Оградата към плаж "Росенец" е премахната, достъпът е свободен

На мястото дори имало плажуващи
Обновена: 4 авг 2020 15:35 | 4 авг 2020 15:35, Анисия Иванова
51

Оградата, която преграждаше пътя към плажа до т. нар. летни сараи на Ахмед Доган, от днес е премахната. Това установиха активисти, които инспектираха на място. До плажа вече се стига спокойно.

"В момента оградата е наполовина премахната и това е очевидно след като са разбрали, че ние ще идваме. Надяваме се тази ограда да не бъде възстановена", коментира Иво Мирчев.

Още по темата

Мястото от днес е със свободен достъп, дори има плажуващи.

"Думите на пазача "А, вие, за плажа ли сте?" звучаха леко иронично, но за нас е важно администрацията на кмета да вземе мерки трайно да реши този проблем, за да не продължим да получаваме сигнали, че пътят е преграден и не се допускат граждани по него", посочи Димитър Найденов - общински съветник от "Демократична България"- Бургас.

От "Да, България!" настояват държавата да актува плажа като държавен, защото той не фигурира така в кадастралните карти, и искат яхтеното пристанище да бъде разрушено. А днес до резиденцията се извършваха строителни дейности.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепям "Да, България" за това, което направиха в Росенец.
За всички нередности трябва така да се реагира и то веднага, а не да се чакат избори.
Доган не се спря да граби, все му е малко.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо Иванов обърка работата на руснаците. Руския анклав Росенец става достъпен за българи които още не са си дали задника под наем на Русия като турскоезичното мекepeнце Доган. Това затруднява временно руската контрабанда на горива за България а също и свободния вход но руски шпиони на българска и европейска територия. Заради този руски анклав България никога няма да влезе в Шенген.
45
3
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Четейки коментарите за пореден път се убеждавам че на тая територия останаха наистина само дюмбели,лумбени и индустанци!Няма да ви управлява Тиква ли?!Още 100 години ще ви управлява!Бахтии простия народ!За 5лева и майка си ще продаде!
44
2
 
3
 
! Отговори
То преди 1 месец
Палячовци или не, всички видяхме какъв цирк е България.
43
3
 
6
 
! Отговори
мери преди 1 месец
ЕХХ тези гербери нямаат умора бе утре като си заминне Христо пак ще пуснат бариерата щели да строят а дали трябва да се строи точно там един бог знае за всяко нещо трябва да се стига до скандали и пак си правят каквото си искат
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 40 защо не го направи ти тогава? Или някои друг от парламента?
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палячовците на България от Да България
40
0
 
4
 
! Отговори
Lyubs преди 1 месец
До Христо (Джеймс) Бонд

Въпросното мнение с двояко значение (първото позитивно, второто отрицателно) са любими тролски похвати. :)
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Тиквата е виновна на противниците им размазва физиономиите, а на Доган му позволява да си вее турския байрак.

Руския байрак, руския. Забранено му е да влиза в Турция.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До виц

а що за разнообразие не питаш и некои от ваш'то си фемили дали преди 89-та не са си имали и те?

Да се обзаложим ли, че най-малкото са били ОФ, БЗНС или ДКМС. И колкото и да те плакнат как не са били пионерчета, не им вервай! През Хепи Соц-а членството си беше повсеместно и задължително, даже и да не искаш.
37
1
 
12
 
! Отговори
Доган преди 1 месец
Ще забравите след някой друг ден и пак ще си заградя. А и да не заградя - момчетата от НСО, вземащи държавни заплати, няма да пуснат никой от вас току-тъй да се мотае край моя сарай. Може да идвате само на организирани акции. По двама-трима с чадърче - най-много да отнесете шамари.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне напишете платен репортаж.
35
1
 
12
 
! Отговори
Антон преди 1 месец
Виждам едно от лицата на Протеста, сестра Галева или още известна като Мая Манолова, има голям шанс да влезе в новия Парламент. Тя е човека която лично от трибуната на Народното Събрание предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Егаси....
34
5
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Доган затънал в лукс се излежава в сараите,кеф му яхта,кеф му джет. Българите хукнали с байряците да спасяват 20 квадрата камъни. Само сравнете това което има той с това за което се борят великите българи. Погледнете снимката с дрон и ще ви стане ясно. Евала на Доган бей.
33
1
 
13
 
! Отговори
За съжаление преди 1 месец
Само 6 месеца като минат изборите и всичко поутихне бариерата ще бъде поставена отново без на някой да му направи впечатление или да протестира. И така до следващите избори.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата е виновна на противниците им размазва физиономиите, а на Доган му позволява да си вее турския байрак.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше с користни цели тази акция окей. Обществени места не трябва да се затварят ,а и си има конкретни виновници, не е винаги директно премиера за всичко виновен. Ще се пробва ли на ***?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САМО БКП БИЛО ГАРАНТ ЗА ЕТНИЧЕСКИ МИР И ПРОСПЕРИТЕТ... ХАХАХА ЯВНО НЕ.
29
3
 
6
 
! Отговори
А. Петров преди 1 месец
Жалко че са отворили плажа. Христо Иванов имаше много хубав план да атакува крепостта Росенец под вода. С помощта на делфини с монтирани лазери на главите им.
28
2
 
12
 
! Отговори
Bungar преди 1 месец
На никой не му е до този плаж. Целта е сараите да бъдат изложени на общественото внимание и да се обсъжда тяхната законност. Оставяме да се случват незаконни неща в България и после започва борбата с тях. Толкова години къде спаха институциите местни и национални? Борбата със заобикалянето на закона трябва да продължи,но не от партиите,а институциите. Всеки нарушил закона съд и конфискация или събаряне.