Промишлената зона на Велинград вече пети ден е без вода

Проблемът се е появил заради ремонт на околовръстното шосе
28 юли 2020 17:22, Ния Христова
11
Промишлената зона на Велинград вече пети ден е без вода
Снимка: БГНЕС
Пети ден промишлената зона на Велинград е без питейна вода заради ремонт на околовръстното шосе. Според обитателите на промишлената зона в момента се извършват изкопни дейности на място с важна инфраструктура като промишлен водопровод и възлова станция на електроразпределителното дружество, пишат от БНР.
 
Проблемът се е появил, след като строителството стигнало до стар мост, който нямало как да издържи на изкопните дейности. Затова работниците започнали да разкопават успоредната на него улица. Всички предприятия в промишлената зона, включително и производствените цехове за храни, са без питейна вода:
 
"Отводнителната канализация, която я заустиха в реката, това е бомба със закъснител. Когато поисках проекта, с който строят, от  фирмата, която строи, инвеститорът ми отговори да се обърна към кмета. Когато го поисках от кмета, ми отговори да попитам фирмата, но в момента има изкоп - 6 м дълбочина, необезопасен, като един от техниците ми каза да спра, защото ще дойде големият шеф от Благоевград и ще ми затвори устата" - каза Надежда Ключкова, собственик на фирма.
 
От община Велинград се ангажираха да излязат с официално становище след изясняване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
С некомпетентни кадри дотам се стига.А може и да е с цел пак да се отклони тайно вода за някъде! Града стана едно нищо.Всеки плюе по комунизма и най-вече тулупа ***, който незнайно защо се завъртя край Велинград след 11 год. самоуправление, но тогава имаше паркове, озеленяване, поливане на градинки и облагородени площи, прекрасни цветя, зелена трева,на всеки ъгъл можеше да утолиш жаждата си в зноен ден, улиците се миеха, булеварда всяка седмица, а сега суша, лъжи, далавери и крадене до откат!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадоха яко герба във Велинград
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затапиха почти всички чешми от които свободно е текла минерална вода поне 100 години, за да я пренасочват към мутрите..на същите чешми са прали дрехи и са миели всичко. Виждал съм при изкопни работи преди 10-15г., че на много места стои още стария дървен водопровод от турско време, по който е текла вода към къщите и по него все още си течеше вода.. Е, прекъсната го, уж да не се губи водата. Сега работата е "вода гази, жаден ходи"
5
1
 
2
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Тези и вода искат от Мутрите. Те пари капят в джобовете на гробарите вие искате вода да имате. Нема вода има пачки бе балъци от матриало.
4
0
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
Бях за три дена на почивка в тоя град и трите вечери спираха водата. Сигурно под промишленост имат впредвид хотелите и къщите за гости.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремонтите на Герб.Яко крадене
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промишлената зона на Велинград ли!!! Каква промишленост има там, че нещо не мога да се сетя???
1
0
 
5
 
! Отговори
България преди 3 години
Колкото промишленост, толкова и вода!