24-и ден продължават протестите в София и страната

Хората постепенно се събират на познатите места
Обновена: 1 авг 2020 20:06 | 1 авг 2020 19:32, Петя Славова
266

 

За пореден 24-и ден демонстранти се събраха на протест в София. Недоволните от правителството са заели пространството в Триъгълника на властта, като трети ден те не пускат и движението на кръстовището при "Орлов мост".
Още по темата

Протести има и в други градове на страната, като блокада има и на пътя Стара Загора - Хасково, а хората там се заканиха да блокират АМ "Тракия", но от полицията обещаха да не позволят това да се случи.

Във Варна също се бяха събрали протестиращи на площад "Независимост".

Снимка: БГНЕС

Малко по-рано стана ясно, че е нараснал броя на новозаразени с коронавирус полицаи, които са охранявали протестите. Затова от днес органите на реда, които охраняват демонстрациите ще са по-малко.

Блокадите предизвикаха недоволството на други граждани и на няколко пъти се стига до различни сблъсъци. Първият инцидент бе свързан с възрастна жена, която размаха бастун срещу Петър Кърджилов,  който я провокира също. Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бе арестуван.

В късните часове на 23-ия ден е имало още един инцидент след като двама мъже са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дето спят на улицата от смешни станаха жалки.
189
1
 
13
 
! Отговори
ШефНаЕдинЧовек преди 3 години
До ШефаБи ли ми казал точно на коя страна е президент? По всичко личи, че не е на България!
188
11
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Учудваме ареста на протестиращ използвал нецензурни думи спрямо полицията???А Бойко Борисов какви думи използваше и то срещу Президента на страната?Гешев , Гешев , за нищо не ставаш , освен за вярно куче на мутрата Борисов - ти не си независим прокурор , а верен пес на мафията!
187
3
 
10
 
! Отговори
БгБезЧуждоВлияние преди 3 години
Протестиращите искат нещо, но не предлагат по-добър вариант.Също така отправят обвинения, без да са подкрепени от каквито и да е доказателства.Казват, че представляват народа, но пречат на повечето български граждани. Кой е тиквата според вас? Въобше можете ли да правите нещо освен да си опънете палатката, да пишете лозунги от 3 думи макс и да пиете бира?
186
1
 
14
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Вчера на един от протестите видях поругано Българското знаме! С черен спрей бяха написали ТЕ (върху бялото) УБИХА (върху зеленото) ДЪРЖАВАТА (върху червеното)!!!Нямам думи просто...Мили ми протестъри в момента ВИЕ УБИВАТЕ ДЪРЖАВАТА!!!
185
3
 
7
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
Коч байрама мина, вече сме готови за властта. Пожелаваме успех на протестиращите!
184
3
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
Каквото и да коментирате ние гейовете владеем вече цяла Европа ОСТАВКАААААААА
183
11
 
3
 
! Отговори
se преди 3 години
Протестите са правилни от гледна точка на търсенето на екип които да подобри живота по тези земи.Протестите са неправилни когато с действията си протестиращите пречат на ежедневието на хиляди.Оставката е неизбежна но тези които трябва да е дадат са глухи.Тях ги интерисува единствено паричките от Европа и затова не пускат кокала.
182
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е пълен абсурд -10 палатки в които има разни фанатизирани типове да тормозят столица на държава. Е, за съжаление няма такава държава. Тука Боко има много здраве да си играе на демокрация. Сори. А вероятно е умишлено... Полицията да се прави на *** и да няма кой да и нарреди да ги измете за 5 минути!!!
181
3
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Мислите ли, че някой ще търпи такова нещо в Германия, Франция или Англия? Така, в Лондон 100-200 човека да блокират примерно "Трафалгар" защото искат Борис Джонсън да подаде оставка? Ще ги търпят ли да блокират с дни движението и градския транспорт? Ще има арести, писъци, но после и безкомпромисен съд и големи глоби, а може и затвор!
180
4
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Бате Гойко, бъди мъж, бе! Изпрати спецчастите, за 15 минути ще разчистят Орлов мост! И на всички протестиращи да им се вземат данните и да бъдат съдени за хулиганство! Една хубава глоба - примерно 5 000 лв. на човек! И градският транспорт да си тръгне нормално! Защо се лигавиш с тях? В коя друга държава, дори най-демократичната, ще търпят такова нещо?
179
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи всеки който мисли като тебе - говори истината ...А всеки който мисли различно от теб - лъже !Кога българина ще се научи да зачита и чуждото мнение и чуждата личност като цяло ?още 100 години поне ?
178
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на децата!Посрещнали са екипа на НОВА с викове и освирквания. Така трябва да ги посрещат всеки път когато се появат за репортаж някъде.Нека видят какво е когато поднасяш неверни и манипулирани новини.Нека се чувстват изхвърлени от обществото, защото лъжат зрителите
177
3
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Добро утро, кокошкари. Черепа днес купи ли яйца, за да има какво да хвърляте? Да вземете да ги ядете, съвет от мен, стига с тая дрога. 50 лева дето ви се плаща не са чак толкова много пари
176
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести в стил Йоло Денев виси пред Президенството си имаме. И така 10 години.
175
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прощавайте, но къде са протестите? В кварталните кафенета има повече хора след 16 часа всеки ден. В моловете има повече хора. В Кауфланд всяка вечер има повече хора. Каква е тази измама?
174
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО МАРТ- ТОГАВА СА РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ, А ДО ТОГАВА НЯМА ЛОШО ЧЕРЕПА ДА ПЛАЩА А РЕЗИДЕНТЪТ ДА ВДИГА ЮМРУЧЕ- ТОЙ СИ ОТРЯЗА БЪДЕЩЕТО КАТО ПОЛИТИК И СИ ОСИГУРИ ЕДНО ДРУГО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ- ЗАД ВРАТАТА, ПРИ ОТПАДЪКА...
173
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокирайте всички магистрали и големи булеварди после блокирайте щаба на партиите и тнт магистрали, булеварди , щабове и тнт
172
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия наркомани докога ще нарушават обществения ред. Май взеха да попрекаляват. Никой не е длъжен да търпи безобразията им.
171
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Америка така протестираха, после започнаха да трошат. А вече са въоръжени и раздават правосъдие.