Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци

Палатковият лагер беше разтурен, протестиращите обмислят нови блокади
5 авг 2020 07:10, Анисия Иванова
120
Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци
Снимка: БНТ

Малко преди полунощ полицията освободи пътя до ГКПП "Капитан Андреево". Протестиращи блокираха около 20 ч. пътя до граничния пункт. Те направиха палатков лагер на 4 км от него.

Спряно бе движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България. Сред демонстрантите беше и един от тримата водачи на протестите - адвокат Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги призова да освободят движението до 15 минути.

Към 22:30 ч. около 130 униформени полицаи направиха триредовобръч около протестиращите и ги изтласкаха към канавката, започна освобождаване на едно от платната към Турция.

Към 23 ч. бяха останали едва 5-6 души, оградени от полицаи. До сблъсъци не се стигна. Униформените бързо разградиха лагера и освободиха движението и в двете посоки. Адвокат Хаджигенов обяви към 23.45 ч. край на блокадата и допълни, че протестът ще продължи в друга точка.

Няма нито един задържан. Протестиращ се е оплакал, че по време на избутването от полицията е бил ударен в крака.

"Успяхме да удържим около три часа. В момента тук има няколкостотин униформени. Броихме ги, докато ни изстласкваха от платното - 128 униформени на 11 души, един от които на 65 години", каза Хаджигенов, цитиран от БНР.

Преди лагерът да бъде раздигнат се образува 15-километрова опашка от ТИР-ове на АМ "Марица". Чакаха и десетки автомобили с гастербайтери, които се завръщат за ваканция в родината си.

Протестът беше обявен за сряда в 18:30, но границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите заявиха, че са избързали да направят палатковия лагери и блокадата, защото са имали информация, че няма да бъдат допуснати до магистралата в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16Абсолютно съм съгласен
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
17, знаеш ли колко ми дреме за живота ти. Изцяло си ми безразличен с желанията си. И решенията не се взимат еднолично, както вие искате, а от всички. Във вашето пускане по улиците липсва дори обикновено мнозинство.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава анархия и разсипия едва ли има другаде. Престъпник, който тероризира нормалните граждани реве, че е бутнат и ударен в крака от полицията. А органите не ги арестуват, защото е било спокойно всичко и още не са се сбили. И това се нарича държава? Такава и в африканския свят на джунглите няма. Как са ни приели в този ЕС и как още ни търпят, чудно е.
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега полицията да освободи и София. Стига сте им пускали аванта на тия наркомани.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бавите се с ремонта на държавата. Един винт не сте завили, една дупка не сте запълнили. Само омирисахте пейзажа.
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде да не взимате решения от мое име. Искате да вземете решение едва ли не да се касират предишните избори, защото така ви се струвало правилно. Искате да забраните цяла партия (ГЕРБ), защото така ви се иска. Искате да блокирате и ограничите социалния живот, защото смятате че е за наше добро. Искате ефирно време по БНТ и протестирате отпред.А торта Гараш искате ли?
13
24
 
3
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Крайно време е да разберете всички негодуващи и смучещи от българската държава, че България е в РЕМОНТ. И ще е така до като не се подаде оставка.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотизираната шайка е по палатките. Тамън прокуратурата подгони и министри и хора на президента и Божковци и разни подобни и айдеее наизлязоха. Случайност?
11
28
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Това са нормалните хора - тези, които протестират. Ако за теб няколко блокирани кръстовища са по-голям проблем от безобразията на политическата мафиотизирана шайка, то тогава си за съжаление...
10
6
 
20
 
! Отговори
Ottoman преди 3 години
Васил Божков плаща доста добре на протестиращите!
9
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече симпатизирам на герб. Аман някой да ми пречи да се придвижвам ...за мое добро.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей съсипаха ги пъцулайтити. Нощна смяна, по този път, означава само яко щавене и кинти на ветрило. Да не говорим че някои плащат да са нощна смяна, особено тези с по-големи заеми.
7
6
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Крайно време е платените от Божков и насъсквани от Радев протестъри да разберат, че освен тях в България живеят и нормални хора? Защото ще го разберат по трудния начин.
6
9
 
5
 
! Отговори
Ххх преди 3 години
Мутрите в затвора
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В законите ни няма дефиниция за гражданско неподчинение. Но е световна практика при него да се посочи кой закон се смята от гражданите за неправилен (на основа съвест, морал и прочие), за да се премине към неспазването му. Тук имаме просто своеволия, защото тези блокират правото на другите да преминават. Дори КС не може да обяви част от Конституцията, където е това право, за противоконституционно.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов е нагъл тип, който трябва да носи отговорност за действията си. Иначе нямаме държава.
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е, оставка на Борисов искат по 50 човека от град.
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов кога ще бъде обвинен и съден?
1
3
 
30
 
! Отговори
Кой вярва преди 3 години
Няма ли вече тези протестиращи някой да ги смачка. Промяна ДА,но не по- този начин.