24-и ден продължават протестите в София и страната

Хората постепенно се събират на познатите места
Обновена: 1 авг 2020 20:06 | 1 авг 2020 19:32, Петя Славова
266

 

За пореден 24-и ден демонстранти се събраха на протест в София. Недоволните от правителството са заели пространството в Триъгълника на властта, като трети ден те не пускат и движението на кръстовището при "Орлов мост".
Още по темата

Протести има и в други градове на страната, като блокада има и на пътя Стара Загора - Хасково, а хората там се заканиха да блокират АМ "Тракия", но от полицията обещаха да не позволят това да се случи.

Във Варна също се бяха събрали протестиращи на площад "Независимост".

Снимка: БГНЕС

Малко по-рано стана ясно, че е нараснал броя на новозаразени с коронавирус полицаи, които са охранявали протестите. Затова от днес органите на реда, които охраняват демонстрациите ще са по-малко.

Блокадите предизвикаха недоволството на други граждани и на няколко пъти се стига до различни сблъсъци. Първият инцидент бе свързан с възрастна жена, която размаха бастун срещу Петър Кърджилов,  който я провокира също. Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бе арестуван.

В късните часове на 23-ия ден е имало още един инцидент след като двама мъже са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За груповите терапии с протестиращи дами искам да се включа и аз!
209
0
 
3
 
! Отговори
Щерьо от Протеста преди 3 години
Ей тия полицаи не разбират ли колко много ги сърби дъто на "протестиращите" ? Докога интересно ще изпълняват заповедта на Баце да не ги почешат с палките . Това зъб да боли и дъто да сърби не е леко
208
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БСТВ: Милиарди са изпълнили улиците на София и страната... - и още прииждат...
207
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите вече са безопасни за децата! Алкохолът е изцяло забранен при тях
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата рекетира държавата, като не подават оставки, смятат протестиращите от днес.
205
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро се надяваме по Комуните на протестърите да спрат и врътките с цигари
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуните по Кръстовищата вече са свободна от алкохол зона. Протестиращите спряха да пият и препоръчват това на всички! От утре ще се предлагат и групови терапии на място.
203
3
 
0
 
! Отговори
HUNGRY & BISSED преди 3 години
НЕПОДАВАНЕТО на ОСТАВКА при ПРОТЕСТИ също е форма на РЕКЕТ към ДЪРЖАВАТА
202
3
 
0
 
! Отговори
РЕЦИПРОЧНО преди 3 години
НЕПОДАВАНЕТО на ОСТАВКА при ПРОТЕСТИ също е форма на РЕКЕТ към ДЪРЖАВАТА
201
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
Едните ги разбирам, че искат да бутнат правителството, за да се наврат във властта и да захлебват. НЕ мога да разбера обаче, защо къмпингуващите им помагат? Може би се надяват на кокълче, като кучетата, но накрая може да изядат ритник, като нахални п-о-мияри!
200
0
 
4
 
! Отговори
ПРОТЕСТА Е ИЗЛИШЕН преди 3 години
БОРИСОВ , ВЕЧЕ ПОСТРОИ ГАЗОВАТА ВРЪЗКА С ГЪРЦИЯ ЗА ГАЗ ОТ САЩ!РУСКАТА ГАЗ ..ВЕЧЕ НЕ Е РЕШАВАЩА ЗА БЪЛГАРИТЕ!РУСКОТО ВЛИЯНИЕ --УМРЯ!!!
199
0
 
3
 
! Отговори
До Алооуу преди 3 години
Пропуснах в пантеона на запалилите се(дето няма да се запалят) да споменаи мазната свещ Нинова.Тя дълго ще гори за да свети.
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ани: Това не е отговор а замазване на положението. Като толкова ти харесват чуждиците, бягай в чужбина, какво си се загрижила за държавата
197
0
 
4
 
! Отговори
До Алоуу преди 3 години
Ако бяха истински убедени,а не финансово и политически мотивирани,можеше и до там да се стигне.Но те си правят сметката-ако пострадам,кой ще харчи изкараните ми на протеста пари,или кой,като паднат тези,ще управлява след това?Мая,триото и ХрИв ако се запалят,ставам протестъртутакси,ще разбера,че са вярвали в идеите си и са се борили за тях.А дано,ама надали.
196
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Г.Т. Дума ,,протестър" в българския език няма. Така, че ти убиваш българския език, следователно и България в много по-голяма степен.
195
1
 
1
 
! Отговори
А ние какво искаме? преди 3 години
На новите избори март21.ВНС да промени Конституцията-да станем президентска република(с нов президент),за да не воюват дублиращи се институции заради амбициите на некадърници катоРР,да се намали НС и привилегиите на депутатите,да се намали ножицата в доходите(висш чиновник-гражданин),да се въведеелектронно правителство,а армията освободени чиновници да се преквалифицира, закриване ненужни учреждения с огромни разходи,да се засили прокуратурата,органите за контрол,социалните,етническия въпрос
194
0
 
7
 
! Отговори
Алооуу Протеста преди 3 години
Почвайте да се палите , бе...Сега е момента , да вкарате Грипена и Нинова у властта!
193
10
 
1
 
! Отговори
do 203 преди 3 години
До Случаен минувач: А ти милиш ли, че ще търпят Борис Джонсън, ако го снимат с пачки лири и кюлчета злато на нощното шкафче? Айде у лево. Тиквата може да остане на власт при такива компромати само у БГ. Във всяка нормална държава ще лежи в дранголника поне 10ина години
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо саботираше мерките на правителството срещу вируса. Сега насъсква хората по улиците. Утре ще грабне червеното знаме и с окървавена *** на главата ... кой е той?
191
2
 
4
 
! Отговори
Кой какво иска преди 3 години
РР:да направи служ. кабинет,с който да разпределя средствата от ЕСсъс свои хора,като промени някои политико-иконмически ориентации,да свалиобвиненията на ГП срещу себе си и съветниците си,да подготви новиизбори(когато реши,мотив-ковид19)с удобна за БСП среда;Мая(Божкова)-да получи парче от тортата,да влезе в НС,да оневини патрона си;Хр.Ив.-дауспее да вкара ДБ в НС и получи властови позиции,да оневини олигарсите;КН-да се бетонира като лидер на БСП и спечели избори.Всички ще се провалят.