Пенсионерка: Живеем както намерим, забравихме почивки, всичко...

Мерките - заради кризата, но и като реакция на критиките
Обновена: 28 юли 2020 13:39 | 28 юли 2020 13:06, Веселина Йорданова
180

За месеците август, септември и октомври над 2 милиона пенсионери ще получат по 50 лева към своята пенсия. Новината Маргарита посреща с усмивка.

"Бедният пенсионер живее, както намери. Забравихме за почивки, забравихме всичко - само за лекарство, за лекар и за най необходимите работи", споделя Маргарита пред Bulgaria ON AIR.

След дълги анализи и сметки през уикенда правителството реши, че може да отпусне малко над 1 милиард лева за справяне с коронакризата.

Още по темата
За социалните мерки заделените средства са в размер на 731,5 млн. лв., а икономическите – 431,4 млн. лв. При новите социално-икономически мерки голяма част от средствата директно ще бъдат раздадени на гражданите.

В набелязаните мерки от държавата финансистите разпознават ясно определена група, към която е насочена финансовата помощ. От икономическа гледна точка мерките на държавата са положителни според експерти, но неслучайно се обявяват точно сега.

"Тези мерки в този момент, той е свързан и с политическата обстановка. Като реакция на критиките, които повече от 2 седмици протестират младите хора", смята икономистът Митко Димитров.

До края на 2020 година се отпускат 67 милиона лева, с които медицинските служители на първа линия ще могат да получат по 1000 лева нетно възнаграждение за усилията си при битката с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146Пък ти на кой искаш да ни продадеш?На пияндурниците руснаци ли?
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КПрост си като текезесар.
139
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте, че младите демократи са деца и внуци на старите фашисти, които ридаят за изгубените си привилегии след 1944 година. Борбата им е запазят взетата власт и отново да продадат страната на чужденци, този път на американците, за разлика от бащите и дядовците им, които продадоха България на немците и ни докараха национални катастрофи. Сега чадата им искат да си осигурят още 100 години безгрижен живот като колониална администрация на Кравария. Досега успяха за 30 години.
138
3
 
10
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
Трябват пенсии и за младите защото няма работни места за никой. Благодарим на ГЕРБ и за това.
137
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ъндърстенд- бързо писане
136
4
 
0
 
! Отговори
от ? преди 3 години
До до 139Аз не съм пенсионер, аз съм умен четвъртокласник, учещ онлайн? Ду ю ъндърстен?
135
1
 
7
 
! Отговори
До 135-продължение 2 преди 3 години
Но тези креатури след хабилитацията си получаваха основна заплата 350 лв. Като добавиш научната степен, надбавките за прослужено време и добавката за това, че започва да се води шеф на нещо си /обикновено измислена проблемна група или нещо от този род/, се получаваха не само 500, но и повече левове месечна заплата. За нищо-не-правене. И така - клатур, клатур до пенсия.В промишлеността също имаше заплати по 500 и повече лева,ако предприятието преизпълнява плана си.Може и други такива да е имало
134
2
 
1
 
! Отговори
до 139 преди 3 години
Това е сумата за 3 месеца глупчо(другарю) !
133
3
 
8
 
! Отговори
До 135-продължение 1 преди 3 години
от село беше момчето, влязло да следва по параграф, даващ предимство.Майка ми по онова време също като теб работеше в научен институт и въпреки многото си публикации не успя да се хабилитира. Тогава всяко предложение за хабилитация минавало през ЦК за одобрение. Не знам защо не им беше угодна мама.Но знам какви креатури се хабилитираха с по ТРИ статии, в които няма никакъв принос, а само скалъпване на твърдения, взети от материали от съветски периодични научни издания. Но тези креатури ......
132
0
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
Абе," малко над 2 млн. пенсионери" по 50 лв. не прави ли малко над 100 милиона??????????????????Откъде дойдоха тези 312 милиона. Коя "мисирка" ще попита, че да разберем.
131
5
 
5
 
! Отговори
И не забравяйте преди 3 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
130
2
 
14
 
! Отговори
До Пенсионер 135 преди 3 години
Грешиш, приятел. Областните председатели на БКП стигаха до 2 000 лв по времето, когато обикновеният висшист започваше със 105 лв. Елементарни тройкаджии, ако успееха да станат зетьове на голЕм батьо, биваха назначавани като съветницикъм ЦК на БКП и някак им формираха заплати по 700 лв. Един такъв мой състудент стана зет на шеф на отдел в ЦК. От него знам за тези заплати, но недоумявам какви съвети е давал, след като не успя да научи дори литературната форма на говоримия български език, от село
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИ за Военен режимДа де, ама сегашният кандидат за нашенски Пиночет какъв е?Пионка на същата тази партия столетница, коятосъздаде милионерите с подарените куфарчета с пари, а преди това неколкократно предаде българските национални интереси,внесе неколкостотин хиляди роми от съседни страни и им създаде условия за разплод без да работят. Така си осигури верен електорат.После напъди по-голямата част от работливите турци.Накрая съсипа и печелещите предприятия, за да ги продаде за скраб.
128
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 123 Интересно какво си работил при соца за 500 лв? Такива пари вземаха миньорите и областните председатели на БКП. Аз като вет. лекар в научен институт стигнах само до 220 лв.Мизерия братче.
127
2
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До бгТи днешния уродлив капитализъм, тук ли ще ми хвалиш ?!Че най-крадливите комунисти -ДС партийците го строят !
126
6
 
8
 
! Отговори
бг преди 3 години
До АНТИ до неразбралитеСоциализъм ли е не ми го хвали -ходи в Северна Корея там е истински социлизъм
125
1
 
2
 
! Отговори
ковид преди 3 години
за едни брадва за други сватба -да са живи и със здраве да си ги харчат
124
7
 
7
 
! Отговори
АНТИ за Военен режим преди 3 години
Крадци се ширят във палати,работници мизерстват на заплати.А скача, много скача *** по площади,за да направи тарикатите богати.Ето защо тук трябва Пиночет,че станаха грабежите безчет ...
123
4
 
7
 
! Отговори
К преди 3 години
До 123Братчет, нещо си сдал багажа ми се струва400 лв преди 1989 били сегашни 7000 лвХа ха ха хаИкономиката ти куца нещо. Нещо ич ни моиш смяташ
122
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 3 години
Руския ни социализъм имаше недостатъци, НО беше по-добър от сегашния зверилник тук.Верно е, Тито направи свой социализъм - не съществува сега.Верно е, китайците и те се дръпнаха от Москва да създават свой модел соц - успешен !