Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн
75
Плажовете препълнени, но туристите рядко ходят на заведения
Снимка: БГНЕС

Българите напълниха плажовете и на север и на юг по родното Черноморие в края на юли и началото на август, показа проверка на „Труд”. Първи се запълниха местата в курортите на юг от Бургас, а през последната седмица много почиващи има и в останалите комплекси по морето.

Още по темата

Причините за стълпотворението по родните плажове през последните дни са няколко. На първо място периодът от 20 юли до 20 август е най-предпочитаният от българите за морска ваканция тъй като валежите са рядко, времето е гарантирано добро, а морската вода - топла. Освен това заради затворените граници и изискванията за PCR тестове в страната останаха и голяма част от българите, които обичайно почиват в Турция, Гърция, Испания и Италия.

Докато в хотелите и заведенията край морето могат да се намерят свободни места без проблем, плажовете са пълни, особено през уикенда, когато тен събират и жителите на съседните големи градове. В 9 ч. сутринта вече е почти мисия невъзможна да си намериш комфортно и приятно свободно място за разпъване на чадър и поставяне на хавлия в свободните зони по южните ивици, както и да спазваш необходимата социална дистанция. Платени чадъри също се намират трудно, защото обичайно са резервирани от хора, които плащат сянката предварително за цялата седмица на престоя си, за да си гарантират място на първа линия. В северните курорти е малко по-спокойно, но през уикенда навалицата е голяма.

Най-търсени от българите са самостоятелните вили с басейн, апартаментите и бунгалата с кухненско оборудване, както и малките семейни хотели. Причината е, че заради COVID-19 хората предпочитат сами да си приготвят храната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: мореплажхотелитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
някой си... преди 3 години
не се заблуждавайте-във вси4ки курорти го има вируса-сега се лъже и маже та да минат о6те месец-два та да свър6и сезона а после дружно 6те се пляскаме по кълките и 6те викаме урааааааааааа.На Златни Пясъци има и жертви сред персонала а и как ина4е-нали запо4наха пак да си внасят украинци да им работят за без пари дори без да им правят и тестове-в Албена е пълно с такива а идват и о6те.И кому е нужно това-на 6епа мутри нари4а6ти себе си хотелиери,а от туризъм нямат и понятие
63
0
 
4
 
! Отговори
навик-втора природа преди 3 години
До обществено хранененяма да се откажем от старата ни практикаВсеки ден за една и съща поръчка - различни сметки.......коняк слънчев бряг се плаща по цена на метакса
62
0
 
9
 
! Отговори
обществено хранене преди 3 години
До ПешоОХ - обществено недояждане!-малограмажни детски порции платени за редовни.-поръчано евтино свинско - платено за скъпо телешко.-поръчана малка ракия - платена за голяма.- надписани неконсумирани поръчки платени в брой-Който през сезона не краде - зимаска няма какво да яде! ТОВА НИ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ!
61
0
 
2
 
! Отговори
мижи да те лъже! преди 3 години
До чичо ГошоСтари кадри и нова реклама!
60
5
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Да бе, затова има опашки по ресторантите.
59
5
 
10
 
! Отговори
Емил преди 3 години
Нали нямаше да ходите на бетономорието, искахте мутрите да фалират и бля бля, племе двулично от жалки смешници!
58
3
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Кино, ти ли си ***? Не пиши на телефона в храстите, ами стой на разклона да се виждаш, че току виж някой те подминал.
57
2
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Ако това на снимката е препълнен плаж, какво се разбира под празен?
56
1
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
Все тая снимка публикуват журналята-хотел Дюн на Сл.Бряг
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
връщам се от Китен ,фрашкано е на Атлиман, но пак си е най-добрия плаж за деца .има стаи само в 3 големи и хубави хотела на плажа ,ама до тях до 23ч вият чалготеки и хората ги отбягват - .от България по-хубаво няма ,ама хайде вече спрете чалгата в т.ч. и в Приморско .
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък ти гражданина от село, какво подреди за 20 години :) Малко фашкииии нали.Предпочитам мутрите, които направиха развиха целия плажен сектор, отколкото такива като тебе. Балалайки с 5лв в джоба.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подредил *** мутрягата на Сл.бряг пастмасови палми - да добие вид малко на Палма де Майорка .Те се разпаднаха от слънцето..
52
0
 
12
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
Има онлайн камери, всеки може да види така ли е или не е така.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си на морето, в ресторанта ходиш само по голяма нужда.
50
17
 
30
 
! Отговори
фен на БГ преди 3 години
миналата седмица се върнах от Албена почивах в хотел 5* на плажа няма да казвам кой да не излезе реклама - всяка вечер наблюдавах от терасата как след 8 вечерта се чисти плажа с машини ,как се прибират и подреждат шезлонги, отстояние 4 метра, нови шезлонги, за хотела - безупречен като организация и храна, морето чисто и прекрасно! южното Черноморие е ад сега, защото всички ходещи с консервите в Гърция сега са в Китен и Приморско
49
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миризлив си ти с твоето плюене по България. Голям мъж ли си, като плюеш или какво доказваш? Че си много богат ли? Ти ако беше много богат, нямаше да седиш в днес БГ и да плюеш България. А за мъж... Не знам... Явно си ревльо.. Вчерашен.Както виждаш плажовете са пълни и хората ск живеят нормално, а ти блякай тука празните слова :)
48
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично хотелите са празни, също и заведенията - сами се досетете защо. Малко апартаментче в което си има всичко е милиони пъти по-добре от стая 3x3, та да може някоя мутра да си купи ново ферари, пара имам и спонсорирам работливите българи.
47
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЪЛГАРИНА ПОЧИВА НА МОРЕ ТУК ЗАЩОТО ВОДАТА СЪДЪРЖА И ПАЛМОВО МАСЛО КОЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА КОЖАТА!!!
46
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ли решаваш кой какво мнение трябва да изказва. И ти си стой в миризливито море и се тъпчи с *** риби пържени в гранясало олио и на космически цени. По злъч мога да те бия отвсякъде, но не това ми е целта.
45
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите са празни. Бях за 3 нощи в любимия ми Интернационал (на едно събитие в региона) и за още 2- на Ривиерата. Призрачно беше. Да, имаше някакви хора, но шокиращо малко. Това беше преди 5 дни. Спокойно си изкарахме 5 дни. Хората търсят апартаментни комплекси да наемат апартамент и да си занесат покъщнината там. Цоцоланата да седи денонощно пред печката, а шкембакът с чавететата и 15-годишното БМВ- на плажа. Това е масовата картинка на летовник на морето в момента.