Пенсионерка: Живеем както намерим, забравихме почивки, всичко...

Мерките - заради кризата, но и като реакция на критиките
Обновена: 28 юли 2020 13:39 | 28 юли 2020 13:06, Веселина Йорданова
180

За месеците август, септември и октомври над 2 милиона пенсионери ще получат по 50 лева към своята пенсия. Новината Маргарита посреща с усмивка.

"Бедният пенсионер живее, както намери. Забравихме за почивки, забравихме всичко - само за лекарство, за лекар и за най необходимите работи", споделя Маргарита пред Bulgaria ON AIR.

След дълги анализи и сметки през уикенда правителството реши, че може да отпусне малко над 1 милиард лева за справяне с коронакризата.

Още по темата
За социалните мерки заделените средства са в размер на 731,5 млн. лв., а икономическите – 431,4 млн. лв. При новите социално-икономически мерки голяма част от средствата директно ще бъдат раздадени на гражданите.

В набелязаните мерки от държавата финансистите разпознават ясно определена група, към която е насочена финансовата помощ. От икономическа гледна точка мерките на държавата са положителни според експерти, но неслучайно се обявяват точно сега.

"Тези мерки в този момент, той е свързан и с политическата обстановка. Като реакция на критиките, които повече от 2 седмици протестират младите хора", смята икономистът Митко Димитров.

До края на 2020 година се отпускат 67 милиона лева, с които медицинските служители на първа линия ще могат да получат по 1000 лева нетно възнаграждение за усилията си при битката с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Излъгаха Ви да скачате като изоглавени по площадите крещене "Демокрация" ..."Демокрация" ..."СДС" ... "СДС" ...Да, ама демокрацията тук се оказа измама яка.Искайте си пенсиите от СДС !!
80
3
 
5
 
! Отговори
Ей,дечурлига!!! преди 3 години
Кой и какъв трябва да е човек ,който се пенсионира ДНЕС със 259-300 лева пенсия,след като минималната заплата е 650 лева??? Явно пубери и тинейджъри пишат тук недомислици и измислици. !!!170 била малка СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ?!?! Ами и тя е много когато не си внесъл за 50 години и един лев във хазната ,а само си ял и пил.Как си доживял до пенсия ,без един ден трудов стаж бе тарикат??? Вие наясно ли сте какви са пенсиите днес за хора пенсиониращи се със 800-900 лева заплата и нормално осигурявали се???
79
3
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
До 1Ами като не ви харесва заплатата - не работате бе, кой ви кара да работите? Ходете на друго място, на високи заплати и при честни бизнесмени да ви дават големи заплати.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 30 години при социализма пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
77
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Половината,***,такива бизнесмени мошеници и крадци,като твоя бойко ,са ни осигурявали на минимална заплата,нас никой не ни е питал,как да ни осигуряват,ясен ли съм,или много,трябва да ти се обяснява.
76
6
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Преди 30 години нямаше социални мрежи и никой не можеше да се оплаква публично, а само смей да се оплачеш, че живееш лошо публично, леле. И тогава пенсионерите не ходеха на почивка. Тогава и другите хора не ходеха на почивка, защото нямаше как да отидеш.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kaквито и изберете, и червени, и сини, и пембяни, положението ще става все по-зле и българинът ще живее все по-зле. Хайде всички с бюлетинките в кабинките за любимата партия и за любимия цвят, хайде всички, хайде всички, бързичко, бързичко!
74
1
 
5
 
! Отговори
Половината преди 3 години
Се осигурявали на Мин. Осигуровка,после мрънкат!Други ,държавата ги осигурява и пак недоволни,трети въобще не работи ама и той иска!Други обраха осигуровките -3пъти и на тях им се размина!Сега всички протестират!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙ СЕГА КАТУ ИЗБЕРЕМ ЧЕРВЕНИТЕ И ЩЕ ИМА НАРОДНИ ПЕНСИИ ЗА ТИЯ ДЕТО ПРОТЕСТИРАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ /ЮНИ 1945 Г ИЗЛИЗА ЗАКОН ЗА НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ ЗА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА ДО ТРЕТО КОЛЯНО И ПО СВАТСТВО/И ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ЕВРАЗИЙСКИ- 58/118ЕВРО.
72
0
 
1
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До 1 То като че ли баща ти не беше комунист?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви е казал, че в клуба на богатите ще сте и вие богати, не слуги? Тръгнали да се сравняват с Европейските държави моля ви се. Ами слугинажа и в Европейските държави, и Американските държави, и Австралийските държави, и в каквито си искате държави - все мизерно живее.
70
2
 
3
 
! Отговори
а какво означава преди 3 години
Соц. пенсия ...170лв --- ако пише ,,наказателна,, ,,убииствена ,, ще по - адекватно !
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоо ток изравняването, кой знае колко пенсионери ще умрат от коронавируса
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коя европейска страна има пенсионери които живеят с 100 - 200 евро. Управляващите си живеят като европейци, но другите НЕ.
67
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До 22 Ами ти какво си построил бе *** нещастно? Ти като се пенсионираш с какво ще се похвалиш, че си построил? Защото такива като теб "философи" още грабят това което са построили сегашните пенсионери, наглец!
66
2
 
6
 
! Отговори
хора, преди 3 години
от 18,081971г работя до момента и пенсията ми е 380 /добре отсечени български лева/ без да прекъсвам и съм с висше образование. сама съм-кажете ми как да живея -питам чувствувам ли се европейка
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
250 лв, как се преживява, месеца
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що се жалват? Сит на гладен вярва ли
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко дава парите в България БОЙКО казва 3х 50лв.за пенсионерите и на другия ден дава Бойко 3х50лв.Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
62
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора на Радеф или комунисти!Ревльовци пенсионери!Едно време имаше южни плодове само за нова година....с опашки!