Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна

Той се измъкнал от зоната за разхождане на домашни кучета
24 юли 2020 21:35, Нели Христова
73
Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна
Снимка: Pixabay

Жители на Варна настояват за преместване кучешка градинка, след като питбул нападнал по-малко куче, предаде Агенция„Фокус“, цитирана от "Черно море".  Инцидентът е от преди няколко дни в района на училище „Елин Пелин“, в непосредствена близост до детска градина.

 Именно там се намира и градинката, която е обособена за разхождане на домашни кучета. В злополучния ден, куче от породата питбул е успяло да се измъкне от ограденото съоръжение и се е нахвърлил върху по-малко домашно куче и за секунди го е убило.

 На гледката свидетели са станали десетки родители, които са били в непосредствена близост до градинката със своите деца.

„Всичко се случи за секунди, малкото кученце загина. Често ходя там, но повече няма да заведа децата. Нямаше много кучета в заграждението, питбулът изрови дупка и за секунди мина изпод оградата, другият човек минаваше между детската площадка и кучешката, държеше малко куче, от страх го пусна, явно с надежда да успее да избяга, но питбулът го захапа и не го пусна, докато собственикът не дойде. Не знам какво му направиха, мисля че го поля с вода или бира, за да може да го пусне, но вече беше късно за малкото куче. Гледката беше ужасна и беше пълно с деца“, разказа очевидец на случая.

Оказва се, че това не е първият подобен инцидент в тази градинка. По този повод родителите обмислят да направят подписка, която да внесат в местната администрация с искане кучешката градинка да бъде преместена на побезопасно място и да бъде допълнително обезопасена.

От районно кметство „Одесос“ съобщиха, че ще направят проверка на случая, ще съставят констативен протокол и ще предприемат спешни мерки за допълнително обезопасяване на съоръжението.

Още новини от Варна и региона четете на сайта на Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
37
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Нахалници и комплексари малтретират обикновения гражданин.Промяна наистина трябва да има, да започнем със ЗАТВОР ЗА СОБСТВЕНИКА.
34
1
 
48
 
! Отговори
Тертип и манталитет преди 3 години
На бас, че соПственикът на питбула е бил ошарен с татуси!
33
2
 
45
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Собственик на питбул е диагноза. Психиатрична!
32
0
 
32
 
! Отговори
Реално обективен преди 3 години
Излежавам ги и двамата. И кучето и собственика.В България е широко разпространена "мутра" модата.0 номер подстриган, разбираш от всичко, говориш на жергон, имаш куче питбул или друга порода, хвърляш *** навсякъде, спираш където искаш,особено ако си с лъскава кола или стар модел БМВ, Мерцедес и т.н., носиш ланец, друсаш се с какво ли не и т.н.ЗАКОНИ в държавата има. Лошото е ,че никой не следи за соазването им.Като мине границата, българина става НОВ човек, защо ли???
31
1
 
23
 
! Отговори
Рационал преди 3 години
Аз предлагам друго: Да се разреши да си отглеждаме тигри, крокодили, лъвове, леопарди, мечки и ягуари. Ако трябва, цял квартал ще се грижи за едно животно. Но нека, всеки път, когато мишок (обикновено нисичък и с Голф3) излезе да си разхожда питбула, ние да му правим "компания" с африканския му "колега"! Гарантирам Ви, че ще го отучим да....съществува! Много бързо! Дори и два-три вълка вършат чудесна работа срещу това необятно глупаво животно. Дядо уби два питбула, с тесла!
30
5
 
28
 
! Отговори
Симона Ст. преди 3 години
Ето, как постъпва достойния мъж, родител и гражданин в такива ситуации!//Мъж уби с лопата питбул, нападнал сина и кучето му, в собстяения им двор. 17.08.2018 12:22; 24 часа онлайн// Идея нямате, колко хора в България пострадват годишно от тази абсурдно ненормална за човечеството, порода изчадия!
29
2
 
