Още два комплекса в Албена затварят заради липса на туристи

Обичайно по това време хотелите са препълнени
11 авг 2020 10:39, Ния Христова
27
Още два комплекса в Албена затварят заради липса на туристи
Снимка: БГНЕС
Още два хотелски комплекса в курорта Албена до няколко дни ще бъдат затворени. Причината е липса на достатъчно туристи.
Още по темата
"Нормално е да затворим някой хотелски комплекс при спад на посещаемостта. В момента 40% от базата е заета. Имаме гости, които нормално почиват, те са от различни държави. Не е имало болни туристи или заразени от нашия персонал", коментира зам.-директорът на курорта пред БНТ, цитиран от "Монитор".
 
Обичайно по това време на годината хотелите са препълнени, а свободни места по плажовете няма. Не така стоят нещата, обаче тази година. Миналата седмица бяха отменени и чартъри от Германия, поради обявяването на някои области на страната ни за опасни.
 
В момента в Албена работят 18 комплекса, като общо 35 хотела са отворени.
 
През уикендите в курорта има повече посетители. Една от причините е, че шезлонгът и чадърът струват по един лев.
 
Намалени са и цените по заведенията. В курорта ежедневно се извършва дезинфекция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
вместо да пуснете българи на прилични цени и да вземете някой лев вие не, ще затворите. зимата ще търсите да продавате на физически лица апартаменти.
21
0
 
1
 
! Отговори
Ачо преди 3 години
Е голяма новина. То и миналата година хотелите Компас, Панорама и Алтея затвориха на 25.08. защото руснаците с децата, поляците и германците си тръгват, че лапитата тръгват на училище
20
0
 
2
 
! Отговори
Ирина преди 3 години
Нашата почивка на Албена в хотел на крайбрежната с ОЛ ИНКЛУЗИВ е 1200 лв. за четири членно семейсто. Посещавахме същия хотел и миналата година. На Албена ще сме за пета година. Прекрасен комплекс е. В статията защо не пише кои са комплексите?
19
0
 
2
 
! Отговори
камадара преди 3 години
В състояние на криза за едно семейство с две деца да отделиш 3 000 лв. за 5 дневен престой в Албена в четиризвезден хотел си е голям лукс. Цените не са намалени в сравнение с предишни години, в сайтовете за резервация липсват обяви за свободни стаи и вероятно всичко се прави с цел да се източат отново парите от държавата по някоя схема.
18
2
 
12
 
! Отговори
Лора преди 3 години
До AnatolyБългарслият морски тъуризъм е в криза от няколко години. Короната само изостри проблемите. Няма да се възстанови пазарът и търсенето докато не се промени предлагането - качество спрямо цена. Българите ще продължават да избират Гърция и Турция вместо България, както и други дестинации, а чужденците така или иначе намаляват всяка година, защото търсят по-качествен продукт. Добър момент е хотелиерите и ресторантьорите по черноморието да се замислят и да променят нещо.
17
0
 
6
 
! Отговори
Читател преди 3 години
До гларуса S класаАми защо ревете тогава?Или разбрахте, че сте обречени?
16
1
 
22
 
! Отговори
хах преди 3 години
Българите отделят за двойна стая максимум 50-60 лв на вечер. Ако бяха намалили цените щеше да има по-голяма посещаемост. Кой луд ще ви отиде да даде 120 лв за спане.
15
17
 
0
 
! Отговори
гларуса S класа преди 3 години
Вие не ни мислете царвули софийски, за месец изкарвами колкото вий за 10 години. ***
14
0
 
11
 
! Отговори
Доктор Гьобелс преди 3 години
Толбухинските тарикати и Шулевата, гас пикаят сега от яд.
13
9
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Нека да е скъпо. Че то иначе става навалица. Който няма пари да не се бута по курортите.
12
0
 
21
 
! Отговори
Защо преди 3 години
След като цените за българи са по-високи от тези за германци, какво очакват. Да направят нормални цени, не всички в сме депутати и министри.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да отмине короната иде нова 20,после 21 и т.н.Това е бизнес,който тепърва ще се развива и на всеки 3 месеца ще се ваксинираме.Вече по този начин ще се живее.Нарочно пускат вируси.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може да няма сезон ама таз година има ръст на четвъртити строителни материали, плажо производство.
9
0
 
20
 
! Отговори
Anatoly преди 3 години
Това ще е така поне 2-3 години докато ме мине короната. После всичко ще се балансира. А колко печели препълнен хотел за 4-5 месеца не казват и не мрънкат колко много пари са направили :)
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като го чета тава някак кеф ми става.Вярно ще кажете завистлив дребнав и тн., ама те не бяха ли такива през всичките други години .плащаш за неща където в другите държави ти е безплатно{и ти казват като не ти харесва напусни хотела *** в Гърця ми ето на хората отидоха(по истински случай)}.А отношение никакво нямат към клиентите си, защо тези клиенти сега да се връщат при тях ?
7
1
 
10
 
! Отговори
комунист преди 3 години
а в наше село млеконадоя расте мандрите произвеждат тонове сирене и кашкавал от мляко царевицата е прибрана напълно за тружениците на полето партията е предвидила 20 дена безплатна почивка на ХАЛКИДИКИ
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
S dva neschtastni meseca iuli i avgust turizym ne se pravi razberete
5
0
 
19
 
! Отговори
пп преди 3 години
да не би това да е за да полу4ат компенсации??
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е с бариерите и платените входове
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами това е положението сезонът едва започнал и вече приключва...лошото е,че хората по нашето черноморие са оставени в пълна безисходица.1 месец сезон,а годината е 12 месеца!пълна катастрофа.оставка на бойко и мутрите!