Кметът на Добрич ще връща обратно напусналите болницата медици

Според Йорданов при спазване на предписанията, случаите на COVID-19 ще намалеят
12 авг 2020 09:48, Ния Христова
14

 

Растящият брой на заразени с COVID-19 и лошата организация на работа предизвикаха да бъде взето решение да се смени ръководството на болницата в Добрич.

Още по темата
"През тези два месеца се позволи дифузното разпространение на самия вирус. Разпределението на болни и здрави хора в болницата беше категорично несъвместимо с едно здравно заведение. Потоците трябва да са абсолютно разделени", заяви за Bulgaria ON AIR кметът на Добрич Йордан Йорданов.

 
При посещение главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и здравният министър проф. Костадин Ангелов установиха, че предписанията на районните здравни власти не се изпълняват.
 
"От последните няколко месеца РЗОК, РЗИ, общината и Българският лекарски съюз сме обединени и даваме нужните предписания на ръководството на болницата да предприеме съответните действия", коментира още Йорданов.
 
Той смята, че след намесата на министерството в следващите една-две седмици вече ще има резултати, като основната цел е да се успокоят хората в многопрофилната болница. "Поели сме ангажимент да привлечем обратно тези специалисти, които през последните месеци решиха да напуснат", обясни още кметът на общината.
 
Йорданов е на мнение, че причината за недостига на специалисти е, че опитите да се води диалог с ръководството на болницата, за да обсъдят евентуално подобрение в условията на труд, са неуспешни.
 
Йордан Йорданов изтъкна, че на територията на града и общината има две лекарски заведения, които са за долекарска помощ, а на територията на цялата област съществуват три здравни заведения.
 
Заради безводие в общината и воден режим жителите на селата Дончево и Крагулево излязоха на протест.
 
"Казусът е бил разрешен съвместно с жителите на с. Дончево и ВиК. Категорично трябва всички институции да положат всички усилия, за да се борим срещу "най-големия враг" - COVID-19", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Тая е най голямата мафиотка на Добрич ,дава разрешение за уволнение срещу пари.госпожа Ангелова в живота не всичко е пари.има една дума , човек но с голяма буква ч .ти не я заслужаваш.ще дойде времето да си блишеш ранитеУспех в близането.
12
1
 
2
 
! Отговори
Колежанки преди 3 години
Ангелова от РЗИ Добрич е най корумпираната абе къде са службите,тя за една торбичка пипер от мен която и занесох се зарадва,а като си отиваше беше с 4 чАнти пълни.мафиотка.от община Тервел защо прикри знам кметката Дуди, която се върна от Банско с вируса и зарази целия добрички регион.сега берем плодове на Диди, Ангелова от РЗИ Добрич която взе мъни от общината Тервел,ама много.
11
1
 
3
 
! Отговори
d-r galov преди 3 години
rzi agelovad-r mafiaosavka
10
1
 
3
 
! Отговори
d-r spravedlivost преди 3 години
zad vsi4ko e d-r agelova -rzipodloga partiiaostavka-------
9
0
 
3
 
! Отговори
Не стават нещата преди 3 години
Много са тарикатите а хората от народа са бълъците и само на техен гръб всичко а за тях нищо
8
1
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Кметът на Добрич миналата година прехвърли собствеността на болницата от Общината на Държавата. Вече няма думата там. А лекарите в болницата могат да се върнат само с подходящото заплащане. В това чумаво време само от добро желание, нещата няма да се случат.
7
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Повечето, от които са българи, ако се чудиш къде избягаха нашите
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5:То за толкова ще дойдат и най-добрите специалисти на САЩ.
5
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
200 евро на час и ще има лекари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многото вожд ще търси малкото индианец ли?
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмете кмете, изпуснахте положението и сега ще духате супата. Стига с празните думи, стига с обещанията, стига
2
1
 
13
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 3 години
Да иде в София на площада да потърси доброволци ...
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ще ги връща? Празни обещания вече непомагат ...