Германци за Черноморието ни: На никого не му пука от COVID

На Златни пясъци младите се веселят без дистанция
1 авг 2020 20:20, Петя Славова
87
Германци за Черноморието ни: На никого не му пука от COVID
Снимка: БГНЕС

Млади хора се веселят в препълнен басейн на Златни пясъци, без да спазват никаква дистанция. Дошли са на концерт на популярен германски шлагерен певец. Два телевизионни репортажа за германски туристи на Златни пясъци, излъчени от ARD и RTL, показват именно такива кадри и предизвикват опасения за нов скок на заразите след завръщането на туристите в Германия, пише "Тагесшпигел" в своя статия по темата. Изданието посочва, че немалко хора в България тълкуват тези репортажи като кампания срещу българския туризъм, предава "Дойче веле".

В тази връзка е цитиран управителят на нощен клуб Даниел Стефанов, според когото кадрите вероятно са от миналата година, а в заведението му вечер се събирали не повече от 50 гости. Взети били всички разпоредени от Министерството на здравеопазването мерки за защита от коронавируса - на входа се мери температурата, персоналът носи маски и ръкавици, масите са разположени на разстояние, а помещенията се дезинфекцират редовно.

"Франкфуртер Рундшау" обаче цитира млади германци от заснетите кадри, които твърдят, че на Златни пясъци "на никого не му пука от коронавируса" и че всичко било наред, понеже се дезинфекцирали вътрешно, с обилни количества алкохол.

"Без маски, без дистанция, но с много алкохол" - така описва ситуацията на Златни пясъци и вестник "Билд". Изданието пише, че след като любимите заведения на германците на Майорка бяха затворени, сега те са се насочили към българските курорти. Изданието дори определя Златни пясъци като "новото Елдорадо" за тези, които искат да се забавляват.

Цитиран е собственикът на бар Христо Тодоров, който казва, че тази година имало много повече германци, отколкото миналата. И то почти само млади хора. Пред изданието млада двойка споделя, че в началото носели маски, но бързо се отказали, след като установили, че били едва ли не единствените.

"Купоните са точно толкова весели и бурни, колкото и преди", казва Христо Тодоров пред "Билд". Изданието цитира и държавния секретар по туризма в министерството на икономиката Томас Барайс, според когото "всеки, който има поне малко разум, трябва междувременно да е разбрал, че тазгодишната ваканция трябва да мине без купони на Златни пясъци или на Майорка".

"Тагесшпигел" отбелязва на свой ред, че и в България туризмът е пострадал сериозно от кризата, породена от коронавируса. В началото на пандемията страната взе необходимите мерки, в резултат от което броят на заразените в следващите месеци остана много нисък. Това на свой ред подтикна представителите на българския туристически бранш да предприемат стъпки за спасяване на бизнеса си - те поискаха да рекламират българското Черноморие като дестинация, където местните хора и чуждестранните гости могат да се забавляват относително спокойно въпреки коронавируса, пише "Тагесшпигел".

През последните седмици обаче нещата се промениха - броят на заразените започна да расте все по-бързо. И ако в Германия трябва да се направят средно 190 теста, за да се установи един заразен с коронавирус, в България е достатъчна една десета от тази бройка, отбелязва "Тагесшпигел". Изданието цитира данни на Регионалната здравна инспекция във Варна, според които големите купони на Златни пясъци очевидно не са довели до сериозен ръст на заразите в региона. Пред "Тагесшпигел" областният управител на Варна Стоян Пасев казва: "Трябва да се научим да живеем с този вирус. Алтернативата е да се заключим вкъщи, което обаче не е препоръчително".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не вярва че има вирус, а накрая се превръща в статистика...
31
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата ракия е по-силна от короната, това и немците го разбраха.
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те си правят ковид-парти на Орлов Мост, да ходят германците да го видят, в Берлин веднага ще си организират германекзит.
29
9
 
21
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Е ние сме първенци по умнотия, затова те са Германия, а ние - България!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слаФянин, отново ли цапаш виртуалното пространство др сергееФ?
27
17
 
13
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Германците ни го казаха в прав текст! Ние сме пълни бай *** !
26
6
 
13
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 3 години
''Доста си глупавичък (или платен), ама нищо, тя природата си знае работата.''Ами ти си бъди ''умничък'' и не си сваляй скафандъра! А аз за разлика от теб доста добре познавам природните закони и ги спазвам, за което тя ме възнаграждава с доста добра форма и доста добро здраве!
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.
24
4
 
2
 
! Отговори
:) преди 3 години
А не бе!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Fenasi KerimЯвно зависи и колко корона е нагълтал. Като купонясва и всички са заразени около него, няма шанс. Колкото по-малко корона нагълта, толкова по-голям шанс да се спаси.
22
6
 
10
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
Аз чакам голяма група германски младежи след седмица, очертава се да лапна много добри мангизи! За "туриста" бай *** ми е през оная работа.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълниха се златните с чукчи и ескимоси .Автобуси от нубия
20
10
 
24
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Опасна е тази инфекция. Ето вчера загина младо момче от Търново бил на 19 диджей в някаква дискотека. То сега се почват едни приказки бил наркоман, бил такъв онакъв, но на 19 е наистина прекалено. Разбирам да е свръх - дебел с диабет, с други проблеми или рак но без съпътстващи заболявания. Значи това е като руска рулетка. Някои на 70 без симптоми други на 19 в гроба. Всичко зависи от имунната система и от щама. Те са много разновидности понеже мутира постоянно.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цели влакови композиции се носят фрашкани с туристи и туристки към бетономутробетоночерноморието.Няма място да акусриратат круизни лайнери.Вече прииждат със салове.
18
2
 
12
 
! Отговори
Депутата преди 3 години
Здрави да сте и пазете българите от Ковида че, мама си трака , без вас сме за никъде, жив зян, ***, тиня, матриал, овчари и картофогледачи... Моля ви , умолявам ви на колене, не си отивайте, на кого ни оставяте...
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Ние си спазваме дистанцията, пък който иска нека се самоубива.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпоредбата на министерството за закритите части на заведенията е 1кв.м. на човек, както винаги в услуга на определени кръгове, но не и за здравето и безопасността на хората.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинДоста си глупавичък (или платен), ама нищо, тя природата си знае работата.
14
9
 
15
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 3 години
''Печалба и наглост са по-важни от здравето.''Ами излиза че самите туристи не вярват в глобалното активно мероприятие и то не само българските, а и останалите, и с право не вярват!
13
13
 
11
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Друг роднина пък пристигна от САЩ. Разправя за някакви трупове на прасета в чували които уж ги показвали като трупове на починали от вируса. Не отрича че има такова заболяване но казва че това е политика и война между Китай и САЩ. Каза че САЩ вече са загубили хегемонията и новия лидер е Китай. Това за прасетагаув чували за пръв път го чувам от него. Казва че нарочно се преувеличава всичко. Бяхме седнали на по една ракийка и разговаряхме по темата.