Заради агресия болницата в Бургас иска полиция пред Спешното

Медиците стават жертва на нападение най-вече през нощта
40
Заради агресия болницата в Бургас иска полиция пред Спешното
Снимка: Pixabay

За осигуряването на постоянен полицейски пост пред Спешното отделение настоява ръководството на УМБАЛ-Бургас.

Причината са зачестили случаите на агресия и нападения от страна на пациенти и техни близки над медиците в болницата, съобщиха от пресслужбата на болницата.

Лекарите работят под постоянно напрежение и страх за живота и здравето си, като само за последния уикенд лекари са сигнализирали полицията за помощ няколко пъти.

В един от случаите турист от чужда държава, постъпил в Спешното отделение с наранявания на главата, е налетял на бой на медицинския екип, докато правил опити да прегледа и промие раната. Чужденецът е съборил с ритник санитарка, която получила сериозни травми.

Същата вечер роднини на друг пациент блъскали по вратите на Спешното отделение и заплашвали лекарите, което отново наложило да бъде повикана полиция, казва Юлия Андреева от пресслужбата на болницата.

Главната причина за недоволството на пациентите е чакането, но всички трябва да са наясно, че спешността се определя по медицински критерии - а именно - пряка опасност за живота или загуба на орган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 3 години
До лекар-----------------------------Няма такъв закон.Просто сме овце.
34
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Съвършено правилно съждение,,Защото е по-лесно да убиеш едно общество като му вземеш лекарите и учителите....,,Подкрепям.
33
1
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ще се учудиш, обаче има и такива лекари.И срещу тях мрънкат. Докторите не разбирали български, представи си.А един доктор, така скръцна със зъби на придружител на болен,че веднага му мина цялата агресия.
32
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Това е разликата.Бил сте раздразнен, ама не сте устроили скандал, като всеки възпитан човек.Правилно е да си потърсите обяснение, защо е трябвало да избирате екип и т нОще повече,че там работи бившата здравна министърка ( от БСП), която най- често дава мнения за здравната система по медиите
31
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Прочети какво си написал.Основателно да ти съчувствам само за първото - чакането, докато започне прегледа.Оттам насетне - много ясно,че има технологично време , докато станат изследванията ти.,да се проведат консултации и т. н. Какъв ти е проблемът.
30
1
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Има доста осъдени, с отнети права и тнНо те са представени от адвокати и медииите внимават с отразяването.
29
0
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Кой кога решава да напусне си е негов личен избор.Уважението трябва да е взаимно.Никой няма право да проявява агресия.Защо ще бие санитарка?Има си канален ред за оплаквания.
28
0
 
2
 
! Отговори
Болен въпрос преди 3 години
Чакането ще се увеличава по ред причини.Полицията пред ,, Пирогов,, и ВМА в София не е за превенция. Дежурен следовател има заради постъпващи хора след ПТП,битови скандали итнРедът за преглеждане на болни си го урежда болницата.А този болен чужденец с колко промила е бил?С какво ще им помогне полицията в този случай. Да си го осъдят.Чужденците, които идват за алкохолен туризъм са едно . Други идват за да търсят облаги от застрахователи.Болницата да си предвиди разходи за правни услуги
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болницата да си наеме охрана и да си защитава персонала включително по съдебен ред.Полицията е денонощно пред Пирогов и въпреки това има агресивни пациенти ( пияни, дрогирани, душевно болни), които нападат персонал.По кабинетите има паник бутони, включително портативни.И тук се говореше с право за превенция.Нужно е провеждане на обучение за справяне с агресивни пациенти. Да няма провокации и от персонала.Две страни са.Да се уважават взаимно.
26
2
 
1
 
! Отговори
убийци в преди 3 години
бели престилки
25
1
 
3
 
! Отговори
ани преди 3 години
Март, април, когато бяхме карантинирани обявиха, че смъртността рязко е намаляла. Причината е ясна. Много хора не са потърсили лекарска "помощ" и са останали живи.Това е показателно за кадърността на съсловието.Нагли до безобразие, надменни и безотговорни за човешкото здрове и живот ***. Интересува ме страхливците, които заплашваха и заплашват да напускат и тези, които напускат заради ковид ще бъдът ли върнати на работа? Как ще гледат колегите си тези нещастници.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще доживеем ли да видим осъден за уморен пациент медик?
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагледал съм се на достатъчно простотии от болничен персонал, ядат бой заради проявена от тях безчовечност, бездушие, наглост, безпардонност, апатия, корупция.Отиваме преди години да караме мой близък от 20 км за преглед, докторицата чи чопли носа и наглее "тръгвайте наобратно както намерите за добре, шефтана сега има работа, задържате линейката". А линейката я задържат те, понеже ги мързи да гледат и са всички да се съобразяват с тях.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторчетата и сестрите с наглото си и арогантно поведение сами си просят тупаници!Безпардонни простаци!
21
0
 
9
 
! Отговори
anon преди 3 години
Полицията не за охрана и превенция. Тя само констатира, идва след престъплението, пише документация. После следва прокуратурата.Болницата в Бургас да си наеме охрана.
20
1
 
9
 
! Отговори
Раздразнен преди 3 години
В Майчин дом, преди 5 години аз щях да бия някой, защото в ЧАКАЛНЯТА на родилното НИКОЙ НЕ ДАВАШЕ ИНФОРМАЦИЯ - лекари, сестри, акушерки влизат и излизат и чакащите семейства им се молехме като просяци - трябвало да си платим екип за да ни кажат! И тогава с усмивка вкарват роднините при родилката и ги информират регулярно. Разбрах 1 час след раждането детето си (на място си платих, но явно късно). А бяхме на "семейно училище" в тази болница преди това и нещата ни се обясняваха тоолкова различно.
19
3
 
8
 
! Отговори
Минувач2 преди 3 години
В белите държави лекари, полицаи, учители служат на обществото и това се вижда всеки ден. А тук е обратното - ние им служим поставяме ги на пиадестал им се кланяме. Защото били стълбове на обществото - и кум тях трябвало да има особено отношение, не като такова към стругар. Защо? Къде са резултатите? Знаете ли на кое място по грамотност сме вече? Гоним държавите от централна Африка. Със сигурност скоро ще ни задминат.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакането наистина е огромен проблем за хората дошли за спешна помощ. Не знам как е в Бургас, но вероятно е същото като в София. Първо много се чака, за да ти дойде реда - никой не се интересува кой за какво е дошъл и колко е спешен. После като се доредиш да влезеш, започва бюрокрацията - данни за пациента, изследвания, за чиито резултати се чака много, чака се и за лекар специалист от съответната клиника, който да те прегледа, чака се лекар да ти напише и така минимум 2-3 часа си отиват ей така
17
1
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
Отношението е огледално. Пациенти и лекари сме от едно и също общество. Щом има тупаници, вероштно е имало и провокации .. Аз като лекар никога не съм имал проблеми с агресивен пациент
16
3
 
13
 
! Отговори
Минувач преди 3 години
Що народ умориха тия лекари, на един не е отнето правото да практикува доживот, нито един няма в затвора. Колко ненужни операции направиха на здрави хора да усвоят пари. Колко ненужни лекарства предписаха заради комисионната на дистрибутора. Нагло, безпардонно, нечовешко отношение. Към възрастните хора - хокат ги, карат им се обиждат ги. Напълно заслужено е това което им се случва, защото те го предизвикват. Ако някой си мисли че обществото е длъжно на лекарите - лъже се.