Зам. шефът на БТПП не видя логика в протестите

Говорят на различни езици, коментира Красимир Дачев
Обновена: 29 юли 2020 23:04 | 29 юли 2020 22:21, Петя Славова
55

21-ви ден на антиправителствени протести. В София гражданите блокираха ключови кръстовища и булеварди.

"Имам особено мнение за протеста. То е, че разговор не може да стане. Има 2 концепции, говорят на различни езици. От една страна има държавници, а от друга страна - политици. Те са фокусирани в изборите. Все едно Борисов като подаде оставка и утре ще има нова Конституция, ще се смени системата. Ако имат 2 грама акъл - да се мобилизират, да се подпишат и да си направят една партия, да си прекарат тяхната политика", каза зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев за "Денят ON AIR".

Според него в протеста липсва не само лидерство, но и идеи.

"Не става само с пари, трябва и акъл. Трябва програма какво искаш да направиш, как ще го постигнеш. Нали утре ще дойдат при моите работници, при мен, за да ме агитират. Но не могат да ме агитират, защото ме ядосват в момента. Аз ще събера три пъти повече хора. 5 човека седят на кръстовището и играят волейбол, полицията ги пази все едно имат граждански права, а аз нямам такива", допълни Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че правото на движение и предвижване е конституционно право.

"Когато има суша и няма поминък - хората започват инфраструктурни проекти, бъркат в хазната и дават пари на хората, за да има какво да ядат. В тежки моменти се решават инфраструктурни проблеми. Не може да вървим в кал и дупки, трябва да се развиваме. Всичко, което се прави, е за следващите поколения. Не може да искаме пари само за днес, трябва да се мисли години напред", категоричен е зам.-председателят на БТПП.

По думите му трябва да има логика в нещата, а в протестите няма логика.

"Радват се за грантовете, но те пак се заплащат. Най-малко плаща този, който ще го получи. Тези пари откъде идват? Ние ги изработваме и ги даваме на държавата да ги преразпределя", добави бизнесменът.

Според Дачев административната система у нас трябва да бъде изсветлена и не трябва да има скрито-покрито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Ама че *** божеее! Кой си отива бе? какъв съд бе? БСП -то ли ще съди? Или Славчо дето една жена не можа да завъди пък му се зауправлявала държава? Ти какви ми ги дрънкаш бе? Кого смяташ че пробутваш? Тая жалка пасмина алчни ***. И Радев ще продължава да стои президент? Не! Ако бях аз щях да постъпя както трябва защото вече има всички доказателства че това всичкото е предварително запланувано и е пълна измишльотина с цел сваляне на правителството.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА и СЪД бе *** пробити, кое не разбирате? Що се правите на улави? Събирайте последните стотинки щото се свършва вече, отивате си
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами извади си главата от за......Ка си и ще видиш!
39
3
 
2
 
! Отговори
A преди 3 години
Теб могат да те агитират, ама с мног, много пари, а не за жълти стотинки като тези.
38
14
 
13
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Които са на държавна хранилка - не подкрепят протестите и изкат да папат още ...!! И още и още!
37
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бок.ук,тоеа за "идните поколения"го слушам от 30 години!Животът ми мина, докато такива като тебени успиват!А през това време гушат като за световно.
36
9
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
В Гърция хвърлят *** по Полицията
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституцията е такава, каквато я пожела БСП-БКП.Имаше гладна стачка срещу тази конституция от членове на СДС.Сега комунистите реват и искат смяна на измислената от тях Конституция.Тази партия какво всъщност иска ?
34
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто искаме нискообразованият *** да се маха и да не ни излага по-вече!И другият също.Повтарям-другият също.
33
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите започват да писват на всички. Скоро ще се обърнат срещу самите протестиращи. Да блокираш кръстовища посред бял ден, за да си цъкаш волейбол - айде малко по-спокойно!
32
15
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Всеки морално скопен индивид няма да види такава.В очите на агитката от Враца може и да е бог,въпрос на хонорар.При Караянчева не е ясно защо,може да става дума за извратени сексуални фантазии.Все пак и медицината не може да се намеси навсякъде.
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП НАПРАВИ ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ, БСП ДА ПРАВИ НОВА КОНСТИТУЦИЯ. ПО -ДОБРЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ В КЛИНИКА ЗА ДУШЕВНО БОЛНИ. МОЖЕ ДА СТАНЕ. ГЕШЕВ ИЗБРАН по закона на РИСТО,и конституцията на БКП и сега ОПИЩЯХА ПЛОЩАДИТЕ. ЕЕЕЕХ ,КАТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО Правиш защо плачеш.
30
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще види логика, но ще е късно.
29
16
 
19
 
! Отговори
Me преди 3 години
Чудно, как вечер коментарите на този сайт са адекватни както и харесванията. През деня, ако споменеш нещо срещу Боко и веднага се появяват 20 минуса и се появяват още 10 коментара над твоя. Явно има нещо гнило тук...
28
4
 
6
 
! Отговори
значи са независими преди 3 години
и с различни проблеми
27
20
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тоя е комунист! И Бойко е комунист! И Цецка Цачева е комунистка ! И Кутка Караянчева е комунистка! И Спас Гърневски е комунист !И Георги Марков е комунист ! Той даже е доносник !!!
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимник преди 3 години
си ти. Добре, че никой не се интересува какво говори тоя.
25
18
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Виж последното ВНС до къде ни докара. НС определя условията за свикване на ВНС. 1990 БКП имат най - много членове във ВНС, и се спасяват себе си. България е единсвената страна където след '89 си избираме пак комунисти. Само протести и бой може да оправят работата. Следващите като са същите маскари, пак протест, и така докто почнат да работят. Сега и папата да доведем все тая.
24
7
 
17
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Няма смисъл да има логика има група хора, които поради определена причина са недоволни. Интересно какво ще стане евентуално след избори техните любимци не влязат в парламента, а дойдат същите - тогава пак ли ще стачкуват и до кога ще е това...
23
5
 
13
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
А бе ти добре ли си? Референдум може да прави само законно избрано правителство. Ти какво искаш да променяш в конституцията? Да ти кажа, че ще отворят кутията на пандора с тези искания, защото етническия състав в България е силно променен.