Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна

Той се измъкнал от зоната за разхождане на домашни кучета
24 юли 2020 21:35, Нели Христова
73
Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна
Снимка: Pixabay

Жители на Варна настояват за преместване кучешка градинка, след като питбул нападнал по-малко куче, предаде Агенция„Фокус“, цитирана от "Черно море".  Инцидентът е от преди няколко дни в района на училище „Елин Пелин“, в непосредствена близост до детска градина.

 Именно там се намира и градинката, която е обособена за разхождане на домашни кучета. В злополучния ден, куче от породата питбул е успяло да се измъкне от ограденото съоръжение и се е нахвърлил върху по-малко домашно куче и за секунди го е убило.

 На гледката свидетели са станали десетки родители, които са били в непосредствена близост до градинката със своите деца.

„Всичко се случи за секунди, малкото кученце загина. Често ходя там, но повече няма да заведа децата. Нямаше много кучета в заграждението, питбулът изрови дупка и за секунди мина изпод оградата, другият човек минаваше между детската площадка и кучешката, държеше малко куче, от страх го пусна, явно с надежда да успее да избяга, но питбулът го захапа и не го пусна, докато собственикът не дойде. Не знам какво му направиха, мисля че го поля с вода или бира, за да може да го пусне, но вече беше късно за малкото куче. Гледката беше ужасна и беше пълно с деца“, разказа очевидец на случая.

Оказва се, че това не е първият подобен инцидент в тази градинка. По този повод родителите обмислят да направят подписка, която да внесат в местната администрация с искане кучешката градинка да бъде преместена на побезопасно място и да бъде допълнително обезопасена.

От районно кметство „Одесос“ съобщиха, че ще направят проверка на случая, ще съставят констативен протокол и ще предприемат спешни мерки за допълнително обезопасяване на съоръжението.

Още новини от Варна и региона четете на сайта на Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕВТАНАЗИЯ ЗА КУЧЕТО УБИЕЦ И ЗАТВОР ЗА СОБСТВЕНИКА,ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.ВЪВ ВАРНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПИТБУЛИТЕ УЧАСТВАТ В НЕЛЕГАЛНИ БОЕВЕ И ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ,ЧЕ НЯМА ТАКИВА НЕЩА
14
3
 
34
 
! Отговори
За кой ли път преди 3 години
Това е една от породите които са доказали, че са опасни. Затова е наложително и задължително да са със намордник! А за тези които не спазват законите просто трябва крупни мерки да се прилагат,разбира се със контрол и големи солени глоби!!!!!
13
2
 
26
 
! Отговори
Застраховки задълж. преди 3 години
Задължителни застраховки за такива кучета.След като разните там организации Четири Лапи и какво ли не твърдят, че тези кучета са безопасни да поемат задължителна застраховка.При нападение на друго животно и смърт застрахователя да изплаща поне 10 хиляди лева.За нападение на хора глобата започва от 15 хиляди, като смърт на човек да се заплаща с по 2милиона и нагоре.След като организациите са убедени, че нищо няма да се случи да искат по 1 лев от собствениците на година за застраховките.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименоколо Парламента
11
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучкарите не знам кво реват.Ако беше нахапано дете, сега щеше да е див вой как детето си е виновно, как няма лоши кучета, как някой е предизвикал животното.Ако пък бяха пречукали питбула щеше да е как човек, който днес посегне на куче, утре ще убие дете, как всички кучета са добри, а стопаните им са лоши.И да, ако не се лъжа все още кучетата трябва да се разхождат с намордници. Питбула що е бил без?
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже си рсзхождам кучето на ндк от 6 години, за толкова време и толкова разходки само една възрадтна жена е с адекватно тренирано куче. И няма как иначе, то сигурно е 70кг. Породата е мастиф ако не се лъжа - ходи без повод плътно след нея, най-много ако те обиколи да те шляпне с опашката, но като си го викне отива при стопанката. Другите са пишман кучкари които си хранят кучетата с остананки от масата, а за десировка не са и чували
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като стопанин на алигатор искам да попитам къде мога до го извеждам ?
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е полят с биричка си представям картинката - седи си на пейка, лаф моабет, кучето да сициализира.. пълно е с такива и в центъра на София. *** му обясни на *** как него може да не го е изяло кучето му, но поведението му към непознати хора/места е съвсем различно. С малко куче и малко дете съм и ми е писнало на шапката от мързеливи стопани и мързеливи родители които подпират пейките и си цъкат блаженно на телефона докато сръбват бира
7
5
 
11
 
! Отговори
фей нюз преди 3 години
Въй ... това не може да се случи между две ангелски същества.
6
1
 
48
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Куче над 10 кг. само на повод и с намордник. Такъв е законът.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре е детската градинка да бъде обезопасена, като се вземе лъв под наем да я пази.
4
1
 
65
 
! Отговори
Сатирс преди 3 години
Питбул, Кане Корсо, Ротвайлер. Трябва да бъдат забранени като порода я България!
3
1
 
45
 
! Отговори
Кофти работа преди 3 години
Стопаните трябва да са много отговорни на такива кучета ,но повечето от тях са *** и наркомани по лични наблюдения е не всички разбира се.
2
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В други държави тези породи са забранени. Ние тук даже с наморник не може да ги накараме да ги разхождат.
1
35
 
11
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Да пуснеш малко куче за да избяга от питбул е като да пуснеш трабант срещу Мерцедес. Държиш го в ръце и така. Питбула няма да ти скочи, той може да агресора само срещу животни.