Спазват ли се противоепидемичните мерки по плажовете?

Има десетки сигнали за нарушения
6 авг 2020 10:20, Петя Славова
7
Спазват ли се противоепидемичните мерки по плажовете?
Снимка: БГНЕС

За неспазване на противоепидемичните мерки в заведенията и по плажовете в разгара на летния сезон, алармират туристи по Черноморието ни.

Концесионерът на плажа в Крайморие Николай Димитров заяви пред  БНТ, че, спазвайки изискванията  и инструкциите на Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма, чадърите на плажа са раздалечени на общо 20 кв. метра, за да има достатъчно отстояние от минимум 2 метра между чадъри и шезлонги.

По думите му, се спазват и наредбите за дезинфекция, макар че, както е известно UV лъчите убиват всички вируси, включително и коронавируса.

Още по темата

Барбароните се предоставят само на шатрите на плажа, но се третират по същия начин. Те не се използват често от туристите, но се спазва изискването да се дезинфекцират, както и шалтетата на шезлонгите.

Подредбата на чадърите и шезлонгите в унисон с изискванията на наредбите на двете министерства, ще доведе до спад на приходите от тях, уточни концесионерът. Според негови изчисления около 20% е спада на приходите.

"Моментът е такъв и сме длъжни да се съобразяваме за всички плажове", каза още Димитров и уточни, че като помощ ще има намаление на наема за следващата година.

Проверка за това как работят заведенията и баровете по плажа в Бургас показа, че масите и столовете са поставени на необходимото отстояние, а персоналът носи предпазни маски.

Менютата и масите се дезинфекцират след всеки клиент, а приборите се предлагат на клиентите в специална опаковка. Клиентите също се съобразяват с изискванията за незаразяване с коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
8
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Десетки сигнали, на ф и л м а р и, ходещи на плажа с маска, мислещи че има супер заразен вирус, който ще ги убие в морето...
5
5
 
13
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Като се съешваме, какво разстояние да спазваме ?!
4
9
 
11
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Спазват ги тези, които са облъчени да вярват в корона цирка
3
7
 
17
 
! Отговори
офф преди 3 години
Хайде стига с тези мерки! 28 дни протестиращите не се разболяват?!?. Оставете хората да се забавляват на почивката си!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде не се спазват правилата. Равда, Поморие всичко е наблъскано с народ. Няма никакво расзстояние между хората. В заведенията също не се спазват.
1
6
 
21
 
! Отговори
*/* преди 3 години
За плажовете не знам,но за сборището което спретна ГЕРП, един връз друг без маски и полуприпаднали от пек.