Ангел Кунчев: До 24 ч. ще пуснем водата в района на Димитровград

Поетапно ще се пуска в Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград
29 юли 2020 09:21, Ния Христова
5
Ангел Кунчев: До 24 ч. ще пуснем водата в района на Димитровград
Снимка: БГНЕС
В рамките на следващите 24 до 48 ч. ще е възможно да вземем количества за изследване и в рамките на 24 ч. да се разреши ползването на водата в Димитровград, дори и само за битови нужди. Това каза гл. държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в ефира на bTV. 
 
Поетапно вода ще се пуска по реката в Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград. 
 
Преди два дни 29 крави умряха само минути, след като пиха вода от река Марица до Димитровград.
Още по темата
 
Днес вече стана ясно, че в канала, от който са пили животните, е имало части от торове. 
 
Доказано е, че има високи стойности над нормата на нитрати и нитрити, както и на амониев азот в река Марица в близост до Димитровград.
 
Кунчев обясни, че тези вещества най-често се срещат в азотните торове. 
 
Той е на мнение, че едва ли е имало огромни количества от тях, защото засега не са получени сигнали да е имало влияние върху флората и фауната по реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпници срещу българите! Вън!
4
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин от Хасково преди 3 години
Това е следствие от неработещите институции в държавата.Този завод трябва да се следи ежедневно,да се налагат глоби,да се принуди да направи пречиствателна станция и т.н.Днес са кравите,а утре хората ли трябва да умрат,за да се сетим че институциите ги няма Ако трябва да глобят обикновен човек,сигурно ще се задействат веднага,но този завод са го оставили да работи така с години-може би си плащат?...
3
2
 
7
 
! Отговори
Доко преди 3 години
Въпросния завод Неохим не е спирал да изпуска отрови откакто е създаден преди 50 години. Всеки, който живее в района може да го потвърди. Да видим обаче какво ще им направят на Димитрови, по кое мнение ще им накъдрят вълната, както би се изказал редовия окаян ***. Димитровград е на практика техен и са тежко обвързани с властта.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арест и разследване на собствениците на завода, глоба в милиони и заплащане на всички възможни загуби ,които е претърпял собственикът на кравите. Заводът си е пускал отровите редовно, но в случая е имал лош късмет- в същия момент на висока концентрация във водата кравите са пили Това е практиката на всички предприятия,- да си изливат тайно отровите, нямат пречиствателна станция, хвостохранилище и т.н. Превърнахте България в бунище, съсипвате всичко! И никога няма виновни! В Европа ли сме?
1
3
 
10
 
! Отговори
Не преди 3 години
бе. Нямало е големи количества. Само дето такива големи и издръжливи животни като тези *** умряха за нула време. Даа, друго си е като си от нашите!