Масово коли паркират върху дюни на плаж "Крапец-север"

Министерството на туризма сезира МВР
1 авг 2020 20:30, Петя Славова
20
Масово коли паркират върху дюни на плаж "Крапец-север"
Снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма направи проверка на морски плаж "Крапец-север" и сезира Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК. Органите на реда трябва да проверят на място фактите и да наложат съответните санкции на нарушителите.

Плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. Договорът за наем между фирма "Аура Трейдинг" ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 г. Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги. Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат. Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция.

Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост
 


20
Още от Страната
Няколко епохи - събрани в китния Несебър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИ преди 1 седмица
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ, КОЛКО Е КРАСИВО САМО! !!!!ЦЯЛ ПАРКИНГ СА СИ НАПРАВИЛИ, ЗАЩО КАТО ХОДАТ В ГЪРЦИЯ НЕ СИ ПРАВАТ И ТАМ! ?! !!!!!???????!!!!!!!
15
3
 
5
 
! Отговори
някой си... преди 1 седмица
навярно са до6ли и те да спасяват летния сезон-то много *** по морето таз година ама ина4е пове4ето ганйовци като ги пита6 все в Гърция ходят-не6тастници.В Гърция дали така паркират и дали вси4ко осират-едва ли местните 6те го допуснат,но не-тук ганйо е велик и може вси4ко-не6тасници
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Христо Иванов къде е да докара протестиращи срещу заграбването на плажа?
13
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
И този безкраен плаж ли р.ахте?
12
3
 
5
 
! Отговори
МГ Варна преди 1 седмица
Еййй не останаха места.
Крапец, Паша дере, Болата, Ракитника....
Имаше едно супер плажче към Близнаците май някъде из горите, но се слизаше през една пътечка а ла Агата Кристи.
Няма как. Поне пазете чисто!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако сте ходили там ще знаехте че на 2 км е само дюни и наистина няма къде да се спре-така че общината да направи паркинг.
10
2
 
9
 
! Отговори
Пе Де Расти преди 1 седмица
Осигурете места за паркиране !
9
4
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
Аз за тази година с плажа приключих!Навъдиха се едни селянндури,ако не влезе с колата в морето няма да я бъде!Опънали шатри,тенджери,титани,това нормално ли е според вас!?Най ще ми тежи за мацките по монокини
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Укрепват брега с коли.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
хората са го измислили отдавна, глоби за неправилно паркиране но да не забравяме че в републиката на чалгата доган бей си загражда целия плаж и мутрифон великия управник на държавата не му казва нищо така че какво толкова показват, няколко паркирали неправилно?
6
6
 
11
 
! Отговори
Крапец преди 1 седмица
Тази пръст с малко навят от вятъра пясък отгоре може да се разпознае като дюни само от много тесен специалист по дюните. Прилича на най-обикновена изсъхнала трева. Не знам кой ги е нарекъл дюни, но дюните са нещо съвсем различно от тази пръст. Оляха се.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК.
------
а строежа на подпорни стени по плажовете какво е според този закон ?
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е как нияма да паркирвам на диуните!11111??????111 ас сам отишал на корорт с моето беемве е60 чисто ново осма опотреба от италиа. кои ште ми забрани какво лошо правия??? ас сам торист и триябва да се отнасият добре с мене!!!11 вав гарция така не права заштото глобите са много солени а тука се измаквам с 20 лева почерпка за полицаите
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставки на Борисов и Симеонов
2
4
 
13
 
! Отговори
37116 преди 1 седмица
ЗЗащо не намирам нито дума за наличие на паркинг, за таксата за него, за капазитета му?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ?