От първо лице: Варненка за коронавируса и две карантини

404-ма варненци се лекуват от COVID-19 в домовете си
27 юли 2020 16:30, Ния Христова
88
От първо лице: Варненка за коронавируса и две карантини
Снимка: Pixabay

Варненка разказа за перипетиите си с коронавируса и как й се е наложило да изкара две карантини в България, след като се завръща от Англия. Тя сподели, че сама е открила, че е станала носител на заразата, след като се е изследвала в частна лаборатория.

"Прибрах се от Англия с полет от Лондон в началото на юли. Тогава все още имаше 14-дневна карантина за пристигащите от Острова. Изолирах се в отделен апаратемнт от близките си и 14 дни стоях там, напълно сама, без да се виждам с никой. След изтичането на периода, за мое собствено успокоение реших да се изследвам, преди да се срещна със семейството си, за която среща бях зажадняла от вече близо година. Тестът излезе положителен. Свързах се с РЗИ-Варна, от където ми направиха втори тест - също положителен. Така започна моята втора 14-дневна карантина, през която какви ли не мисли ми минаха през главата. Като превъртам спомените си назад, в първата седмица, след като се прибрах от Англия, ме боля леко гърлото, пих чай, хапчета и за три дни ми мина. Не съм имала температура или някакво друго неразположение. Според мен съм се заразила тук на летището в София, където ни държаха близо 2 часа всички пристигнали, в затворено помещение, без особени предпазни мерки, за да попълваме документите за задължителната карантина", разказа пред репортер на Агенция "Черно море" 36-годишната варненка.
 
През тези 28 дни никой нито е потърсил, нито е проверил младата жена дали спазва наложената й карантина. 
 
"Нито полиция, нито РЗИ, въпреки че обещаха да ми се обадят при изтичнаето на вторите 14 дни, за да ми направят нов тест. Така на 15-ия ден ги потърсих сама. Вече повече от две седмици съм чиста, но сега не мога да се прибера обратно в Англия, където е моето семейство й работата ми, особено като знам, че ме очаква нова карантина, но там нещата са напълно различни!", сподели още жената.
 
За област Варна общият брой на регистрираните случаи на коронавирус достигнаха 561, съобщават РЗИ - Варна, цитирани от chernomore.bg.
 
Хоспитализирани в Инфекциозна клиника в града са 31 пациента със средно тежко увредено състояние. 404 лица, които са с леки симптоми или без симптоми, са поставени на домашно лечение.
 
Излекувани са 120 лица.
 
Още новини от Варна можете да четете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият театър в историята на човечеството върви вече половин година!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не се разболяваме масово значи имаме имунитет от предишни епидемии на подобни коронавируси които са минали леко. Само че има други държави където нямат такъв имунитет и вируса ги накъса. Вместо да се радвате че се оказа че сме повечето защитени се надпреварвате кой по- злобно изказване да направи.Няма по света по крив народ от българския. Все за нещо трябва да мрънка.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси кривотиите са тея българи. Вместо да се радва че като се е заразила не се е разболяла тя търси кусури на всички. Тука в Германия да не мислиш булка че някой ти обръща внимания. Даже не те тестват ако си бил контактен със зразен защото са скръндзи.
68
2
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Най-големият театър в историята на човечеството върви вече половин година!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е и тестовете да са фалшиво позитивни - да реагират на някакъв друг вирус. Аз откакто плъзна тоя коронавирус го карах 3 - 4 пъти...
66
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като превъртам спомените си назад, в първата седмица, след като се прибрах от Англия, ме боля леко гърлото, пих чай, хапчета и за три дни ми мина. Не съм имала температура или някакво друго неразположение."Страшна работа е тоя вирус щом мнозинството го прекарва така.
65
4
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
До епидемиологА бе, да не ти казвам какъв си,те докторите не знаят с какво си имат работа, ти откъде се пръкна такъв "разбирач",не знам...Направо си за Нобелова награда...или ти плащат да дообъркваш хората, а?!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с какво ги лекуват по домовете? Скъсахте се пишете глупости! Плащат ли поне за тях?Просто са им наложили ненужна карантина на хората. И се лекуват с ракия и салата!
63
14
 
19
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
С интерес чакам, тия дето ходят с памперси на устите и носа и от месеци и дишат предимно собствения си въглероден двуокис в тях, да видим колко и какви болести са развили. До една година ще стане ясно. Защо Гретените не протестират срещу маските?
62
15
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Мисля си, че в Англия са се изнесли само *** и курволяци. Да си стои там. От Оксфорд са приготвили лечение за нея.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжци! 404 варненци не се лекуват, а са затворници в домовете си! Ако имаха симптоми, нямаше да им се размине да ги изцоцате за клиничната пътека.
60
15
 
8
 
! Отговори
Мицотакис преди 3 години
Тая лъже та се цепи.
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Mopcku_Ако следвам логиката на тия които ни уверяват в короната, то аз съм в най-най-застрашената група.не си бе - с тоя акъл вируса те мисли за дърво и те подминава :)
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАЦО С КАСКАличи си, че си от най-умните протестъри
57
17
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
И аз изкарах две карантини, не съч се изследвал за вирус защито генерално не вярвам в тая глупост. Не съм спирал да пътувам зад граница през цялото време. Абсолютно всеки месец. Ако следвам логиката на тия които ни уверяват в короната, то аз съм в най-най-застрашената група.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ако още два полета направи БГ - Англия и обратно, то годината си изтече от вкъщи!Добре, че може да си го позволи!
55
0
 
1
 
! Отговори
Nadia преди 3 години
До АнонименAre you stupid or ***? Or both????
54
0
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
много си неосведомен бе баце, само миене на чиниити е в главата, ка лъф!
53
8
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Туй котенце да си даде адреса,щом е от Варна,имам разработена ваксина,за него срещу коронавирус
52
3
 
6
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
ГЕРБ ВИКА ПРОУТЕСТА МИНА СЕКВИ ГРАНИЦИ !ШЕИ ОПРАЗНИМЕ ЧЕКМЕЖЕТА !А БАЦО *** ЗАМРАЗЯВАМЕ ЗА СЛЕДВАШТИЯ ВЕК !