Протест в Бургас заради проекта за парк "Росенец"

Настояват да се запази статута на общинския път
28 юли 2020 08:05, Ния Христова
12
Протест в Бургас заради проекта за парк "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Граждани ще излязат днес на протест преди днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Протестиращите настояват за запазване на статута на общинския път, който отвежда до т.нар. Летен сарай на Ахмед Доган, но заради поставена ограда спира достъпа до плажа.

Две докладни записки са внесени за гласуване от общинските съветници по случая. В едната се иска отмяна на решение на ОС относно статута на общинския пътя, а в другата общинските съветници от ГЕРБ искат оттегляне на решението за целия проект, които предвижда благоустрояването на лесопарк „"Росенец", където се намира частното имение, свързано с Ахмед Доган.
Още по темата
 
Първата докладна е внесена от общинския съветник Константин Бачийски.
 
"За деактуването на една публична собственост трябва да има доказателства, че няма нужда от този път, а аз смятам, че има нужда от този път. Така че самото решение от април месец е незаконосъобразно за мен и смятам, че Общинския съвет е длъжен да се оправи", заяви той.
 
Защо да се спре реализацията на целия проект за парк "Росенец" като се оттегли решението за него на ОС, обяснява председателят на местния парламент професор Севдалина Турманова.
 
"Като общински съветници от ГЕРБ смятам, че нито един административен натиск няма да има никакъв смисъл, ако той не получава подкрепата на гражданите, на общината", каза тя, цитирана от БНР.
 
По случая има и други две висящи дела в Административния съд. Там частни лица и неправителствена организация оспорват законосъобразността на решението за деактуването на общински път в частен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Кога ще видам преди 3 години
протести на Буджака. Созопол е съвсем наблизо. Скалите са красиви на залез слънце. Свалиха ли ВЕЧЕ ОГРАДИТЕ. Както е казал господ НЕ ГЛЕДАЙ СЛАМКАТА В ОКОТО НА ДРУГИЯ ВИЖ ГРЕДАТА В СВОЕТО.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
меди доганов защо не си направи едни сараи на язовир Кърджали, тъкмо ще е сред свои или да беше купил някой палат на Босфора или като толкова иска единение, подлите продаваха доста острови. НАП няма ли да се сезира откъде пари за два Сарая
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cлeд измeрвaнe, извършeнo oт ceртифицирaн гeoдeзиcт, cтaнa яcнo, чe нa тoвa мяcтo e изгрaдeнa зaлятa c бeтoн oтceчкa, кoятo дocтигa дo плaжa пoд caрaитe.Сaмoтo бeтoннo прoдължeниe нa oбщинcкия път e рaзпoлoжeнo върху тeрeн,публичнa държaвнa coбcтвeнocт.Нe кoмeнтирaм кoй, кoгa и кaк e рaзрeшил върху държaвeн тeрeн дa бъдe изгрaдeн тoзи бeтoнeн път, нo cъщecтвувaнeтo му дaвa възмoжнocт нa вceки бългaрcки грaждaнин дa cтигнe дo брeгa, cтигa дa ce прeмaхнaт oгрaдитe,възпрeпятcтвaщи прeминaвaнe
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дeтaйлнa прoвeркa oт зaм. прeдceдaтeля нa ПП Cрeднa eврoпeйcкa клaca уcтaнoви, чe твърдeниeтo нa oбщинcкaтa aдминиcтрaция в Бургac зa тoвa, чe придoбилaтa нaциoнaлнa извecтнocт улицa зaвършвa в чacтeн имoт и oт нeя нямa cмиcъл, нe oтгoвaря нa иcтинaтa.Oкaзa ce, чe зaличeнaтa c рeшeниe нa oбщинcкия cъвeт улицa нe caмo нe cвършвa в нищoтo , a имa прoдължeниe, cтигaщo дo мoрcкия бряг.
5
0
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 години
Когато няма граждански подкрепа, няма смисал от административен натиск ! Туй е ясно, но я кажете защо държавата е осъдена в Страсбург от фирма прецакана от кмета Д.Николов.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самите гербаджии заровиха кучето там. Април месец сигурно по предложение на кмета-зам. шеф в ГЕРБ дават общински път на Доган. Сега като видяха дебелото, обърнаха палачинката. Поредно доказателство на мафиотската симбиоза ГЕРБ-ДПС.Ето още една оставка на тезгяха - на кмета на Бургас.
3
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Като общински съветници от ГЕРБ смятам, че нито един административен натиск няма да има никакъв смисъл, ако той не получава подкрепата на гражданите, на общината", каза тя-Точно тази Персона след няколко дни след Скандала с Сараите и плажът -БЕШЕ НА ПЛАЖЪТ ТАМ С ДРУГИТЕ ПРОДАЖНИ ГЕРБЕРИ И С МЕДИЯ СНИМАХА ЧЕ НЯМАЛО НИКОЙ НА ТОЗИ ПЛАЖ И ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА ПОСТАНОВКА! АМИ КАК НЯМА ДА Е ПОСТАНОВКА КОГАТО СЪЩИТЕ ТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ДА ПОДАРЯТ ПЪТЯ КЪМ САРАИТЕ?? КАКВО ДВУЛИЧИЕ И ЦИНИЗЪМ НА ТАЗИ ЛЪЖЛА!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кметът е зам.шефа на Герб.всичкото строителство е минало през Бургаската Герберска община..къщи.яхти.вили погледнете мащабите на МАРИНАТА..всичко незаконно под масата.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле,щот има протести ,тия наглец и приближени на съд