За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC

Не важи за клиенти на ресторанта
Обновена: 23 юли 2020 09:23 | 23 юли 2020 09:10, Нели Христова
237
За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC
Снимка: Facebook

Такса от 5 лева за тоалетна в заведение в Пловдив шокира потребителите в социалната мрежа Facebook. Практиката ресторантите да искат заплащане от хора, които не са клиенти, е обичайна, но сумата е далеч по-ниска - от около 1 лев.

Високата цена обаче имала определена цел.

"Самата тарифа е направена така, че да откаже клиента да ползва нашите услуги като тоалетна. Все пак ние сме заведение, не обществена тоалетна. Преди всичко е нужно да се грижим за комфорта на клиента, който е в заведението, а не за хората, които искат да използват други услуги", коментира собственикът на мястото за хранене Борис Николов пред Нова тв.

По думите на Николов клиентите на заведението не е необходимо да заплащат такса за тоалетните.


237
Още от Страната
Слънчево и топло и днес, градусите до 27° C
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голяма жега беше днес
216
2
 
11
 
! Отговори
Пюовдивско копеле преди 3 седмици
215 Оазиса - мечтата на всеки колибарр, дошъл с овчарската гега в Пловдив...
215
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пловдив се превърна в една голяма тоалетна последните години. Само се разходете в парка да видите "младите" които чоплят и плюят семки направо пред пейките, камара шушлупки като в някое село. Мръсно, разбити плочки, затворени магазини, нагли магазинери, селения голяма ...
214
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако едвам стискам ще се изходя на входа на ресторанта и ще забуча 5 лева на фунийка на върха за почистването.
213
0
 
12
 
! Отговори
Деси преди 3 седмици
Мерси много. По постъпките им ще ги познаете.
212
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Деси, овчицооо, бъдещите клиенти на това заведение ще си ползват безплатно тоалетната!
То бива да си куууха, ама чак пък толкова бива ли????
211
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Бургас има обществени тоалетни 2-3,но не си струват 1лв, който искат. В София определено няма такива по центъра. Трябва да си вземеш кафе или да помолиш персонала. Не е проблемът в 1 лв. така е честно. Но разчиташ на чужда милост, коетоси е унизително.
210
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неприятно! Протестирайте пред общината, за да има обществени тоалетни, а не в социалните мрежи. Май кметът в Пловдив е от любимата партия на българския народ, който народ си я преизбира за N-ти път! Я попитайте този потърпевшия, да не би случайно да е гласувал за същите, защото вероятността е най-голяма да е направил точно това.
209
8
 
37
 
! Отговори
Деси преди 3 седмици
Кажете кой е ресторантът, за ада го избягваме. Такива много ги обичам. Знаят как да сринат доверието на бъдещите клиенти. Преди време в сладкарница ме пуснаха свободно, въпреки че исках да си платя. Бяха мн любезни. След около 30 мин с приятели седнахме там, поръчахме си пасти, даже си взехме и за вкъщи. Бяха вкусни. Но нямаше да разберем, ако персонала не беше гостоприемен.
208
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прав е човека.Това да не е обществена тоалетна...кой ще чисти и мие и кой ще плаща препаратите.Самият факт,че е издал касова бележка говори добре за търговеца.Голяма новина спретнахте пак.
207
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В крайна сметка какво пречи да си вземеш едно кафе или нещо елементарно и да ползваш тоалетната безплатно? Задължение на общините е да има обществени тоалетни, не на търговците.
206
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 седмици
До Адекватен акт 205 И къде ще ги намериш тези 20 ентусиасти да ти се поведат по акъла ?Само си пишеш глупости.Най много да ви гепнат за хулиганство.
205
20
 
12
 
! Отговори
Адекватен акт преди 3 седмици
Ако ми искат тези пари за ползване на WC-то на другия ден ако не организирам флаш пик'аене и ***'не пред кръчмата му. Ще са дпстатъчни и двадесет ентусиасти и малко приятели, предпочитани са такива с разстроени стомаси, ще е мазало, но тариката сам ще си е избрал съдбата
204
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 седмици
Пишете до подсъдимия несебърски кмет, да оправи въпроса с обществени тоалетни.
И после чЕкайте, ако си нЕмате друга работа ...
203
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Пловдивчанин,

Не се възмощаваме, нямам 2 лева и се чудя защо шефа иска да пикя до заведението...Нямам проблем, минавам пикая и заминава. Остава орината, клиентите и шефа
202
3
 
28
 
! Отговори
Стан преди 3 седмици
В тайланд ми поискаха 100 бат (5лв) за да ползвам тоалетна в някакъв разцепен ресторант и ги разбирам, никой не иска да му ползват ресторанта за ***, но за сметка на това, трябва да има обществени чисти тоалетни навсякъде със заплащане от 50ст -1лв. Разумно е да има и такса за да се поддържа чисто и приятно.
201
13
 
4
 
! Отговори
Bob преди 3 седмици
Е това е България и комунизма като цяло... хората търсят тоалетна... шефа не го интересува какво искат хората, тоалетна е под неговото достойнство, иска завдение да има. И сега голяма изненада и проблем, хората не ходят в заведението, а търсят тоалетна...Той ще се пребори.... Знае как се прави....
200
4
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 седмици
Минава майка с бебе в количка.Малкият се е нacрaл.Разбира се, че ще плати лев, да измие детето и да смени памперса.Разбира се е по-добре това да стане максимално бързо, щото никой няма интерес, пoдриckани бебета да са по улиците на тази жега.
199
2
 
22
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 седмици
Защо се възмущавате от тази такса, при положение, че срещу 2 лева ще имате вода + тоалетна.
Никой нищо не казва за такса "дезинфекция" на границите - там не получаваш абсолютно нищо, а пак плащаш 5 лева!
198
5
 
9
 
! Отговори
Шел преди 3 седмици
Ами в Шел на Пазарджик на магистралата трябва първо да си купиш нещо и после с бележката да си отвориш тоалетната. И дано не ти се ходи много и няма опашка... И естествено да влезеш в тоалетната с вафлите, чипса и лимонадата... Обясних им, че не ми е приятно така да влизам в тоалетна, а те ми отговориха да си оставя ей така на масичката нещата...