19 души от дома за възрастни в Русе са с коронавирус

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта е 138
7
19 души от дома за възрастни в Русе са с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още трима души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, в който живеят 215 потребители, са с коронавирус. Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което преди два дни бе обявено огнище на заразата, вече е 19. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб.

Четирима от заразените са служители - шофьор е настанен за лечение в Белодробната болница, а медицинска сестра и две санитарки са под домашна карантина.

Останалите 15 заразени - осем жени и седем мъже, са потребители на дома. Те са на възраст между 70 и 90 години и са приети за лечение в болница. 80-годишен мъж е интубиран, а останалите 14 възрастни към момента са в стабилно състояние. Те се оплакват от повишена температура и силна отпадналост. Дванайсет са настанени в Университетската болница "Канев", а двама - в Университетската болница "Медика".

В Русенско още седем души са установени с коронавирус. Всички те са под домашна карантина. При първите пет случая е установена епидемична връзка. Става дума за две жени от Русе - на 29 и 45 години, 37-годишна жена от Мартен, както и 17-годишно момиче и 45-годишен мъж - и двамата от село Брестовица.

С COVID-19 са диагностицирани също 10-годишно момче от село Красен и 59-годишен мъж от село Баниска.
От Областния оперативен щаб информират, че в хода на епидемиологичните проучвания е било изяснено, че осем от заразените през последните два дни - седем жени и мъж, на възраст между 29 и 55 години, са от административния персонал на шивашка фирма в Русе. Една от жените е настанена в УМБАЛ "Медика".

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция предприятието е временно затворено за дезинфекция. Очаква се фирмата да заработи от началото на идната седмица.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско вече е 138. Активните случаи са 88. На домашно лечение са 54 души, а 34 са настанени в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
35
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е те в такива домове масово измряха италианци и испанци
5
8
 
33
 
! Отговори
Алпа Чино преди 3 години
Убитаци, никой не умира от хрема, спокойно! Слагайте маските и блейте силно!!! За едно съм съгласен- интубираният е пътник и то само защото е имал нещастието това да се случи в Руси.... Аре по балконите и пляскайте силно за убийците в престилки!!!
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали точно тези хора най-много ги пазим? Нали коридор имаше за пазаруване? Те не ходят по митинги, дискотеки, мачове, плажове, в чужбина. Как е станало? Или не е станало?
3
2
 
36
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До Ходете с маскиТова беше крайната игра - като Шведистан(и много за-паднали държави) - да се изпозарат старите хора, които са пряка конкуренция на правителсвото - в смисъл не работят а взимат пари - ние имаме 2.5 МЛН пенсионера - дори по 75 евро на месец, може да си представиш за какви пари иде реч. На тяхно място ще ни вкарат макаци от подсахарска Африка - само нещо не прецениха и фалшивата икономика си заминава, и със нея и те -ще бъде тегаво, но има за какво да изтърпим.
2
5
 
48
 
! Отговори
Ходете с маски преди 3 години
Обзалагам се на един милион лева че заразата е влязла от човек без маска. Болният без маска е ходеща бомба. Ползвайте ги. Сега тия старци нямат голям шанс, а осемдесет годишният ще умре. Още един труп за онези *** на слафчу дето дразнеха генерала къде са труповете.
1
2
 
47
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Лоша работа - дано имат късмет хората! И дано намерят начин да спрат заразата някак си, че в домовете за възрастни много бързо се разпространява и е силно фатален!