22
 
! Отговори
Ботсванов преди 3 години
Не е въпроса да си смел и да стискаш кучето в ръце, чакайки да те нападне питбула и да те наръфа като бифтек. Въпроса е да си подготвен да скочиш на всеки агресивен питбул, дръзнал да те доближи и пред очите на дебилния му стопанин да го разпориш и изкормиш. Дай му да захапе пръчка, дреха и ръгай, режи, коли и насечи тази мраз непонятна за фауната! А ако после някой реши да те "съди"! Всички сме - да защитим нормалните и обичащи живота си, достойни хора! Някой помни ли питбули, преди 1989г?????
28
1
 
22
 
! Отговори
Секиров преди 3 години
Аз мисля, че народа трябва да се регулира сам. Щом за пореден път се случва НЕЧИЙ питбул да убие каквото и да е, да нападне каквото и да е, живо, незабавно трябва да бъде убита тая г а д! Не е и трудно. Те са толкова слабоумни животни, че захапят ли нещо, не пускат и можеш съвсем спокойно да го нарежеш на парчета! По-важното е, че трябва да се стори! На място! А ако стопанина му гъкне - получава масов бой и после почиства с торба останките от гадината си! Ние овце ли сме?! Деца са нападани!?
27
2
 
28
 
! Отговори
Секиров преди 3 години
Напълно подкрепям тезата, че нелепата и уродлива, безумно *** порода питбул се придобива ПРЕДИ ВСИЧКО от "стопани" с генерализирани, тежки комплекси за малоценност. Да разхождаш, да се показваш с питбул не е друго, освен диагноза. Неудачник, безлик и най-вероятно, полово немощен, изпитва частична компенсация на фалиралото си самочувствие. Тези *** трябва да бъдат избити до крак. Това е опасно за обществото изчадие и няма място за търпимост. Убивайте питбули. Огромна глоба за нещастника, вчера
26
0
 
25
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Собственника на питбула да бъде солено и безжалостно санкциониран! Препоръчвам го ,защото съм бивш стопанин на Африкански мастиф и сегашен на немски шпиц,като и двете са без каишка и наморник на вън,та виновни за такива инциденти са единственно стопаните
25
0
 
31
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Има десетина породи кучета и кръстоските им,които трябва да бъдат забранени със закон.Отделно трябва да се контролира носенето на намордник и каишка.Ако на общините се наложи да плащат тлъсти обезщетения за произшествия с кучета,едва ли ще продължат тези безобразия!
24
3
 
40
 
! Отговори
Малко тъп преди 3 години
Питбул без намордник е умишлено убийство. А собственикът е пуснал малкото куче, за да спаси себе си. И двете постъпки са гнусни.
23
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранете опасните породи със закон!
22
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо породата питбул не се забрани най-накрая. Това не е нормално домашно куче. Аз нямам право да разхождам тигър, нали?
21
1
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Око за око куче за куче
20
5
 
59
 
! Отговори
Мале преди 3 години
Представяте ли си например това да беше малко дете ?! Питбула е слабоумен звяр - същия като собствениците си
19
21
 
12
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Веднага Протест пред Мин. Съвет - Бойко е виновен! Не питбула е разкъсал кученцето- Бойко!Лошо! Ако беше човек, лесно да го осъдим, ама питбул? ЗАТОВА: Бойко е виновен за всичко!Протест! Мафия!
18
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години затвор за тоя, пуснал питбула без намордник днес ще е куче, утре ще е дете
17
1
 
69
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Забранете тези породи за свободно отглеждане. *** ли сте!??!!
16
1
 
17
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Сега потърпевшия да се обади на застрахователното и да си търси обещетение.Оф, извинете, забравих, че новината е от България и там надали някой е чувал за застраховки на домашен любимец.Тук един познат го ухапа собственото му куче и 20 дена му плащаха по 30?/дневно , докато му зарастне достатъчно .