35-ият ден на протест: Спокойна обстановка и три блокирани кръстовища

Офисът на НФСБ във Варна бе замерван с яйца
Обновена: 12 авг 2020 22:14 | 12 авг 2020 21:16, Анисия Иванова
288

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

За 35-и ден протестиращите се събраха в центъра на София. Те настояват за оставка на правителството и на главния прокурор.

Спокойна е обстановката и на трите барикади - на площад "Независимост", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. Към 19 ч. все още много малко хора бяха дошли на площада пред Президенството.

Над 40 са вече палатките и тентите в лагера. Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за отпадъци, автомобилни гуми и дори пътни знаци. Покрай загражденията са поставени постери с различни искания на протестиращите.

Протести се провеждат и в друга градове на страната.

Антиправителствен протест се проведе и във Варна. Трима души от морската столица са привикани в полицията днес заради мятането на яйца по офиса на коалиционните партьори от НФСБ.

Във Велико Търново протестно автошествие блокира движението в града.

В гражданската инициатива се включиха близо 30 автомобила, които блокираха трафика от областната болница до крепостта „Царевец“ и обратно за два часа.

До инциденти не се стигна, както и до блокиране на пътни артерии извън Велико Търново.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
21
 
! Отговори
Боко преди 3 години
До 169. А доказателства, байно, доказателства? Колко години са минали оттогава? Нали 2013-2014 беше свален и му търсеха всевъзможни кусури, че даже и за едни изядени фъстъци? А иначе колко комромата му спретнаха, че ДС няма да преметне и американското посолство ли?
135
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
172Славчо полуграмотният шoумен, се хвалеше със своя "патлак", джип и пари, докато хората гладуваха.
134
11
 
2
 
! Отговори
друга точка преди 3 години
от дневния ред "Червените депутатите искат и да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица."
133
0
 
14
 
! Отговори
До 170 преди 3 години
Факти моля, не твои съчинения, бездарни са никой издател няма да ги публикува.
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Депутатите се събират на извънредно заседание в четвъртък от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на БСП. Според дневния ред, определен от социалистите, в четвъртък парламентът първо трябва да гласува проекторешение, с което задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid - кризата "
131
22
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Те така не щем да съм на мястото на Тиквата Бойко!Направо да си *** дулото на патлако и да приключва курса !
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има малко достойнство, след последния гаф с , Христо Иванов Буйкев би трябвало, да се оттегли от политиката.Неговият дядо години напред, е хулил запада и НАТО, работейки за БКП/КПСС.
129
23
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И Колегите му Мутрите го чакат Бойко Борисов!Бая бизнес е превзел бодигарда на Т.Живков Бойко Борисов!Ах ха ха ха ха ха ха ха ха Пипал е на много места краля слънце Бойко Борисов!
128
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боко 157не се тревожи за радев , има си основанията "От публикуваните от Уикилийкс в края на 2010 г. тайни депеши светът научи, че американски дипломати в чужбина редовно са изпращали поверителна информация до Вашингтон. В много случаи тя е касаела местни политици. Такъв е и случаят с депешата на американския посланик в София Джон Байърли, в която той съобщава на Вашингтон, че тогавашният кмет на София Бойко Борисов е участник в "тежки криминални дейности". "
127
27
 
6
 
! Отговори
Българин от България преди 3 години
Престъпника Бойко Методиев Борисов е най корумпираната мутра заемала пост премиер!Корупцията по - високите етажи на властта!Злоупотреби с власт!Еврофондовете !Рекет - държавен!Заграбване на бизнес !Държавна измяна !Фалшификации на избори !Подслушване !И още куп неща ,няма да ни стигне вечерта !Оставка- Съд- Затвор!
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
162 Какво става, нали бяхте демократи, няма престъпници, докато не се докаже вината?Това не е ли, избирателно обвинение?Срещу което уж, се борите.
125
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
155 Мутрите ги създаде БКП/БСП/ДС, тях искате да поставите, от улицата и следствието, направо във власта.
124
3
 
11
 
! Отговори
Боцков преди 3 години
До избягалия от лудницата, който се мисли че е българин. Миличък, прибери се, ще ти сложат бяла ризка с ръкави, ще те сложат инжекцийка и ще се съвземеш.
123
22
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Престъпника Бойко Методиев Борисов е най корумпираната мутра заемала пост премиер!Корупцията по - високите етажи на властта!Злоупотреби с власт! Еврофондовете !Рекет - държавен! Заграбване на бизнес !Държавна измяна !Фалшификации на избори !Подслушване !И още куп неща ,няма да ни стигне вечерта !Оставка- Съд- Затвор!
122
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
121 С този бирен, развлечен мехур, не Пинокио, а Буратино , ви е Ристо Иванов - лъжата.Как не се уморява, да раздава постове и да реди новия ред в държавата?Вече се обяви за премиер.
121
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До притеснения 128 Ами то делото стартира през септември А като знаем , как Борисовската прокуратура ги образува тези дела , като нищо и Баневи да са поредните осъдили България . Сума , която няма да бъде платена ни от Борисов , ни от прокуратурата , а от данъците на хората , както е ставало досега
120
2
 
18
 
! Отговори
Боко преди 3 години
До Българин 151.Такааа, ей сега те закопах, да та евва в глу.пака. През 2013 година Данчо Цонев (ментата) го нарече мутра от парламентарната трибуна. Борисов заведе дело за клевета срещу него и за да не го осъдят Ментата се извини публично пред цяла България. Радеф ще е следващият като му изтече имунитетът.
119
2
 
24
 
! Отговори
До Българин преди 3 години
На кои българи е България? Божков, Василев, Маджо, Банев, Радев, Стайков, Очите, Арабаджиев, Прокопиев, Нинова, Мая? Или да дадем властта на Слави Трифонов? И той ще е като изброените, ама поне ще ни посвири и попее.
118
19
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Единственото комунистическо лице В България е Бойко Борисов крадеца! Троянския кон на Путин и Руските КГБ във властта!Строи Руски поток в услуга на Путин и Ердоган!Оставка на Мутрата Борисов!
117
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим на некадърното адвокатче, на арменския барбарон и на никому неизвестния скултор за невероятната предизборна кампания която спретнаха на ГЕРБ. Утре ще има изненади за всички.