Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасни ламарини на тераса

При проблем подайте сигнал в платформата на Investor Media Group
Обновена: 12 авг 2020 17:02 | 12 авг 2020 16:09, Анисия Иванова
30
Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасни ламарини на тераса
Снимка: БГНЕС, архив

Според нормативните уредби искането на разрешение от Общината за строеж на навес, беседка и барбекю е отпаднало от Закона за устройство на територията, но има определени условия за изграждането на постройки. Те не трябва да са в близост до оградата на съседа да не надвишават 2.5 метра и трябва да се поиска съгласието му.

Това обаче не се случило според наш възмутен потребител, изпратил сигнал в платформата на Helpbook.info за незаконно построено барбекю.

Между съседни имоти недобросъвестен собственик построил скара, която постепенно надграждал и вече е с внушителни размери. В барбекюто се горели всякакви отпадъци, повечето от които предизвикват отровен дим, според автора на сигнала, който е с малко дете и се опасява за здравето му. Проветряване и простиране на дрехи е невъзможно. Молбата е ДНСК да извърши проверка и да издаде предписания за спиране на тормоза.

В друг сигнал до ДНСК се иска проверка на имот в район "Надежда", който не се използва по предназначение. "Спрямо кадастъра предназначението на имота е "Сграда за обществено хранене" и той следва да се ползва само за обществени дейности. Преди там беше пицария. Последните години в имота живеят хора от ромски произход на втория етаж. В момента се настаняват още хора и на първия етаж. Смятам, че имотът не се използва по предназначението си. Недопустимо е да се нарушава ПУП на района по този начин!", пише в сигнала.

Получихме информация за опасна конструкция на тераса в частен имот: "Балконът е остъклен, като отгоре е покрит с листа ламарина, които са почти откъснати и при силен вятър се развяват. Всеки момент те могат да бъдат откъснати от вятъра и тъй като са големи и тежки могат много сериозно да наранят или даже да убият човек. Моля да предприемете действия спрямо собствениците на апартамента“, пише в сигнала.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район "Слатина", където е заснет тротоар, който е почти непроходим, заради големи дървета и неподходящо поставени сметосъбиращи съдове. Нашият потребител апелира отговорните органи да извършат оглед на терена и да организират преминаването така, че пешеходците да не трябва да излизат на улицата, за да преминат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и с мене така - комшията си направи барбекю на два метра от оградата / общо на 5 м от къщата ни / - зидано с комин почти пет метра висок- също гори стари мебели, каквото му падне и смърди отврат... та какво да го правя - съседи сме от години...стъжва ни се живота като го разпали...
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни си направиха къмпинг на площада- идете да ги видите:))))))