Маските в Пловдив вече задължителни за публични събития на открито

Решението е на Областния кризисен щаб заради скока на заразените
12 авг 2020 18:58, Анисия Иванова
37
Маските в Пловдив вече задължителни за публични събития на открито
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Задължително с маска на публични събития на открито в Пловдив, реши Областният кризисен щаб в Пловдив.

"Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на маски при предстоящи масови мероприятия с публичен характер на открито -  футболни срещи, концерти и други сценични прояви – става задължитиелно", се казва в решението.

Целта е да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие, обясни областният управител Дани Каназирева.

Тя призова кметовете да оказват съдействие на контролните органи, за да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на заболели от коронавирус в Пловдивска област през миналото денонщие.

Сред новите случаи са и  две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано,  съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет пациенти са хоспитализирани в последните два дни. От щаба съобщиха и за починал пациент - жена на 86 години със съпътстващи сърдечни заболявания.

Във връзка с четирите случая на заразени общински служители от РЗИ съобщиха, че се извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички задължителни мерки относно дезинфекцията в помещенията и са дадени предписания.

От понеделник още две болници -  УМБАЛ "Пълмед“ с 15 легла и МБАЛ "Св. Пантелеймон” с 25 легла влизат в графика за прем на болни с коронавирус, като и двете лечебни заведения имат възможност при необходимост да увеличат легловата база. 

Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 легла, които да бъдат само за интензивно лечение на пациенти с коронавирус.

Утре предстои среща с ръководствата на лечебните заведения коите досега нямат опит с подобни пациенти.

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 1144. Оздравелите пациенти  до момента са 581, като за двата дни са 37. На домашно лечение са 404. Под карантина са 535 лица. Хоспитализираните са 144, от тях с потвърден COVID-19 са 123 пациенти.

Статистиката по общини:  Пловдив – 779,  Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 33, Асеновград – 54, Брезово – 2, Куклен – 10, Садово – 14, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот - 9.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
На първо четене, тоя и оня решава нещо си. Но иначе казано, никой не знае кво става и кой реди нещата!!
7
11
 
22
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Няма как свободен човек да носи тия парцали !?!? Ако трябва ще се борим до край ...няма някакви фашисти да ни определят съдбата ....Девиза на истинските патриоти е СВОБДА или БОРБА !!!!!!!!!!!
6
14
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Как точно ще те задължат да си с маска на открито!? С глоби, с арест, със затвор, с какво!? Когато си решен да се самоуважаваш като човек на всяка цена, няма такава сила и такъв закон, които да те задължат да правиш каквото и да е!
5
6
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
истината---АКО БЪЛГАРИЯ СЕГА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС И НАТО --ПАДАТ МАСКИТЕ НА--СЗО ЕС НАТО----ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА КОРОНОВИРУСА КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕЕ ДО К А З А Н И НЕЩАТА В ГЛОБАЛНИЯ СВЯТ ЩЕ СИ ДОЙДАТ ПО МЕСТАТА ПРОТЕСТИРАЙТЕ СРЕЩУ ВАНДЕМИЯТАКОРАНОВИРУС СЪБУДИ СЕ БРЕ ЧОВЕКО НЕ СИ ***
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1,5Може би. Ама стрелбата с ловно оръжие е. Някой ден ще ти демонстирам.А я кажи сега, кое от това, дето го казах е невярно? Защото познавам трима, дето като влязоха в ГЕРБ и станаха много успешни бизнесмени, за сметка на други трима, дето отказаха да плащат рушвета и ги съсипаха с по 4 проверки на НАП на седмица и пълни ревизии. Буквално им беше блокиран бизнеса, докато не се съгласиха, да сдадът половината. Познай, кои стнаха съсобственици!
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Не, ама е виновен, че минималната е още 610 лева, ча 50% е сив сектор и че ако не си от неговите хора, АБСУРД да имаш вървежен бизнес, който да е с размерите на повече от една квартална бакалия.
2
11
 
2
 
! Отговори
Bravo PLOVEdiv преди 3 години
Така се действа смело.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак финтовете на Тиквата...