Община за пример: Върбица сама си строи пожарна

В момента огнеборците се помещават в частен имот, собственикът иска да го освободят
33

Труднодостъпната през зимата община Върбица си строи пожарна. Причината – в момента огнеборците се помещават в частен имот, а собственикът иска да го освободят.

Така се стига до възраждане на идея отпреди няколко десетилетия - пожарната във Върбица да има собствена сграда. Реализацията обаче става изцяло с пари от общинския бюджет.

През 1976 година пожарната във Върбица е разположена в тогава работещия шивашки цех. След демократичните промени – имотът сменя собствеността си няколко пъти.

"В момента теренът е частен. И знаете – всеки един момент частникът може да каже – съжалявам, но напуснете терена", каза директор на РДПБЗН-Шумен комисар Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Заради особеностите на местоположението си град Върбица не може да се ползва техника от друго място.

"Преслав ни е на 38 километра, освен това теренът ни е планински, пресечен и доста завои има, може би ще отнеме 1 час. За населението, за дадена къща, за даден дом – може да е фатално", коментира кметът на Върбица Мердин Байрям.

Затова и общината решава да инвестира в нова пожарна, въпреки че средствата ще натоварят местния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
По света преди 3 години
В Австрия сами поддържат пожарната.
5
2
 
3
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Срината "държава"!? Преди си имахме и си и требеха ТКЗС и МТС,а са нема нищо...Колко села останаа почти без бедни хора и колко без никакви хора...Нещастна орисия.
4
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Страхотна новина. Показва, че местните власти вече осъзнават, че те имат сериозна роля в решаването на проблеми, които доскоро се смятаха за прерогатив на "София". Само така.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат да назначат на работа и бившия пожарникар Мухобойко, че нали се тюхкаше, че нямало какво да прави, като падне от власт
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Страхотна новина. Община строи сама пожарна, а народът плаща даници за да се подкупва много хилядни чиновници да гласуват пак за Герб. Сериозно ли намирате тази новина за добра? Показва само една не работеща държава.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разсипаха я тази държава! При премиер пожарникар, те сами си строят?