Черно или Бяло море избраха българите за почивката си?

В национален мащаб спадът на туристите в Гърция е около 80%
27 юли 2020 11:13, Ния Христова
55
Черно или Бяло море избраха българите за почивката си?
Снимка: Pixabay
В разгара на лятото туристическият сезон е на ръба на оцеляването. Черно или Бяло море избраха повечето българи, ще бъде ли спасен летният сезон по Черноморието и рестрикциите в Гърция ли са причината? 
 
"По мое наблюдение не повече от 30 хотела на територията на Слънчев бряг работят. Те са пълни на около 20% от капацитета си. Има туристи, но те са основно в хотели, които предлагат апартаменти", каза хотелиерът Янчо Парушев пред NOVA.
 
Пламен Копчев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг е на мнение, че им остава малко повече от месец работа.
 
"За нас много важен е английският пазар. Тези дни в Англия ще бъде решено дали карантината на туристи били в България ще отпадне. Другият пазар към който имаме интерес е руският. Там обаче е нужно да направим онлайн визи и да облекчим процеса по издаването им. Карантината на Молдова и Беларус също трябва да отпадне. В началото на август Израел също ще реши дали да направи чартърна програма", казва той.
Още по темата
 
Когато комплексът е работил на пълен капацитет чартърните полети са стигали до 250 дневно.
 
"Българският туроператор се намира в изключително лошо положение, защото програмите не могат да бъдат ползвани. Повечето от нас нямат дейност от минала година, за да могат да кандидатстват по тези програми", коментира туроператорът Богомил Николов.
 
А какво е положението в Гърция за момента?
 
Нещата в Гърция изглеждат добре и плажовете са пълни. Там обаче е пълно с чуждестранни туристи. Повечето гърци избягват да излизат масово по морето и стриктно спазват наложените мерки.
 
В национален мащаб спадът на туристите обаче е около 80%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз съм на Мъртво море
32
1
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
не е важно кое море...важни са качеството и цените...
31
3
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Не ми стана ясно каква е новината в тази "новина"... Да се имитира сайта дейност или някаква криворазбрана индиректна реклама на мутроморието?
30
7
 
6
 
! Отговори
Малко смях ..... преди 3 години
Всички предпочитат Крим :)))
29
2
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Ако имах физическа възможност да избирам, за мен отговорът това лято щеше да е "Адриатическо".
28
12
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Не пестя за почивки. Ако не мога ежемесечно да отида на минимум 2-седмична луксозна почивка и да ми останат пари, които да спестя, значи имам още накъде да се развивам. Аз съм с такова мислене, например. Като цяло, ако не мога да спестя или да инвестирам поне едно 70% от приходите си, имам накъде да се развивам.
27
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция бяхме юни 2 седмици и юли- 2 седмици. Края на август отново 2 седмици. Все хубави, луксозни вили. Търсим лукс, спокойствие, добра храна, качество. У нас сме на море август покрай една сватба в Бургас. Ще отседнем за 3 дни в един от най-луксозните хотели там. Плаж? Може би ще отскочим до Силистар, защото друг добър плаж в нашата клoaка няма. А може и изобщо да не ходим на плаж, ще видим.
26
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година сме на планина. На родното бетономорие - твърдо не. Разумен и отговорен избор.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно!
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Ако вземеш кредит за да харчиш значи си прекалено *** да живееш.
23
5
 
36
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Истината е в чужбина, но ни отрязях нявсякъде. В Италия 14 дни карантина. Не , благодаря.В Гърция - тестове - преди да тръгна и 500 лева назад. Не, благодаря.Тази година на СПА в Родопите. Велинград, Девин .
22
0
 
30
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Квалификациите си ги запази за себе си! Иначе да ти имам логиката - пари няма да имат хората, ама ще теглят, че да идат на почивка, вместо да ги вложат в нещо от първа необходимост.
21
2
 
38
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Едни българи са отишли на Черно море, други българи са отишли на Бяло. И на двете места се плаща. И на двете места ако отидеш в лъскав хотел ще ти е скъпо. И на двете места ако си под наем без обслужване и си носиш торбите от Кауфланд ще ти е евтино. На едното място персоналът като цяло е по-любезен, но каквито сме си като народ, такъв мине и обслужващия персонал - те не идват от Марс. Гошо псува всичко наред, ама иска сервитьорът да е любезен... Това е положението.
20
1
 
3
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До 8Такъв ти е ценза, пич, дотам сам си я докарал...
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана чадърчето за 25 лева, шазлогнчетата за по 20 лева и кафето за по 6 лева? ААА! Намалихте ги!Я ми кажете, как мутрата взима плажа на концесия, предлага цени, по 100+ лева, за да сложи един чадър на семейство, плажа не е чистен 2 седмици, а нашия е паркирал вече втора S класа?А аз, като предложа концесия, дето всеки задър ще е 10 лева, ча задър с 2 шачлонга, и по бутилка минерална вода, а плажа, ще го чистим с няколко момчета всяка сутрин, ми се казва "Ми тооо, не може така ..."
18
14
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Абе т..ар!Ако цяла година спестяваш за едно море или си взел кредит,за да отидеш,това означава ли,че имаш пари?
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вижте къде са опашките и ще се досетите.
16
3
 
25
 
! Отговори
az преди 3 години
Нищо. Догодина пак. Няма да дойдеме.
15
11
 
14
 
! Отговори
8 преди 3 години
Какво? Лъжа ли мислите че е? Стотици хиляди ни накараха, да си дадем отпуските. Който се направи на хитър и взе болнични, сега си търрси нова работа, наред с още стотина хиляди, деот останаха безработни. 40-60? Аз не познавам един човке, дето да е взел така пари освем разни "шефчета".И аз искам в Гърция, ама как да стане? Да хунка в петък вечета? 6-7 часа с колта, събота сутринта сме там, аз съм пребит, спя половин събота и тръгваме неделя сутринта, че работа в понеделник .. Как да стане?
14
3
 
13
 
! Отговори
az преди 3 години
Познайте от три пъти какво сме избрали?