Криза и в круизния туризъм по Дунав заради пандемията от COVID-19

Две трети от заявените пътувания са отменени
23 юли 2020 14:54, Ния Христова
9

Криза в круизния туризъм по река Дунав. Сезонът започва едва сега, четири месеца по-късно от обичайното, заради пандемията от коронавирус.  

Две трети от заявените пътувания са отменени. До този момент на брега са акостирали само четири кораба. Вместо през пролетта, първите чужди туристи в Русе пристигнаха през юли. 
 
Първият круиз, който е организиран от български туроператор, е бил запълнен наполовина заради мерките за сигурност. 130-те германски туристи обаче не се притесняват. 
Засега не може да се прогнозира колко кораба ще акостират в Русе. Причината е в увеличения брой на заразени у нас, което поставя България в рисковата зона.  
 
"Има различни списъци - България къде е вкарана, къде не е вкарана, всичко това се решава на много по-високо ниво... Което прави почти невъзможно посрещането на такива хубави круизни кораби, на чужденци, каквито сме свикнали да виждаме всяка година", коментира туроператорът Росен Осенов пред Bulgaria ON AIR
 
Тази година по реката ще пътуват само европейски туристи, след като САЩ и Канада отмениха круизите си.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Видински сом преди 3 години
В отговор на кану каяка-Проблема на брега на дунав идва от недалновидна политика.Бреговете на комшиите изглеждат облагородени,защото реката е шлюзована.Това означава,че денивелацията на реката се свежда до 80 см без значение по кое време на годината.Така се елиминира ерозията на бреговете,от там и евентуално почистване или както искате да го наречете.Не е нормално по 8 метра денивелация в зависимост от сезона!Круизите не слизат в нашия участък не защото е буренясало,а защото е опасно да се плава
8
1
 
6
 
! Отговори
бизнесдама преди 3 години
Скъпо е за бедни туристи и за това се возят западни пенсионери. Иначе бизнеса може да се развие - яхтени пристанища в Русе и огледално в Гюргево.
7
0
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Дунав Турс е във несъстоятелност вече. Я сега кадърните там да се махат в идните месеци и да си направят друга фирма
6
3
 
9
 
! Отговори
кану каяк преди 3 години
Виждал съм круизните кораби по Дунав, изглеждат супер луксозни.Проблема е, че покрай реката в тиковоландия е някакъв трънак и храсталаци и не се поддържа - може би само около Русе е облагородено, ама виж Лом, Оряхово, Видин - майко мила, да те е страх да спреш. Команчите дебнат в засада муахахаха
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До брехТръгва се от Русе и се връщаш пак в Русе - като посещаваш Белград, Будапеща, Виена, Линц, Пасау и т.н. като мисля, че бях чел, че може да се стигне по канал до Недерландия.Казвали са ми и на мен, че е интересно и много неща виждаш, корабите са с басейни на палубите и си струва, а и май не е много скъпо.
4
3
 
3
 
! Отговори
брех преди 3 години
До Анонимен 1''мои близки пътуваха преди 2 години от Русе до Русе''-!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
10
 
! Отговори
бизнесдама преди 3 години
Маршрута по Дунав е добър и то много. Но... Има интереси които пречат на развитието му - и в България и навън.
2
4
 
8
 
! Отговори
много ясно преди 3 години
Какво очаквате? Кой луд ще се качи на лодка с други 100 човека за да плава до милионни градове по време на глобална пандемия?
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този маршрут е много интересен, мои близки пътуваха преди 2 години от Русе до Русе и бяха много доволни - Белград, Будапеща , Виена и още няколко града, ол инклузивче