Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус

Местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения
30 юли 2020 22:20,
33
Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Болницата в Разлог е препълнена от заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR- лаборатория, съобщава БНР.

Още по темата

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог, са 11. Здравната система е на ръба. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница.

„Искаме да направим нещата така, че да отговарят на всички изисквания на РЗИ да има отделно помещение трябва да направим ремонт“, допълни той.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
16
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Здравеопазване под всякаква критика. Много интересно как едно отделение има десет легла? Тази болница сигурно има 100 легла и обслужва и съседни общини!
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Едва 1% от заразените наистина имат нужда от болнична интервенция. Тези свободно могат да ги пуснат да се лекуват в домовете си....
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Боко ви обеща по 1200лв за болен бе какво ревете? Настанявайте ги на някоя поляна, и без това и в болницата толкова ги лекуват, важно е да вземе парата
7
14
 
13
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Как така са в нолница, като нямат положителни тестове?
6
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разлог, население 11 960. Колко легла за лежащо болни очаквате да има в болницата бе, психопати нещастни жалки? Как за всичко ще намерите да спорите и да не вярвате??
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и самите "болни" за 200-300 лв ще се държат със зъби за болничните легла
4
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами пуснете хората да си ходят, вероятно нито един не е болен. Ама как да ги пуснеш като пътеката е 1200 лв....
3
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментари 1 и 2: вие сте на английски human waste. На български: на *** сока
2
22
 
26
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция,"Т.е. не са болни, но за да докопа повече пари болницата е решила да ги държи докато се разболеят.Що ли не съм изненадан...
1
21
 
36
 
! Отговори
Ax преди 3 години
Болница препълнена с 11 болни???? Баси и болницата