Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички

В интензивните структури има близо 50 души
4 авг 2020 09:08, Петя Славова
275
Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички
Снимка: БГНЕС

Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

Той допълни, че ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се.

Д-р Кунчев коментира и ситуацията в заведенията за възрастни.

"Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места, аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал", посочи още той.

Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме, в тази обстановка, в която си мислят, че има леко грипче, от което умират 15-16 души дневно, подчерта Кунчев.

Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19, a болничната база в България е доста голяма.

Днес има рекорден брой починали за денонощие от коронавирус. У нас жертвите за последните 24 часа са 16.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
3
 
! Отговори
до 192 преди 3 години
Чети и по други медии.Изпуснали са въпроса, на който тези думи са отговор. Дори съм убеден че го правят нарочно.
187
1
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
" Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19"=================================================Това изречение не го разбрах. Не е добър превода ли, има изпуснати думи ли ?
186
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да осигуриш и 10 000 легла за болни, но с тези темпове не може да ги подсигуриш с персонал. Днес са 48 но ще се лекуват дълго, по дълго от входящите всеки ден 5% от болните. За колко време ще се задръсти системата. А на лекарите кога ще им падне пердето? Просто се събужда някой ден и осъзнава че е като изцеден лимон от няколко месечна работа на сетни сили, тегли една и не отива на работа. Казва се Бърн аут. Колкото по тежко става, още повече персонал ще си задава въпроса, за какво ?
185
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да се сбъдне прогнозата на Мутафчийски. Като метеорит да се стовари върху всички не вярващи и омаловажаващи проблема. Нали виждаме, че старческите домове станаха болници. Как така? Та това са обекти от полу-закрит тип. Някакъв главен инспектор ежедневно мрънка за дистанция, но по желание. Управляващите като виждат, че населението е безхаберно защо не вземат мерки. Да не се "счупи" икономиката. Нали хората са икономиката, а те са заразни. Това което се вижда е БЕЗОТГОВОРНОСТ - повсеместна.
184
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме"Доверието не е даденост, а трябва да се заслужи. След изцепката на гологлавия па.ляк, както и противоречивите ви твърдения и действия по време на "пандемията" малко хора са склонни да ви вярват. Не може в рамките на седмица един и същ клоун да заявява, че маските не вършат работа, а после да заяви обратното.
183
0
 
3
 
! Отговори
ahhahahah преди 3 години
Тоя *** пак изпълзя...Хем искате да не се претовари здравната система, хем няма никакви ограничения и абсолютно никакъв контрол от неадекватната държавна администрация.Ако има някой който трябва да подава оставка са точно смешниците от НОЩ, защото не си държат на експертното мнение а слушат Борисов като оакан ученик класната...
182
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПри Бай Тошово време с утайките в държавата хранеха прасетата в Белене.а сега вместо да ошамарят 50-тината наркомана ги показват непрекъснато по медиите.
181
0
 
0
 
! Отговори
Н. К. преди 3 години
До МикроБиологОткъде я имаш тази информация? Само питам не те нападам.
180
3
 
10
 
! Отговори
Гласът на разума преди 3 години
Нещата като гледам са две: Това което зависи от мен и това което не зависи. Мога ли да разчитам на здравеопазване в БГ - не. Мрънкане ще помогне ли - не. Искам ли блокиране на всичко - не. Трябва ли да пазя себе си и близките си - ДА. Как - в момента единственото което се твърди че намаля рисковете е Дистанция(2м+), Дисциплина(маски), Дезинфекция(миене ръце).
179
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради подобни клоуни всички държави изолираха българите като прокажени. Как тровите живота на хората, как го тровите. Бог забавя, но не забравя.
178
6
 
7
 
! Отговори
до180 преди 3 години
Остави какво са ни "казали"ами виж какво са свършили,цялата кохорта от "експерти,доценти,професори,министри и Тикви"Едно ГОЛЯМО НИЩО!
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте статичтикака и ще видите, че до 2 седмици ще има трайно намаляване.
176
5
 
12
 
! Отговори
извинете ме обаче преди 3 години
това не ни ли го казаха още на 14 март - предстоят ни трудни дни, кой си беше запушил ушите за речта на Мутафчисйки, мм?
175
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, ще запълнят болниците с леко болни да си точат по1200лв. на калпак от 01.08. Не се шашкайте, след седмица ще бъдат изписвани и ще има места. Вече толкова са ви наплашили, че само ако кихнеш и значи си болен. И тоя вирус ще свърши като свършат парите за усвояване. Бързо ще стане.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добавка към постове 169,176:Заповедта на Ананиев е от 27.03.2020 г. Имали го налично всичко това ако ли Не-Кой ще носи отговорност??????
173
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 169То по закон и политиците нямат право да крадат, да лъжат и да психясват народа, ама го правят.И премирът няма право да ползва плавния прокурор като поръчково заптие срещу Радев, ама го прави.Каквото Борисов надроби, сега си го сърба, никой не му е виновен.
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със заповед на Ананиев в 27 области плюс София град,трябваше да има 1347 обособени болнични легла за Интензивно лечение на пациенти с Covid-19,това прави средно над 48 за всяка област! ПАК ДА ПИТАМ след като в България има само 50 лица които се нуждаят от интензивно лечение"С този темп трудно ще има помощ за всички"?????????????????
171
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсрамник, ако приемем,че вие от щаба сте водачите по време на т-нар пандемия този пораженчески тон,който държиш е престъпен. Подавай оставка,по време на втората вълна никой няма да те слуша и търпи. Няма ли нормални лекари в тази държава,да поемат щаба,да не всяват психоза и паника,а да вдъхват доверие и оптимизъм?
170
3
 
3
 
! Отговори
жсдфдсф преди 3 години
Нали имаШЕ подсигурени към 2400 болнични легла?! Сега на 800 и почнаха да клякат?!
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и сега за леко болните помощ няма, защото получават само "стой си вкъщи и пий парацерамол". Като питах личния ако ми стане зле какво да правя ми каза да звъня на 112! А РЗИ не тестват никой, даже тези, с които живее заразения! На мой познат даже са му казали, че контактните му стават прекалено много и да не ги пише всички!