За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC

Не важи за клиенти на ресторанта
Обновена: 23 юли 2020 09:23 | 23 юли 2020 09:10, Нели Христова
237
За да откаже хората в нужда - заведение в Пловдив иска 5 лв за WC
Снимка: Facebook

Такса от 5 лева за тоалетна в заведение в Пловдив шокира потребителите в социалната мрежа Facebook. Практиката ресторантите да искат заплащане от хора, които не са клиенти, е обичайна, но сумата е далеч по-ниска - от около 1 лев.

Високата цена обаче имала определена цел.

"Самата тарифа е направена така, че да откаже клиента да ползва нашите услуги като тоалетна. Все пак ние сме заведение, не обществена тоалетна. Преди всичко е нужно да се грижим за комфорта на клиента, който е в заведението, а не за хората, които искат да използват други услуги", коментира собственикът на мястото за хранене Борис Николов пред Нова тв.

По думите на Николов клиентите на заведението не е необходимо да заплащат такса за тоалетните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 5 лв така ще издрискам тоалетната че който клиент влезе повече няма да, стъпи в тоя ресторант
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияАМи овека си говореше с друг. Сега, като тебе те интересува нещо друго ... МИ ГЛЕЙ СА РАБОТАТА УЕЕЕ
103
9
 
0
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Безплатното и евтиното остана при социализма.Но вие скачахте за банани и тоалетна хартия ...
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е сложена тази такса, явно има доста желаещи да я ползват. При това положение се оплаквайте от общината, че не е сложила обществена тоалетна, а не от човека, който не пуска минувачи в неговата.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР"а кажем ниския сегмент на средната класа, както казват някои."Баш разни черно работници идваха, ама карай. Средната класа е в Барселона... Богати туристи в България НЕ идват. Едно ядене е "елитен" крайморски ресторант ще ти покаже защо ...
100
2
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 101: Ти какво си взел тука да бистриш Виденов и Иван Костов? Това е дъвкано до безкрайност, а сега сме 2020г. Мен, във връзка със статията, ме итересува например кога на жп гарата във Варна ще има свястна чешмичка с вода за пиене.Интересува ме също кога Бойко ще си даде оставката, но това е друга тема.
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тшш, еййй !"Бизнеса може да е частен, но е ОБЩЕСТВЕН !!! 5 лева цена на тоалетна ще си слагаш на клозета на село!"5 лева ще сложа, само за вход ако искам.
98
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Да, нямахме богати туристи, но бяха платежоспособни, да кажем ниския сегмент на средната класа, както казват някои.Те доволни идваха много Сезони подред.Днес *** и Пульо станаха хотелиер-ресторантьори, а Туризма ни пропада ...
97
1
 
1
 
! Отговори
гадината преди 3 години
бих искал да използвам други услуги от собственикът на мястото за хранене Борис Николов - колко на час взимаш ?
96
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво са 5 лева бе царвули? като не ви изнася махайте се оттука бе маймуни
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тшш, еййй !И като е обществен бизнеса, а ти не правиш бизнес с този бизнес, какво тоно те навежда на миълта, че имаш достъп до него? Че то утре някой бездомник, де не се е къпал от половин година, ще дойде и ще остане там, за да се стопли...
94
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Тоалетната, понякога е живото спасяващо място. И чак такава такса е малко странна.
93
1
 
2
 
! Отговори
зорлия преди 3 години
*** то е за ТАОЛЕТНА ***!
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми стани клиент и няма проблем, бе ...А до тоя, дето щял си поръча вода за 2 лева ... какво те навежда на мисълта, че в това заведение има толкова евтини артикули?
91
5
 
4
 
! Отговори
О.Уайлд преди 3 години
Българинът е масово *** и точно поради тая причина г-н Николов е сложил тази такса, а и човекът не го крие. В края на краищата, тоалетната на ресторанта не е обществена, за да е безплатна и си е негово право да сложи тази цена. Това е все едно хората да се оплакват, че някъде си бирата била струвала 10лв., а същата в други ресторанти е 3лв. Нуждата си е нужда, но сиренето е с пари. И наистина, идете до тоалетна някъде в Западна Европа в бензиностанция да видите как е там ;)
90
2
 
5
 
! Отговори
Тшш, еййй ! преди 3 години
Бизнеса може да е частен, но е ОБЩЕСТВЕН !!! 5 лева цена на тоалетна ще си слагаш на клозета на село!
89
1
 
10
 
! Отговори
Поздрави от Лондон преди 3 години
Тук тоалетните са безплатни. В заведения, офис сгради, дори мога да вляза в някой колеж и да попитам охраната да ползвам тоалетната . Никой не ми е отказал . И никой не ми е искал пари . Може би защото хората тук са бедни и нямат пари . Докато в БеГето всички все бизнесмени, богаташчета , меринджеи .... все за пачки приказвате... все БМВ-та /15 годишни/ карате .... Подхожда ви и за тоалетна да си плащате . Не 5 а по 10лв. скоро ще давате ...+ задължителна консумация .
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Да, ще омажеш, после някой ще ти омаже главата в катран.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията са длъжни да предоставят тоалетна и течаща вода на всички свои клиенти.КЗП да се задвижи и да натряска глоби, каквито си просят тия некадърни ленивци!
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Учител на тарикатиАХхааххаха! Че ти докато довтасат полицаите ще се напикаеш 10 пъти бе!И какво? Отиваш, почваш да правиш панаири? Мойто момче ... такива като тебе много плакаха. Подготви си удобни патерици поне.