За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC

Не важи за клиенти на ресторанта
Обновена: 23 юли 2020 09:23 | 23 юли 2020 09:10, Нели Христова
237
За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC
Снимка: Facebook

Такса от 5 лева за тоалетна в заведение в Пловдив шокира потребителите в социалната мрежа Facebook. Практиката ресторантите да искат заплащане от хора, които не са клиенти, е обичайна, но сумата е далеч по-ниска - от около 1 лев.

Високата цена обаче имала определена цел.

"Самата тарифа е направена така, че да откаже клиента да ползва нашите услуги като тоалетна. Все пак ние сме заведение, не обществена тоалетна. Преди всичко е нужно да се грижим за комфорта на клиента, който е в заведението, а не за хората, които искат да използват други услуги", коментира собственикът на мястото за хранене Борис Николов пред Нова тв.

По думите на Николов клиентите на заведението не е необходимо да заплащат такса за тоалетните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
9
 
4
 
! Отговори
fF преди 3 години
Древна измама е колко бил полезен нощният сън! И ако можеш да мислиш поне малко на религиозна тема, ще знаеш че трябва да будуваш през нощта и много повече да мразиш, Батман е истинският християнин, заради тоя край на света който го предизвикахте от църквата помрачихте изгрева на слънцето, при лятно слънцестоене по лятното време 1 часа е полунощ и 4 часа трябва да почне да се съмва вече, след като 22 часа се мръква напълно, но вие помрачихте изгрева с час и нещо бо-клуци такива от църквата!
164
2
 
3
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Явно решението е по-малко тъпчене с храна и течности и проблемът е решен. :)
163
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имам собствена кафе сладкарница.работих 8 години.сега е дадена под наем -магазин за хр.стоки.когато работех всеки от улицата искаше и ползваше тоалетната без да е клиент.една дори се къпа вътре..топла вода.студена.сапуни.сушоари.почистване..беше ми бактисало от простотията . луксозно обзавеждане.климатици.торти.сладки.итал.кафе..а те идваха да ме осе***ат и да се заминат.
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведението е длъжно да има санитарен възел за клиенитите си, не за случайни минувачи.Кажете ми, какво честно има в това, някой да позлва нещо чуждо, без да си плати? Дал си 30000 лева, за да направиш точно тази таолетна максимално удобна и приятна за ползване, а изведнъж идва нкякъв ... абе изтърсак, не дава една стотинка, даже не може и водата, дето ползва (ако я ползва изобщо ... ужас) да си покрие. И защо, да е честно? Бил на зор! Ми те милиони са на зор? Що не им помагате!
161
2
 
22
 
! Отговори
00В преди 3 години
Има и друго нещо. Я върви например в някое общинско и държавно учреждение.Тоалетните не ,,работят". Служителите си имат ключове, та си отварят ,когато искат.Това е нашенски патент.Ганьовско безобразие.Ами веднъж се и..... набърззо пред вратата на една такава тоалетна.Нямаше как.Болни бъбреци....
160
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен 182 преди 3 години
Разбра ли! Така е! Мижитурка! Жалък придатък! Съществува само, защото псоледните 150 години светът се изврати! Но му се вижда края, на тоя мекушав и "социален свят".
159
2
 
6
 
! Отговори
имам разстройство преди 3 години
И 50 ше дам! къде е вратата?
158
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До XЖелай си, каквото искаш. Не е тяхно задължение, да помагат на всеки закъсал, дето не може да се грижи за себе си.
157
2
 
7
 
! Отговори
Offf преди 3 години
До АнонименНация от ревльовци и мрънкачи - в Италия имате такса "покривка", ако седнете на маса, за да пиете кафе и жабарите го пият прави на бара (защо ли се нарича еспресо?!) - във Франция, в половината заведения, в които съм бил тоалетната е с код, който имаш вписан в касовия бон и ако си клиент си позлваш безплатно - никой не е длъжен дая чисти *** на случайни минувачи или *** с монтажни пени, които *** на дупка на село и са озлобели до болка!
156
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РусенецЪ до 151"Обичайно" е по американските филми, ама в България не е така. Съдът трябва да разпореди това разплащане, а друта страна най-често обжалва решението и иска намаляне н разходите, а ти си чакша парите по 2-3 години, при положение, че вече си ги платил и това е АКО ти ги присъдят. Колкото до това, да рискуваш 300 лева, за да спестиш 30 за провинение ... ами жалко е. Ти си жалък. Животът ти е жалък. Семейството ти е жалко!
155
0
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Между другото, тоалетна поставена на правилно място, срещу някаква разумна цена за ползване е съвсем приличен бизнес.
154
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПрез соца,само професионалисти,завършили ИМТ(интститут по международен туризъм) или ТОХ обслужваха туризма,кадрите им бяха на много високо ниво,управителите, рецепционистите(с по 2-3 чужди езика),а дори обикновените сервитьори бяха на много високо ниво и без диплома не работеха кадри в туризма,но и парите които получаваха сервитьори и бармани тогава бяха големи,цели къщи си строяха за кратко време,а сега са мизерни.
153
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 3 години
Ще ви опиша моя случай.Вие си правете извода кой крив,кой прав.Имах бъбречни проблеми,които предполагат често ходене до тоалетна.Влязох в едно заведение /няма къде другаде/, но ми отказаха категорично дори срещу заплащане.Пожелах им през стиснати зъби да изпаднат в моето положение и после добре да си помислят,преди да откажат и на други.
152
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са от заведението.
151
5
 
6
 
! Отговори
до 170 преди 3 години
Тц, длъжни са. В момента в който им издадат разрешително за заведение за обществено хранене СА ДЛЪЖНИ да осигурят достъп до санитарните си помещения и за не-клиенти на заведението.
150
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които искат тоалетните да са безплатни да отворят домовете си за хора в нужда. Слагате една табела и всеки може да се облекчи у вас когато е на зор, да видим до кога ще изкарате да чистите след всеки.
149
1
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРТези дето реват по телевизията и на умрЕло ще реват, щото проверките от НАП и РЗИ изкарват бизнеса им на светло.А българчето НЕ ИСКА да плаща данъци.Не знам с какво хранят туристите на ол инклузив, но докато пристигнат от Сл.бряг, вече са с чревно неразположение и трескаво търсят WC.Елате и наемете тоалетна да я отдавате под наем, ще направите много парички !
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 170Проблема е че може преди да решиш да поръчаш и да станеш клиент да използваш тоалетната и да те таксуват 5 лева въпреки че след това си поръчал.
147
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че беше Костов иначе никога нямаше да махнем нулите на лева и да влезем във валутен борд. НИКОГА! Сега вземаме и еврото и комунистическите ви игри и хватки да фалирате държавата и народа свършват. За това го мразите толкова Костов, че в спря кранчето на крадене на банки, разби мутрите и постави основите на оправянето на държавата. Основи които още стоят и не се поклащат даже.
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите търговци не разбраха че тоалетната трябва да е безплатна дори и за някой който не е клиент на заведението.Ама те очакват да спре един бус със турист и от 40 човека да вземат 200 лева от едно пускане на водата.