Бум на заразени с коронавирус в Благоевград, а няма лекари

Хората се движат свободно и не спазват мерките
4 авг 2020 09:56, Петя Славова
36

Общият брой на загиналите от коронавирус у нас надхвърли 400. Всеки ден новозаразените са трицифрено число. В Благоевград също се увеличава броя на хората с COVID-19.. Според РЗИ-Благоевград за изминалия уикенд случаите са нараснали със 61. Кметът на Благоевград Румен Томов коментира за "България сутрин", че капацитетът на болничните заведения е към максимума си.
Още по темата

"Има още съвсем малък резерв. За съжаление, липсата на медицински персонал не ни дава възможност да разкрием други звена за лечение от COVID-19. Защо се увеличават случаите с положителни резултати? Защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките - има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите", отбеляза Томов за Bulgaria ON AIR

Той обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

"Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Служителите в болниците също се притесняват. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим", уточни кметът на Благоевград.

"Броят на лекарите не е достатъчен. Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка, имайки предвид сестрите, които работят в детските градини", добави Томов.

Той посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.

"Крайно време е Министерството на здравеопазването да посочи конкретни параметри. В една дискотека, ако има 500 места - процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини", каза Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... коронавирус в Благоевград, а няма лекари...Тука сме - елате в Австрия, Германия, Чехия или Швейцария! Нали щяхте да променяте заплатите, тук не е необходимо, доволни сме им на заплатите! в България на почивка или ....!
27
2
 
0
 
! Отговори
виц преди 3 години
До Анонимен 15 ВИЦВлиза Батман в едно заведение в Готъм да пие една бира в жегата и изведнъж скачат всички посетители и му мятат един бой и го изхвърлят навън с думите: 'Ходят тука разни прилепи , сеят зараза и нагло са с маски на всичкото отгоре!"
26
5
 
2
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 3 години
Супер. От кога мечтая да се разреди населението на земята.Това си е точно естествен подбор. В природата куцо, болно, старо, не оцеляват.Така трябва и при хората да е. Само най здравите индивиди независимо от каква раса са, да просъществуват. Няма нужда от злонамерени коментари. Не го пиша от расизъм, а от позиция погледната от науката.
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние какво да направим освен да се паникьосваме?Като ситуацията е такава вземайте мерки на ниво - област, вижте какво става по ресторанти, барове, купони, транспорт. Знаем, че няма доктори и сестри в цялата страна, и че сме много лоши, защото не спазваме мерките. Тези доводи явно не хващат декиш!
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ковидиoти дето смятат, че вируса е измама и повече ще са заразените. Скоро броя на новозаразените ще е четирицифрено число, а броя на починалите за денонощие ще гони трицифрените числа.
23
2
 
3
 
! Отговори
Неграмотност преди 3 години
Цитат: "Всеки ден новозаразените са трицифрено число."Заразените не са число, те са хора. Всеки ден БРОЯ на новозаразените е трицифрено число.
22
3
 
8
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Ей такива като тебе все много знаят. Аз имам познати в сф - поне 5-6 човека, които го изкараха вируса - тежко, но са живи.А това е лятото в жегата.Какво ще е септември-октомври - тогава наистина ще свършат местата в болниците навсякъде и, на който какъвто му е късмета
21
3
 
0
 
! Отговори
Практик преди 3 години
До Анонимен 8: Ти прави каквото зависи от теб. 3-д сега, Гласувай на изборите.
20
9
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Заразени, които никога не се разболяват - ето това е митичната ''епидемия''!
19
5
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Как точно ги лекуват болните от коронавирус, след като няма открито лекарство, а всички, които твърдяха, че лекуват бяха отрепени от СЗО ?!
18
3
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
РЗИ Благоевград не си върши работата,или пък лъжат за заразени ,а диагностицират като такива хора с подобни симптоми за да се източват пари.Какво са направили ,когато има заразен?! Не си правят труда да издирят контактни лица и да ги тестват.Нищо не се прави.Проверете за всеки ,който са диагностицирали дали нещо от мерките е предприето.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Кой ти говори нещо за нарочно разболяване? Очевидно няма как да се спре вируса. Въпросът е да не се разболеем всички вкупом. Особено при недостиг на лекари и медицински персонал. Дългогодишното занемаряване на здравеопазването си казва думата. Не само асфарт ще ядем, но и с асфалт ще се лекуваме.
16
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта е виновен. Протестягите - ковидиотини ако не му се бяха вързали, сега нямаше да е така.
15
13
 
9
 
! Отговори
с герб напред преди 3 години
честито на 3 място сме в европа по смъртни случаи. още малко напън и ще изпреварим 70 милионна франция и ще излезем на заслуженото първо място.
14
5
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
И ако си представим за момент, че всички лекари са си у нас.Какво.Давай да се разболеем нарочно ли?Това ли казваш.Доста в голяма грешка си.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЦ2019 в една кухня на ресторант в Китай главен готвач инспектира сготвените ястия и казва на помощника:''Тоя прилеп ми изглежда недопечен''Помощник-готвача:''Ееее шефе,хайде сега от един недопечен прилеп няма да се свърши света!''
12
9
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Като започнеш да се гърчиш без мед.помощ няма да ти е до лозунги.Спазвай трите "Д".
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, от всякъде ни заливат с помия, само и само да си оправдаят неадекватното поведение. Тези велики мерки не работят, не се ли вижда? Как пък от половин година болниците все са на ръба, а все има още малко място? Пълна боза.
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЗОК вноските както и пенсионните св източват и харчат , където Бойко реши да даде , а после половината отиват в шкафчето.Затова става като в щатите, здраве само за богатите. Ако не наложим със сила нов модел все по зле ще е.Затова съсипаха и научно техническото разузнаване и заводите, за да не сме конкуренция на Германия. А там сега е като в соца. Жалка история.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 8Тука дезинфекция трябва ама с АК-47!По друг начин няма да стане!