Двама души с коронавирус починаха в Русе

Единият от тях е на 80 г. от дом "Възраждане"
28 юли 2020 16:01, Елка Василева
10
Двама души с коронавирус починаха в Русе
Снимка: архив, БГНЕС

Двама мъже с коронавирус са починали през последното денонощие в Русе. Единият от тях е от дома за възрастни хора "Възраждане", където има огнище на заразата, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Починалият мъж от социалното заведение е на 80 г. Той е бил интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетската болница "Канев".

Вторият починал пациент е на 67 г. Той е диагностициран с коронавирус на 9 юли тази година. Мъжът е бил в увредено общо състояние.

Още по темата

От Областния оперативен щаб информират, че за последното денонощие с коронавирус са установени още двама души от дом "Възраждане". Става дума за 81-годишна жена, която е потребител на социалното заведение, и жена на 63-години, работеща като трудотерапевт в дома. И двете са в добро общо състояние. 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев", а служителката е под домашна карантина.

Така общият брой на диагностицираните с коронавирус от дома за възрастни хора вече е 23-има. Шестима от заразените са от персонала, а останалите 17 са потребители - девет жени и осем мъже, които са на възраст между 70 и 90 години.

През последното денонощие в Русенско има потвърдени още шест нови случая на коронавирус. Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от региона вече е 155. Активните случаи към момента са 100. На домашно лечение са 63 души, а 37 са настанени в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Tака е,ама овцете не обръщат внимание.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжът е бил в увредено общо състояние.И двете са в добро общо състояние.---------начи влезеш ли в болница в Бг излизаш или в увредено или добро общо състояние . няма тестове , няма прегледи , няма аутопсии . сега го пишат корона , че падат добри кинти от Еуропата ..
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без аутопсия как са определили от какво са починали ...
7
2
 
10
 
! Отговори
птичи вирус преди 3 години
Днеска разгласиха че и още един загинал в катастрофа също е починал от корона вирус! Става страшно почвайте да купувате тоалетна хартия и консерви от сега
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха от коронавирус. Иначе с другите болести щяхя да живеят още 100 години. Що ли не им вярвам.
5
1
 
6
 
! Отговори
Бг преди 3 години
От кво от кво,.?
4
2
 
7
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
иНТубацията няма как да помогне когато пацинета се е нагълтал и надишал с вируса .съвсем очевидно 2те най-вабни неща при този вирус са колко вирусен товар ще поемеш и в какво състояние ти е организма . ако поемеш много от вируса и имаш други проблеми има шанс да ртинеш камбаната ... явно хората не го разбират тва нещо ! щото българите са прости много ....
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70% от хората носят генетичната последователност, която ПСР тестовете търсят. Така че 70%от починалите могат да бъдат писани като жертви на "вируса".
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единия на 80 а другия на 110....
1
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Интубацията е най-сигурният билет за по-добрия свят!