9 деца и треньорът им по футбол са с коронавирус

Детско-юношески отбор от Ямбол пътувал до Стара Загора
10

В Ямбол девет деца на възраст от 10 до 16 г. и треньорът им по футбол са с положителни резултати за Ковид-19.

Област Благоевград е втора по брой заразени с коронавирус за последното денонощие - в 12 от 14 общини на областта има регистрирани нови случаи. На извънредно заседение местният кризисен щаб е решил отново да започне масова дезинфекция в градския транспорт, обществените места, парковете и градините. Сградите на общините във Враца и Ямбол са затворени за дезинфекция. Положителна за Ковид-19 в общината в Ямбол е служител там. Не е работила с граждани, изрично посочиха от администрацията. Започва тестване на контактните общински служители.

Ямболският детско-юношески футболен отбор пътувал преди 10 дни за квалификационен турнир до Стара Загора. В автобуса били 39 деца и треньорът им.

"Опитахме се да спазим всички противоепидемични мерки, но няма как, всеки, който се занимава с деца, знае, че това е трудно", каза треньорът Тодор Пачев пред Bulgaria ON AIR.

Първата положителна проба за Ковид-19 в отбора била на 15-годишно момче, чийто родител също дал такава ден по-рано. До момента 9 деца и треньорът са с положителни PCR-тестове.

"Днес продължаваме с безплатните изследвания с PCR-тестове на останалите деца, които са пътували в автобуса за турнира. Радващото е, че всички деца са в добро състояние, с изключение на три деца, които имат лека температура и болки в гърлото", поясни областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

От днес със заповед на кмета на Ямбол Валентин Ревански са забранени тренировките в спортните клубове. Започва и дезинфекция на спортните обекти в града. Ще бъдат засилени контролът и противоепидемичните мерки в детските градини и социалните домове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: футболЯмболдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Чухте ли един преди 3 години
Вирусолог май беше Чорбанов. Та той каза че само при имтимнен контакт става заразяване. Тия деца как са се зараза-ли бе чорбанин?????
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тулупа клекна пред чалгари и кръчмари и настана тотално заразяване....да се маха че не се трае.....геноцид над населението оставено на произвола, че и да се тестваш ти искат 120 кинта, къде ги правят тез безплатни тестове. Само за депутсти май.
8
4
 
5
 
! Отговори
Чета те зузи преди 3 години
Между другото, всеки бг граждани може да заведе дело в Страсбург срещу мерките (липсата). компенсации в евро (за домашното шкафче) имайте го предвид
7
0
 
2
 
! Отговори
И децата ли?? преди 3 години
Отрано ги водите на чалга, срам!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
Зузан Мерков преди 3 години
Какви мерки си взела Зузи?
5
1
 
7
 
! Отговори
Зузи преди 3 години
Умният човек вижда опасността, първоначално изпитва страх, после трезво преценява нещата, взима мерки и продължава напред. Глупавият изобщо не усеща опасността, не взима никакви мерки и след това страда. Страхът е нещо нормално и присъщо за човека, необходимост за последващи адекватни действия. Само безумецът не се страхува!
4
4
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Страхуваш ли се Зузинка?
3
3
 
7
 
! Отговори
Зузи преди 3 години
За 1 месец ще стане мазало из цялата страна! А дано си вземат поука тиквите в МОН, ама надали. Ако не осигурят алтернативно електронно обучение за желаещите, аз няма да си пусна децата присъствено в училище. Конституцията защитава здравето и живота на всеки и ако не я спазят, ще бъдат дадени под съд!
2
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Какво ще е?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си представете след 15 септември какво ще е в училищата!