Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци

Палатковият лагер беше разтурен, протестиращите обмислят нови блокади
5 авг 2020 07:10, Анисия Иванова
120
Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци
Снимка: БНТ

Малко преди полунощ полицията освободи пътя до ГКПП "Капитан Андреево". Протестиращи блокираха около 20 ч. пътя до граничния пункт. Те направиха палатков лагер на 4 км от него.

Спряно бе движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България. Сред демонстрантите беше и един от тримата водачи на протестите - адвокат Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги призова да освободят движението до 15 минути.

Към 22:30 ч. около 130 униформени полицаи направиха триредовобръч около протестиращите и ги изтласкаха към канавката, започна освобождаване на едно от платната към Турция.

Към 23 ч. бяха останали едва 5-6 души, оградени от полицаи. До сблъсъци не се стигна. Униформените бързо разградиха лагера и освободиха движението и в двете посоки. Адвокат Хаджигенов обяви към 23.45 ч. край на блокадата и допълни, че протестът ще продължи в друга точка.

Няма нито един задържан. Протестиращ се е оплакал, че по време на избутването от полицията е бил ударен в крака.

"Успяхме да удържим около три часа. В момента тук има няколкостотин униформени. Броихме ги, докато ни изстласкваха от платното - 128 униформени на 11 души, един от които на 65 години", каза Хаджигенов, цитиран от БНР.

Преди лагерът да бъде раздигнат се образува 15-километрова опашка от ТИР-ове на АМ "Марица". Чакаха и десетки автомобили с гастербайтери, които се завръщат за ваканция в родината си.

Протестът беше обявен за сряда в 18:30, но границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите заявиха, че са избързали да направят палатковия лагери и блокадата, защото са имали информация, че няма да бъдат допуснати до магистралата в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лентяйте вън от кръстовищата !Не на червения терор !За Радев Затвор !
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендо 85Ти си от най големите ***.С два пъти ходене не става.Всеки ден трябва да си там да те снимат мисирките и да се бунтуваш.С две ходения не става.Но все пак отиди при онази от протестна мрежа дето раздаваше свинските уши, яйцата, доматите ... при Бабикян и Хаджигенчо и си поискай. Ако си от по буйните със сигурност ще изкараш някой лев
57
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм гласувал за ГЕРБ и никога не бих гласувал в нормална ситуация.Но тия гнусни *** ще ме накарат да гласувам за тях.Че те снощи на магистралата които ги показаха всичките криминално проявени бе,крадците и изнасилвачите ли са борците срещу властта?А тоя уж адвокат,който няма едно спечелено дело,обижда не само полицаите ,но и нацията.Откачалнико,никой не ти е виновен,че си некадърен и не си успял да се реализираш в живота,че да обиждаш хората.Накрая ще се оглеждаш като вървиш
56
1
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Еврейските лобита в БГ огладняха за пари и разклатиха цялата ни държава. Тия протести са еврейски караници. Протестираите са използвани...
55
0
 
31
 
! Отговори
666 преди 3 години
Хаджи Генчо от канавката обявил край на блокадата....смях!!!
54
0
 
24
 
! Отговори
Lisa преди 3 години
До Анонимен...... Да попитам: някой знае ли кой точно дава парите, че аз вече два пъти ходя, но на мене никой не ми........ Искаш ли да плажуваш на Орлов мост, храна и бира на корем и 50 лева на ден? Питай Мая Манолова от Изправи се БГ и Христо Иванов от ДБ. За по-висок надник и повече екстри питай Арман Бабикян.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия трима души толкова ли са безгрешни,та не могат да поставят за нещо 72 часа в ареста.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам: някой знае ли кой точно дава парите, че аз вече два пъти ходя, но на мене никой не ми дава?
51
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапкарят вдигна юмрук "Венсеремос серсемос", призова за бунт и се покри, както някога се е скрил в сръбско съпартиецът му-престъпникът Георги Димитров, разбунил селяците срещу властта. Едва ли някой ще се хване на плиткоумните му номера.
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В записа си с депутата от БКП , нали Божков си призна, че е създал щаб на протеста.Много ясно , че отровното трио и другите *** дето всеки ден ги снимат не стоят без пари по улиците.Хаджито е напълнил яко джобовете, за да организира 10 човека да правят цирковете на магистралата.Сигурно е раздал на останалите по 100 лева, а той е прибрал поне 10 бона
49
2
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Не се напъвай. Спихна вече...... Спихна ви протеста, както и рейтинга на оня *** в президентството. *** на площада да ги подкрепиш.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 69: ето това ви липсва - елементарно уважение към останалите. Само помни и ако имаш капацитет проумей: благодарение на тия старци днеска имаш възможността да се маймуниш по улици и форуми и второто: каквото повикало - такова се обадило: ще дойде денят, в който и теб персонално ще те третират със същото ниво на респект.
47
1
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Те па едни протестиращи,мани,мани..Една баба ги наби с бастуня...
46
2
 
10
 
! Отговори
шаркопарко преди 3 години
Аз пък ще гласувам за Бойко щото много ми хареса как си лафи с Томислав. Той бил народен човек бе и ние така си лафим с приятелите и колегите даже още по-нецензурно.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Герб! Комунистическата напаст никога не е имала и няма почва у нас.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които блокират пътищата работят за управляващите. Блокирайки пътя те настройват хората против себе си. Протестите според мен са контролирани и ще приключат до 20 дни.
43
2
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... къде у нас има безредици... Блокадите какво са бе бабикянче? Ако ти блокирам входа на къщата и може да влизаш само през прозореца как ще реагираш? Главатарите но превратаджиите съзнателно търсят конфронтация но ще го отнесат тия по площадите.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ***.За пръв и последен път съм гласувал за царя, дето щеше да ни оправя за 700 дни, но тези не мога да ги понасям и ще отида на инат да гласувам за тиквата.
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 60: то това остава да направите... Все едно сте съградили нещо, та и да чупите. И освен това блокирането на основни пътни артерии граничи с тероризъм. И на всичко отгоре, за да имате очи да се обръщате към останалите граждани трябва да сте на едно ниво с тях. В момента нарушавате законното право на всеки в града, че и в страната, на свободно придвижване и спокоен живот.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тия наркомани сътворят такава анархия на територията на Путин или Ердоган, със сигурност отдавна щяха да бъдат забравени и едва ли нещо щеше да се чуе за тях. Това е ДЕМОКРАЦИЯ, а не да окупираш улици, да тероризираш граждани, да обиждаш полицаи и да се считаш за недосегаем.