Петър Москов: Новият министър трябва да ограничи пандемията

Не трябва инфекцията да стане неконтролируема, обясни лекарят
27 юли 2020 12:16, Петя Славова
23
Петър Москов: Новият министър трябва да ограничи пандемията
Снимка: БГНЕС

"Единствената задача на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов през следващите месеци е справянето и изработването на ясен план за ограничаването на епидемията", заяви бившият здравен министър д-р Петър Москов пред bTV.

Той допълни, че за да стане това, са необходими ясни параметри за това, какви са нивата, които не би трябвало да достигаме, за да не стане инфекцията неконтролируема.

Според него, новият здравен министър е човек, който добре познава системата и има менторски опит. Въпреки високата оценка за  д-р Ангелов, Москов уточни, че като се говори за промяна, тя не може да бъде кадрова.

"Кадровата промяна може само да подобри начинът, по който работи един мениджърски екип. Въпросът е каква е политиката, която тази промяна води след себе си", заяви още Москов.

По думите му, настоящият здравен министър е добре да остави големите проблеми в здравеопазването, тъй като за това нямало политическа воля. "На преден план трябва да е ограничаването на епидемията.", категоричен бе Петър Москов.

Той направи и оценка на работата на предходния здравен министър. "Кирил Ананиев се справи в степента, в която политическото мнозинство го беше излъчило и му позволи да се справи", но също така Петър Москов обясни, че не са ясни приоритетите на сегашното управление в здравната и други сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари