Петима са пострадали при пожара във фабриката в Търговище

Всички са били на работа, цехът за мебели е почти унищожен
0
Петима са пострадали при пожара във фабриката в Търговище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петима души са пострадали при пожара в мебелната фирма в Търговище. Те са служители на завода. Огънят е локализиран, гасенето продължава и в момента, каза за БТА директор на РД "Пожарна безопасност и защита на населението в Търговище комисар Стефан Стефанов.

Още по темата

Най-сериозно е пострадал един човек, който е с втора степен изгаряния и вече е транспортиран до здравно заведение във Варна. Останалите са обгазени, имат и леки изгаряния, прегледани са в болницата в Търговище и са освободени.

Пожарът е възникнал в 10,55 часа в цеха за дунапрен, при кроене на материала. По думите на Стефанов, който и в сега е на мястото, огънят е овладян. Все още на места горят складирани дървени дъски. Не е допуснато разпространение към други помещения и сградите в съседство в Промишлената зона на града. Нанесени за сериозни материални щети. Цехът на фирма "Мебел стил" е почти унищожен, каза Стефанов.

За овладяването на огнената стихия са използвани три пожарни автомобила, една автостълба и две водоноски - по една на пожарната и на Община Търговище. Няма пострадали огнеборци.

За изясняване на причините за възникването ще бъде образувано досъдебно производство, допълни още комисар Стефан Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари