Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички

В интензивните структури има близо 50 души
4 авг 2020 09:08, Петя Славова
275
Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички
Снимка: БГНЕС

Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

Той допълни, че ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се.

Д-р Кунчев коментира и ситуацията в заведенията за възрастни.

"Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места, аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал", посочи още той.

Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме, в тази обстановка, в която си мислят, че има леко грипче, от което умират 15-16 души дневно, подчерта Кунчев.

Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19, a болничната база в България е доста голяма.

Днес има рекорден брой починали за денонощие от коронавирус. У нас жертвите за последните 24 часа са 16.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота продължава. Няма как да го спрат на Кунчев изказванията.И баба ви да почине от нехайството ви и глупостта ви, животът продължава, и дядо ви да почине животът продължава. И родителите ви да починат, живота продължава. Дори и вие накрая да умрете, животът продължава. Докато има живи, животът продължава.
147
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 151 ти ако вярваш че си произлязъл от ***, е разбираемо че и мислиш като такава
146
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасно. Законите на Дарвин ще се погрижат за антиваксъри и разобличители на конспирации.
145
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за щаба и *** Бойко!
144
6
 
8
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Срамота за бялата мяафия ! ПСР теста за ковид в Европа е 15 евро , в Турция се продава в аптеките за 9 долара и сам може да се тестваш .... тук дрането е до кокал 180-150-120 лв.. Да не говорим че в Австралия и още много други държави тестването е безплатно ...
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали твърдяхте,че всяка една област е осигурила средно по 250 легла за лечение и наблюдение на пациенти с корона вирус? Какво стана?????
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Биологично оръжие е дръжки. Кой го е направил и срещу кого? От една страна твърдите, че е биологично оръжие с точно задедени свойства (което е невъзмжно предвид сегашния напредък на науката), хем някой го бил изпуснал от контрол. Логика и смисъл няма в това.
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпоредил си да се вземат мерки за домовете за възрастни, но явно мерките не са сработили или се е претупвала процедурата. Няма как иначе- не е причината в отворените кафенета и фитнеси, нито в протестите
140
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак по данни на Министерство на здравеопазването, в България има близо 30 хиляди лекари, и над 45 хиляди други медицински специалисти/ сестри, акушерки и т.н./ та пак питам Мунчев, как система с над 2500 болнични легла за интензивно лечение и с 30 хиляди лекари се срива от 43-*** болни нуждаещи се от интензивно лечение
139
2
 
5
 
! Отговори
Медицински персонал преди 3 години
Ами няма да ме има, като ме биете и ме унижавате, няма да ме има, айде сега молете ми се са ми давате мното пари за да ме има, иначе няма да ме има, заминавам на Запад при Цивилизацията да работя много пари където ще ме ценят и ще ме уважават!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен За толкова години не се приоретизираха здравето и науката като основи на това общество.Вярно е. Но в момента е късно, защото дори и да насочат натам финансовия поток постфактум, трябва да минат поне няколко години, за да има ефект.
137
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
со 136Ковид-19 Не е Грип, а биологично оръжие и е направен да заразява независимо от топлината и студа навън! Остави ги тези лъжи на германците за кланницата
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седем месеца си играхте"тука има тука няма"през това време можеше да преустроим четири-пет болници болници в цялата страна,изцяло оборудвани и окомплектовани за борба с пандемията!
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв темп , бе Кунчев? Ако сега ви притеснява картинката, какво да очакваме зимата?
134
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, просто няма медицински персонал. Бит, гонен и унижават по същия начин, по който са унижавани и учителите. За разлика от тях се говори за увеличение на заплати на държавната администрация, на полицията. Депутатите също имат редовни увеличения на възнагражденията. За толкова години не се приоретизираха здравето и науката като основи на това общество. Вместо това за основи се поставиха мутризацията и тарикатлъците.
133
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но ковид -19 не е грип, той се държи еднакво и през студените и през топлите месеци!"Не е вярно това! Само миналата седмица излезна новината, че в кланниците на Германия е подпомогнат от студената атмосфера там....заразността му се повишава и вече има науни статии по темата!
132
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"по данни на министерство на здравеопазването в България има над 53 хиляди болнични легла, от които над 2500 са за интензивно болнично лечение, та в тая връзка питам, как така 800 болни от които 43 на интензивно лечение ще сринат здравната ни система, значи ако тая система може да се срине при наличие на 1 % болни спрямо капацитета и, значи Мунчев сте за затвор всичките !"КОЛКО ПЪТИ ДОКТОРИ да ти обясняват, че тези машини се управляват от ДОКТОРИ постоянно...НАВСЯКЪДЕ по света имаше недостиг!!
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравна система се прави с лекари, а не с легла. Това да не ви е бардака, където сте отглеждани, че леглата да са важни...
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казват, че с идването на студените месеци ще има увеличение на заразените с ковид-19!Но ковид -19 не е грип, той се държи еднакво и през студените и през топлите месеци! Ще има повече паника, защото няма да знаем от какво кашляме, и ще има повече изследвания за ковид точно поради тази причина !
129
2
 
13
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
Ти имаш ли капка акъл? И 25 хил легла да разкрият, ако няма лекари, все тая, че има легла. Все едно аз да ти кажа, че за седмицата съм ти подсигурил 200 лъжици. И кво? Ще се наядеш ли с лъжиците, когато няма манджа?