Проверяват сигнал за мъртва риба в р. Осъм в Ловешко

Сигналът е подаден след видеоклип в социалните мрежи
Обновена: 3 авг 2020 17:31 | 3 авг 2020 17:00, Анисия Иванова
12
Проверяват сигнал за мъртва риба в р. Осъм в Ловешко
Снимка: БНР

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен и Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“, съвместно с полицията проверяват сигнал за умряла риба в река Осъм в района на ловешкото село Александрово.

Сигналът е подаден след разпространен в социалните мрежи видеоклип.

За мъртвата риба в река Осъм разказа Цветомир Ганчев пред БНР: "В момента се намирам на газстанцията. Рибата е на отсрещния бряг...Има останали малки риби. Тази риба я видях на клип. На 1 август е станало. Има и други оплаквания по надолу към Александрово. Във водата е била явно, обаче сега там е сухо, защото е спаднало нивото от самите жеги  и е останала само на камъните. Сигурно е отровена. Има и други умрели организми, не е само риба“.

Областният управител Ваня Събчева също е сезирала всички компетентни институции: "Не съм експерт, но това, което видях от видеото, няма нищо наблизо, което да може да замърси.“

Събчева призова гражданите, когато забележат подобни нередности, да сигнализират своевременно институциите.

Очакват се резултатите от проверката.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 АнонименТова е евроатлантическо Беге в 21 век
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тъй тя, кът не носят маски...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изтровиха реките, няма наказани, вецове отклоняват реки, няма наказани, но пък села и градове без вода има във века на космичеките екскурзии...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигналът е подаден след разпространен в социалните мрежи видеоклип.А къде са зелените служители или под зелено се разбира само американско зелено ($) за в чекмеджета. Тук е интересно кой не си гледа работата или какво не работи?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно, вече не останаха заводи, че да замърсяват. През соца като паднеше по-як дъжд и реката се напълни, заводите отваряха помийните си ями. След "Сердика" реката беше бяла, от млякото, и т.н. Най-гадно смърдеше след кожарския завод. Разбира се, нямаше и жаби тогава в реката, основно заради фармацията в Троян. И "Елпром" фалира вече, нищо не остана. Някой селянин ще да си е измил варелите от пестициди, промишленост няма.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая призова ..като видят гражданите,как само се прави на ощипана ,че много хора получават заплати за това ,къде са)гербаджийса слуга,оставка
3
0
 
12
 
! Отговори
РЗИ преди 1 година
Нашето становище е - рибата се е самоудавила от неналичие на кислород, поради голямото количество в реката.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че няма нищо наблизо което да замърси... Щото лапкате...
1
0
 
13
 
! Отговори
До кога? преди 1 година
До кога неизвестни личности /или техните задници/ ще тровят реките безнаказано? Няма ли накрая да хванат някого, та ако не друго, поне да му се отбия на воля?