Връчват офицерски пагони на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански"

Румен Радев и Каракачанов ще участват в церемонията
24 юли 2020 09:25, Ния Христова
12
Връчват офицерски пагони на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански"
Снимка: БГНЕС
Президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участват в церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване на свидетелствата на кадетите от 142-ри випуск "Добруджанск", която ще се проведе в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново, предаде БНР.
 
123-а курсанти ще бъдат произведени в лейтенанти, а 83-а кадети ще получат сержантско звание.
 
"Националният военен университет предоставя пълно и безплатно обучение на нашите възпитаници и след тяхното завършване те получават 10-годишен договор в редовете на Българската армия", каза началникът на военния университет полковник Иван Маламов.
 
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще връчи пагоните. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще подари офицерска сабя на отличника на випуск "Добруджански" Давид Енчев:
 
"Българското офицерство е призвание и добра професия".
 
Производството на випуска трябваше да се проведе пред парламента, но заради противоепидемичните мерки срещу COVID-19 ще е във Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете една скапана реформа, какви са тия пенсионери на работа, две министерства чантаджии, намалете армията и вдигнете качеството. На един генерал под 100 войника. Големи заплати и липса на условия. Да не дава господ да стане война.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деградация навсякъде, включително и в БА.
7
1
 
5
 
! Отговори
У преди 3 години
Добре, че махнаха задължителната казарма за всички на останали! А тези младежи доброволно са отишли там и са с очаквания за добра и сигурна работа, да излизат в чужбина, да пазят мира.....и да си намерят жена. Желая им успех.
6
0
 
3
 
! Отговори
Bb преди 3 години
Пеевски с нетърпение чака новите му служители
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наследниците на бегачите от балканските войни
4
1
 
5
 
! Отговори
Георги Шуменски преди 3 години
Защото е толкова хубаво,че идва времето да приемат без изпит или да ти дават пари за да те вземат.Погледнете как са занижили критериите за приемане.Защо няма нито едно дете на "достойните и велики "българи да учи във военно училище?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приканвам министъра да посети училищата в квартала си и да агитира абитуриентите за кандидатстване в НВУ.Ако родителите не му хвърлят един бой,ще съм много изненадан.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той нали и шуменският вече обяви,че 14 специалности са безплатни?А съмнителната привилегия да те засилят на майната си заради "договора" я хвали на децата и племенниците си.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-безправната и ощетена част от армията.Пет години служба за едното ядене и настаняване и не ти се зачита за един ден трудов стаж.Даже и затворниците отработените дни са им стаж, на тях не.А 10 годишният договор не струва нищо,както доказа историята при предишните съкращения.Що някой не попита министъра защо от 10години няма прием който да се е попълнил?