици
Първо като му дойде времето река Вая ще въведе ред. Надявам се и палатките - мезонети и вип балдахините и прочие мутробарокови придобивки во все с хотелската част да бъдат изметени в морето заедно с давещите се собственици и обитаващите мутри.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой не се изхожда където му падне. Има си химическо тоалетни, има си палатки които са специално за тоалетни.
25
8
 
6
 
! Отговори
Далече, далече преди 2 седмици
Съжалявам за въпроса отдавна не живея в България, а къмпинги няма ли? Или обособени места с тоалетна, вода и ток и места където да си сложиш палатката и да си платиш? Някак си не ми се връзва всеки да разпъва палатки, пали огньове и се изхожда където му падне. Прилича малко на хипарските комуни от седемдесетте.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Тарикат

Уууу, че си гпупав ве. Едно кафене с навесче, 20 места и две келнерки да беше спретнал покрай тая убавина, че да може гадже да си заведеш там.

Ма нищо, за следващата дюна ша знайш.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дюните НЕ са нищо осбено като местообитания и за това в нашият закон са защитени с най-ниската, повтарям с най-ниската степен на защита. На дюните е забранено да влиза тежка техника и да се строи и копае. Това е. Наскоро набутаха и забраната за влизане на автомобили и за разпъване на палатки, но тя е в друг закон. Тя е в закона за черноморското крайбрежие. Няма обшо с рвалните закони за защита на резервати и защитени зони. Сложиха го ей така, защото асоциацията на хотелиерите кадрува в комисията
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей, тия големи гадове бе....Ще ми поставят те палатки където не требе! Бой!

Виж, да отидеш с багер и да изгребеш половината плаж, заедно с дюните, не е нарушение, а укрепване на бреговата ивица.
21
0
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 2 седмици
Има и светсни ама са толкова малко, че се губят в общото блато
20
0
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 2 седмици
До 13, Благодаря за обяснението
До другите, Аз за това си ходя в Гърция на къмпинг. Тоалетните се чистят на всеки 2 часа. Мирише не на хотел, а на лаборатория от чистота. Всички се поздравяват и спазват елементарна култура. Между 2 и 4 часа всички замлъкват. След 11-12 вечерта рядко има кой да говори. Ако има проблеми идва полицията и за 20 мин или са се разбрали или има такъв акт, че почивката му излиза като да е в 5 звезден в Швейцария. Каквито са ни хотелите, такива са ни и къмпингарите :(