Протестно плажуване се проведе и на Алепу

Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни
Обновена: 8 авг 2020 22:35 | 8 авг 2020 19:56, Нели Христова
58
Протестно плажуване се проведе и на Алепу
Снимка: БГНЕС

Природозащитници организираха плажуване пред подпорната стена на строежа „Алепу“. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност, съобщава БГНЕС.

Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни, заяви организаторът на протеста Кремена Ватева. Тя подчерта, че отново напомнят за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни.

Заради презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре, призовават природозащитниците.

Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
46, тия изродии точно Боко и компания ги правят! Ти да не би да чакаш от тях справедливост?!
42
1
 
1
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Ех, Круме, Крумееее.... Къде си, Круме?! Колко ли ръце трябваше да има отсечени?...
41
1
 
1
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 3 години
Ужасяващо е да не можеш да стъпиш на българската земя , защото я е заграбил някой феодал. Не мога да си обясня защо за над десет години Борисов не се справи с тия бандити ,феодали. Мястото им е зад решетките. Изгониха два милиона от държавата. Нещо трябва да се промени. Радикално и незабавно. Пълна ревизия.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ! Сега да тръгнат и към Откраднатите/Приватизирани от Бкп хотели !Ало,младите Всички хотели в Слънчев бряг, Златни пясъци,Дружба,Албена и тн бяха на Народа ! А,? или Дрогарете-нинова и радев не ви пращат там ?
39
1
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Да освободят морето за хората. Направиха го на частен плаж разни олигарси и местни мутри. А и на Аркутино са продадени на мастит бургаски бизнесмен 70 дка. за поредния затворен комплекс.
38
1
 
3
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Да освободят морето за хората. Направиха го на частен плаж разни олигарси и местни мутри. А и на Арапя са продадени на мастит бургаски бизнесмен 70 дка. за поредния затворен комплекс.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОТАЛНО ПАДЕНИЕ: Бойко ходил в сараите, пълзял пред Доган да го спаси от оставка до септември, за да заметат следите от грабежите
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зная в света да има друга държава в която народа да избере най простия измежду простите за премиер и да го търпи 11 години. Нашият *** и в този момент продължава да е премиер, проформа. Хубавото е, че вече никой не го счита за такъв.
35
1
 
18
 
! Отговори
Живял и видял преди 3 години
Мили хора.Мутрите бяха създадени от Андрей Луканов и клика,за да всяват страх и беззаконие.Те го ликвидираха.Сега се върви по същия път.Без закони и тяхното спазване,резултатът ще е винаги един и същ.Боже пази България!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при заврения зет - кога? Парите са от съвети на КТБ, която фалира от съветите му, да изясни как един заврян зет си изкара книжка през 2002, кара скъпа кола и построи къща в чуждия двор
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A na "Budzhaka koga shte idete d?------А какво има да правят на Буджака? :))Там някой нещо незаконно ли е построил?
32
5
 
4
 
! Отговори
Й пак се струпват преди 3 години
Абе в пандемия сте бе *** порода сиво българско, ще се заразите и после ще псувате лекарите. Нали вие с вашите действия не сте отговорни за заразата Аман!!!!!!!!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното е, че султан Ахмед се появи, надничайки мълчаливо зад едни храсталаци, а ниско долу един от поданиците го поздрави!
30
1
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
А защо не отидете да плажувате на плажа на лагера "Дружба", на Московския градски съвет?Хем е 10-15 пъти по-голям, хем има път?Ама не пускат братушките, и техните слуги тук.И на вас не ви стиска, защото там ще бият яко.
29
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Скъпи съотечественици!Пътят в една демократична държава е ясен.Избори,парламент,закони и институции,които ги прилагат.Другото е ленинизъм.Не ви го пожелавам млади и наивни люде.
28
4
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
ГБС то все са ненаяли . И те кат варненските тираджии дет отровиха на човека кравите .ГБС то само големи обекти правят се из София и трибуната на Лески те я правиха ;)Сега да ги глобят те имат много пари ;) И варненските тираджии също имат пари .Ко са правят.
27
4
 
10
 
! Отговори
Omar bin Khattab преди 3 години
Само тази клета държава може да се управлява от вдин пиян татарин. Толкова е жалко, ако не беше, щеше да е мноооого смешно. Евала Доган бей, показа се и поздрави яките батки с татуси: Свобода или смърт. Хартиени тигри сте всички. А те му пожелах да дели справедливо баницата. Боже, боже. Ами той ако е искаш да я дели справедливо вие нямаше да сте на този хал. Боторииии.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям ги!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!В десетката!
24
6
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Гражданска група "Бетономорие"! Харесва ми!!!Значи има надежда! Има наченки на гражданско общество в България!По времето на комунизма всеки несъгласен с "Генералната Линия на Партията" го вкарваха в Белене или по затворите в най-добрия случай!!!