За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC

Не важи за клиенти на ресторанта
Обновена: 23 юли 2020 09:23 | 23 юли 2020 09:10, Нели Христова
237
За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC
Снимка: Facebook

Такса от 5 лева за тоалетна в заведение в Пловдив шокира потребителите в социалната мрежа Facebook. Практиката ресторантите да искат заплащане от хора, които не са клиенти, е обичайна, но сумата е далеч по-ниска - от около 1 лев.

Високата цена обаче имала определена цел.

"Самата тарифа е направена така, че да откаже клиента да ползва нашите услуги като тоалетна. Все пак ние сме заведение, не обществена тоалетна. Преди всичко е нужно да се грижим за комфорта на клиента, който е в заведението, а не за хората, които искат да използват други услуги", коментира собственикът на мястото за хранене Борис Николов пред Нова тв.

По думите на Николов клиентите на заведението не е необходимо да заплащат такса за тоалетните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Разпродаде ги защото работеха на загуба, пазарите за Русия бяха изгубени и тия заводи тънеха в заеми и бяха във фалит. Като няма пазари няма заводи, това е, а пазарите вече ги нямаше Русия беше по мутренска държава и от България и от целия бивш соц и бяха в такава криза и те, че не купуваха нищо от тук
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Нищо не си разбрал. Идеята е, да не влизат и излизат по 50 човека на час, само за да "ползват таолетната". Ако си отрася в някое селце, със другите селяни, може и да не разбереш, ама ако ресторанта ти е някъде, където има огромен поток от хора, ВИНАГИ има поне по 1015 навлека, дето само влизат, блъскат се, не поръзват, занимават персонала и си си тръгват, а хората запозват да не искат да ходят, защото е като магистрала ... с вмирисана таолетна.
123
2
 
4
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Впрочем, на мен са ми правили акт, че пикая до дърво в парка. Разбира се, наказателното постановление бе отменено от съда. Аз си спестих 30 лева, а адвоката ми дръпна напред с 200 лева хонорар. Съдебните такси не ги помня ама не ми е и работа. Общинските служители на КООРС си ги платиха.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140И какво им има на цените бе? Може па са били хубави нещата, не като тея, де ги прави ***!
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тикволандия"А по темата писах вече - според мен решението е държавата да задължи общините да осигурят достатъчно обществени тоалетни. И да ги санкционира като им реже субсидиите ако не го изпълняват."Проблемът ни е, че има ПРЕКАЛЕНО голям котрол над общините от "държавата", демек София. Ако го наложиш тоя закон, а някой *** кмет просто изостави толетните, утре ще спрат парите за ремонт на болницата, примерно, ще я затворят и хиляди може да умрат заради това ... мисли ги малко тея ...
120
4
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Прости българи, ама мнооого прости !Смееха се на румънците, че нямали нужда от тоалетна хартия, щото нямали какво да ядат.Сега чакат румънския турист качени на румънска "Дачия" и го молят да наеме таксито им.
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133Ако са били такива цените, значи сте фалирали много преди Костов и преди виденовата зима
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияС такъв, важен-важен тон, кат на първенец:-Но тук е мясотот ...Ауе ЕЙЙЙЙ! Аре *** уеее! Ша та и таковам в таковата да та натковам такъв такована онов!!! УУУУУУУ БРЕЕ!
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРникой не ходи вече на българското море. даже и да ги раздавате картофите там няма кой да дойде, защото всеки знае в какво олио са изпържени и че не е сменяно от началото на сезона. за това яжте си ги картофите в несебър, аз даже и на опашка да чакам, даже и за ковид да не проверят пак отивам в гърция на море
116
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ги лекувам такива тарикати и печалбари като влезна в тоалетната и му правя щети за 1000 лв да му се свие дуп... ата от яд
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Разпродаде за един лев места, дето само трявичката в градинките, за плява да я беше продал, щеше да изкараш много повече. Костов продаде, зщаото се облажи, не защото. "тежи на държавата". С какво тежи? Тези, дето не ги продадоха, ами просот ги изостваиха и са като паметници за смъртта на индустрията ни, с какво тежат? Имаше период за година и нещо, в който нещата вървяха много н а добре, ама ... мутри, далавери, интереси ...
114
1
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 121: Всеки може да си говори с когото иска. Но тук е място за коментари по това, което е писано в статията. Какъв Виденов и какъв Иван Костов тук? Просто има ***, които могат да превърнат всяки дискусионен форум в място за копи/пейст за жълти стотинки.А по темата писах вече - според мен решението е държавата да задължи общините да осигурят достатъчно обществени тоалетни. И да ги санкционира като им реже субсидиите ако не го изпълняват.
113
2
 
6
 
! Отговори
Втрещен преди 3 години
Дори не можете да си представите колко лесно е да се осъди общината, че не ти е осигурила достъпна по цена тоалетна в урбанизираната територия. Пък после познайте дали общината няма да му стъжни животеца на ресторантьора.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Та ямутрата може и ГЕРБ-аджийка и ДПС-арска да е....
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпокоенМного мислиш. Ясен закон? Кой е тоя ясен закон? Ако няма заведения, сигурно ще кажеш, че може и в някоя къща да влезеш или да го изтропаш на входа на стълбита на някоя кооперация, защото валяло ...Не си на 4 годинки, трбява д аси наясно, как стават тея неща в таялото ти. Ако си неспособен да го осъзнаеш или да се държиш - има памперси, торбички :)
110
0
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Вярно е, че за всеки влак си има пътници.Тук предлагат пържени картофи със сирене за 12лв., а на друг ресторант за 5-6лв.И тоалетна има с такса 0.50лв., а също и с 1.00лв.
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110Вземали в Девня по 600 лева като долара беше 3000 лева. хахаххаха вие сте били големи баровци по онова време и сте работили за няма и 30 цента на месец хахаххх Точно БСП ви фалираха и окрадоха. Костов просто разпродаде всичко фалирало и за това го разкара по 1 лев, само и само да не тежи на държавата.
108
3
 
4
 
! Отговори
Решение преди 3 години
Спирате да ходите в това"заведение" и след месец щеви се молят да ползвате тоалетната без пари..
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гадината40 лева на час за престой на стол, ако спазваш обществените и морални норми. Даже на всеки 4 часа, ще ти дадем водичка и коричка хляб.Ако искаш сексуални услуги, ела ... ама ще те снимаме с камера и имам двама авери адвокати, местен съдия мой човек и прокурор и ще те надъни за 5 години МИНИМУМ за склонаване към проституция. ЕЛА ДЕ! АЙДЕ ДЕ!
106
2
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Хайде, хайде. Има процеси в човешкото тяло, които не подлежат на дълготраен контрол. Като дишането, срането и пикаенето. Евентуално ако си гладен пък хляба струва 5 лева, които нямаш, ще издържиш ден, два. Ако си жаден, вероятно ще изтърпиш докато си стигнеш в къщи. С акането е по различно. И мисля, че има ясен закон за това.