Превозвачи страдат от блокадите, заради протестите

Това затруднява трансфери на туристи
11 авг 2020 22:25, Петя Славова
18
Превозвачи страдат от блокадите, заради протестите
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Блокади на протестиращи парализираха трафика през центъра на София. В морската столица - Варна, палатков лагер отново бе разпънат пред сградата на Общината. Пречат ли блокадите на превозвачите, за да могат да работят?

"Ние многократно сме казвали, че подкрепяме всеки справедлив протест. Във Варна имахме сигнали, че са затруднени трансферите на туристите, които идват. Блокадата не пречи, но пренасочването на трафика създаваше напрежение", каза за "Денят ON AIR" председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

По думите ѝ не само градският транспорт търпи само загуби от блокадите в София, тъй като приходите, които ще получи той под формата на субсидии ще са за сметка на другите фирми.

"Когато хората знаят, че ще попаднат в задръствания, избягват транспорта. Един автобус няма възможността да промени маршрута, защото може на съответната спирка да чакат хора. Пагубното за бранша не са блокадите, а кризата. Хората са притеснени дали ще могат да продължат своята дейност, колегите искат да могат да оцелеят. Въпросът при нас е икономически", подчерта Милтенова.

Тя отбеляза, че все още се работи по начина на възлагане на тези 30 млн., които ЕК е одобрила, като Транспортното министерство ще разпредели средствата.

"Автобусният транспорт отдавна не е бизнес, а начин на оцеляване. Ние нямаме достъп до европейско финансиране, самоиздържаме се, общините нямат възможност да предоставят средства", обясни в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Магдалена Милтенова посочи, че социалните мерки за бранша би трябвало да започнат да се изплащат след 20 август.

"Постоянно сме подложени на проверки, носенето на маска е лична отговорност на всеки пътник. Като превозвачи нямаме правомощия да контролираме този процес. Полагаме всички усилия за постоянна дезинфекция и проветряване на пространствата. Намираме се в изключителна тежка ситуация, основните ни притеснения са какво ще се случи след септември - дали децата ще тръгнат на училище. Туристическите пътувания също са в изключително тежка ситуация", коментира Милтенова.

Според нея хората се притесняват да пътуват с обществения транспорт и предпочитат личните си автомобили, което е "нормално" в ситуацията с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, нека и те да протестират за свалянето на правителството. После, като дойде някой от БСП, всичко ще стане цветя и рози, а на превпзвачите ще им се увеличи заплатата доста и ще живеят прекрасно. Важното е да се свали ГЕРБ, за да дойде Корнелия Нинова на власт, може да направи коалиция с ДПС и новосформираната партия на Слави. Ще бъде чудесно за хората в държавата
13
0
 
0
 
! Отговори
До изнервен преди 3 години
Грабни я ти, нали си изнервен.После да не ривеш?
12
2
 
2
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Доколкото ди спомням същите превозвачи протестираха преди няколко месеца. Също така държавата изобщо не им помогна след секирата, която отнесоха в Европа . Да стиснат зъби и да бутнат едно рамо на протеста! Протестираме за бъдещето на всички и за измитане на мафията от властта! Всичко друго е второстепенно!!!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките нека бойко крадец номер 1 на Европа им даде едно кюлче злато да го претопят и да си купят хляб
10
6
 
6
 
! Отговори
За НЕ мислещи преди 3 години
Страдат, че не могат да кривнат една пряка по-нагоре?! Ай сти'а глупости бе!Скоро Боко-Доги-Шиши- Свинчо ке паднат. После ще метем администрациите по ред - калинка да не остане. А тролчовците ще трябва да си намерят истинска работа, която да дава добавена стойност на държавата (парите за вас скоро ще секнат ;))
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хааххаха! Ами нали това е целта,да страдат! За да не страдат идват и те на протест. Колкото повече дойдат ,по бързо ще си отиде престъпника.
8
2
 
2
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
НЕ ГИ ПУКА ЗА ХОРАТА. ИНТЕРЕСИИИИИИ
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над Варна това лято не летят самолети, От къде и за къде ги извозват тия невидими туристи?
6
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Боки, чуваш ли, пречиш на камионите да се движат! Ухуу? Имаме ли връзка?
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Изнервен 1И аз това се чудя , какво чакат, ами не хванат тоягите и да изметат ГЕРБ , после няма да има ,кой да им пречи на превозвачите . :)
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А помните ли,когато в продължение на месеци превозвачите(не само от Овчоландия,но и от "европата") висяха по границите с Гърция,ама гърците,целият гръцки народ,а не само протестиращите фермери,не трепнаха,даже,когато се намесваше и ЕС?!Никой грък не се провикна,че му пречели на гечинмека!!!Един куп български овце ***,че протестиращите им пречели!Разбрахте ли,каква е голямата разлика между гръцкото гражданско общество и българското стадно?!Ей затова Кочът ви пак ще ви яхне...до края на с
3
5
 
10
 
! Отговори
ddd преди 3 години
Кой туристи ? *** въпрос в БГ в момента почиващите са основно българи с личен транспорт, малко румънци и поляци отново с личен транспорт. Какво точно затрудняват, това е реване за пари...
2
10
 
8
 
! Отговори
Ей не се научихте преди 3 години
Добре бе всяка вечер ги дават по една свободна телевизия вижте ги кои са, намерете ги поговорете с тях така малко по хард, както дубайския айдук говори с конкуренцията и лека полека нещата си идват към бой, но ще си дойдат на мястото. Ако нямаше толкова полиция около тях , протеста отдавна да е приключил и збаравен, ама те пазят ги.
1
8
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Ами като страдат какво чакат та не грабнат тоягите?