Протестно плажуване се проведе и на Алепу

Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни
Обновена: 8 авг 2020 22:35 | 8 авг 2020 19:56, Нели Христова
58
Протестно плажуване се проведе и на Алепу
Снимка: БГНЕС

Природозащитници организираха плажуване пред подпорната стена на строежа „Алепу“. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност, съобщава БГНЕС.

Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни, заяви организаторът на протеста Кремена Ватева. Тя подчерта, че отново напомнят за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни.

Заради презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре, призовават природозащитниците.

Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Всички природозащитници са по плажовете, протестират ! А природата на България гори - изгарят хиляди декари борови гори , гори родината ! Но там няма дори един природозащитник ! Защо ли ? Там няма пари за усвояване , там има жесток труд и опасности , риск и смелост. Такива неща не са за българските природозащитници ! Искам разстрел за цялата им п.а.с.м.и.н.а !!!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо кмета на Бургас ДИМИТЪР НИКОЛОВ ( ГЕРБ) все още не е подал оставка? Той е съдействал на Доган да заграбва държавна земя. Първоначално е опитал да не разреши мирният протест на Росенец
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата ще е тежка и продължителна. 30 години необезпокоявани мутрите вилняха из Българските земи. Оставихме ги да мислят че са тяхна собственост. Сега Бойко, Каракачанов, Доган, Пеевски.. ... и техните главоpeзи ще се борят до кръв да не изпуснат кокала. Змията е най опасно когато е на тясно.
20
2
 
8
 
! Отговори
Созополчанин преди 3 години
Христо Иванов Бойкикев и Иво Мирчев(Шишолини)на нас ни казаха,че при застрояването на Буджака от Прокопиев казусът е по-различен.Тоест всичко е точно и няма проблем,че е блокирал достъпа до скалите.Така ли е не знам със сигурност.
19
4
 
4
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Така няма да има нужда от институции.Защо са ни съд,прокуратура и пр.Ние сме достатъчно компетентни да решаваме и наказваме.Да живее соца!
18
1
 
8
 
! Отговори
гогича преди 3 години
Сега разбрах,че Николай Бареков на 11.08 Вторник ще плажува на Буджака при Прокопиев и събира хора.А да видим.
17
2
 
3
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Колеги.Да си направиме асоциация а?Така ще можеме да картелираме нещата.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е престъпника кмет, съдия.... които е разрешил построяването на този незаконен строеж? Няма ли "прокуратура" да се бори с престъпноста с измамата къде е Гешев да се бори? Къде е ГЕШЕВ да разследва как се е стигнало до унищожаването на държавната собственост?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДокторА към хотел Дюн (построен на пясъка на плажа) да наминат ли?Или там...бият, "нашите" ребята са собствениците?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До любопитен 12На мен много ми се иска да знам колко милиона народни пари е откраднал Бойко. Искам да знам откъде са 5 милиона за къщата в Барселона. Колко милиони народни пари е подарил на доносника Доган за да благослови престъпното му правителство. Искам да знам какво е станало та са се скарали Бойко Борисов с приятеля си Божков онзи избягалия престъпник от хазарта
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дефиницията за корупция е да използваш позиция дадена ти от обществото за набавяне на лична облага.Кремена...виж се в огледалото.Ти си живо олицетворение на корупция.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на Буджака кога?
11
1
 
8
 
! Отговори
гогича преди 3 години
За Прокопиев,защо всички мълчат и никой не заема позиция?
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъмните сили са бесни. Народа се събужда.Браво. Де да бяхме се събудили преди 30 години. България нямаше да е ограбена по този ужасяващ начин. Мутрите щяха да са в затвора. България щеше да е уважавана и богата държава щяхме да живеем добре и нямаше да бягаме немили недраги по света
9
2
 
6
 
! Отговори
Бай Прокопи преди 3 години
При мен няма как да дойдат протестиращи на плаж,защото плажа долу на скалите съм го блокирал отвсякъде!
8
3
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Много ми се иска да знам Кремена Ватева какво образование има,какво работи,за да се храни и какви данъци плаща.
7
7
 
3
 
! Отговори
С вас сме преди 3 години
БЛАГОДАРНОСТИ НА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ . С ВАС СМЕ
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Царичина дупка прилича отдалеч да платят на контактьори със народни пари да ги питат какво е туй и дали няма някое извънземно отдолу. После да впрегнат цялата армия да копа и да търси извънземното.
5
5
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Веднага след Алепу да отиват в Столипиново или в Шекер махала , или в Максуда и да протестират срещу събарянето на незаконните къщи. Така де, трябва да запазим природата на България !
4
4
 
3
 
! Отговори
Гладен преди 3 години
Креми,моля те да потърсиш спонсор да протестираме другата седмица в рибен ресторант.Че как ми се е приял лефер.Предварително благодаря!