Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасни ламарини на тераса

При проблем подайте сигнал в платформата на Investor Media Group
Обновена: 12 авг 2020 17:02 | 12 авг 2020 16:09, Анисия Иванова
30
Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасни ламарини на тераса
Снимка: БГНЕС, архив

Според нормативните уредби искането на разрешение от Общината за строеж на навес, беседка и барбекю е отпаднало от Закона за устройство на територията, но има определени условия за изграждането на постройки. Те не трябва да са в близост до оградата на съседа да не надвишават 2.5 метра и трябва да се поиска съгласието му.

Това обаче не се случило според наш възмутен потребител, изпратил сигнал в платформата на Helpbook.info за незаконно построено барбекю.

Между съседни имоти недобросъвестен собственик построил скара, която постепенно надграждал и вече е с внушителни размери. В барбекюто се горели всякакви отпадъци, повечето от които предизвикват отровен дим, според автора на сигнала, който е с малко дете и се опасява за здравето му. Проветряване и простиране на дрехи е невъзможно. Молбата е ДНСК да извърши проверка и да издаде предписания за спиране на тормоза.

В друг сигнал до ДНСК се иска проверка на имот в район "Надежда", който не се използва по предназначение. "Спрямо кадастъра предназначението на имота е "Сграда за обществено хранене" и той следва да се ползва само за обществени дейности. Преди там беше пицария. Последните години в имота живеят хора от ромски произход на втория етаж. В момента се настаняват още хора и на първия етаж. Смятам, че имотът не се използва по предназначението си. Недопустимо е да се нарушава ПУП на района по този начин!", пише в сигнала.

Получихме информация за опасна конструкция на тераса в частен имот: "Балконът е остъклен, като отгоре е покрит с листа ламарина, които са почти откъснати и при силен вятър се развяват. Всеки момент те могат да бъдат откъснати от вятъра и тъй като са големи и тежки могат много сериозно да наранят или даже да убият човек. Моля да предприемете действия спрямо собствениците на апартамента“, пише в сигнала.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район "Слатина", където е заснет тротоар, който е почти непроходим, заради големи дървета и неподходящо поставени сметосъбиращи съдове. Нашият потребител апелира отговорните органи да извършат оглед на терена и да организират преминаването така, че пешеходците да не трябва да излизат на улицата, за да преминат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Лидия Павлова преди 3 години
Аз съм авторката на сигнала за имота в Надежда, който не се използва по предназначение. В обществена сграда, която се води "заведение за хранене" кметът на района Димитър Димов настанява хора от ромски произход. Точно вчера от общината ми отговориха, че щели незнам си какво да подават в кадастъра и най-общо имота си бил общински и можели да правят каквото си искат с него. Само че спрямо ПУП този имот е за обществена дейност и не може да се смени предназначението без решение на общинския съвет.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска такова барбекю да си купи земя.Другите в човекарниците да си купят елекртическо.Има евтини има и отлични на Тефал знаят колко време да печат има си опции.Какво ни занимават с глупости?!!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Нашите мили комшии в целия блок нагоре пък са изкъртили и двата комина, за да увеличат жилищната площ с 40 кв. см. Съответно няма къде да си "включа" абсорбатора. Сега скара+котлон+фритюрник са ми на балкона и хич не ми пука на кво им мирише! Квот почукало, такова се обадило!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам гриловано барбекю на скара!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в блок... на 2 етаж един младеж си е направил барбекю... какво толкова ще кажете вие...Нищо особено освен това, че го пали в 22-22:30 и всякакви миризми влизат точно в спалнята ни.... след това той си нагъва мръвката на терасата, а при всички останали комшиии вони на печено... Сега идва и сезона на зимнината ... миналата години едни възрастни хора пекоха пипер 21 дни без прекъсване на терасата разбира се... При нас се проветрява какво ни пука за това, че миризмите отиват нагоре..
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асам Веган веднага дасе провери надениците е забранено дасе ядат на барбекю по ПУП.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това барбекьо на скара пекът само буклоци саседите само ребра само наденитси пражолки само кибапчита само некакви риби само месища ас в моя двор само качествени чушки пека само лютеници и комплоти много ми замръсяват ваздуха саседите не ми тегли на два камака сам торил един непотребен знак стоп даси пека чушки и да вара зелен фасул и салтса за зимата.
15
1
 
6
 
! Отговори
ДА преди 3 години
А барбекю на балкона,как се води!?пушеци,скари-все едно си на село!Отдолу и отгоре-пране на съседите и не ти пука!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барбекю много хубаво се прави на вилата на село.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А после се смеем на другите страни, защо имали толкова регулации - ами защото ако всеки тръгне да прави каквото си иска, е нужно няколко иднивида, да попречат на цялата общност, да живее човешки ...
12
0
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 13Принципно говоря....И аз преди имах едни съседи,които само клюкарстваха и злорадстваха.Аз никога не бих направил такова барбекю.
11
1
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Че пуши, пуши, че мирише на дим и печено да, но чак пък всякакви неща. Ние барбекю и скара не сме виждали нито сме палили.
10
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Такива съседи да имаш,врагове не ти трябват!Егати мръсните жалки хорица!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗороИма загубеняци, дето хвърлят всичко, коеот изглежда че ще гори добре. Като почнеш вестници, книги, поняког дъски и стари натрошени мебели, особено тея с боята и лака ...Ама какво да ти кажа - дивашка работа са някой хора.
8
11
 
5
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Егати тъпите, клюкарски парчета.Големи европейци станахте бе провинциалисти на софийска територия.
7
0
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Как в барбекю ще гориш всякакви неща?Барбекюто не работи ли на дървени въглища? Всякакви неща какво включва? От всякакви неща храната ще се развали.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недочесаните жени създават всякакви проблеми. Затова чешете си жените. А старите моми нямат спасение.
5
0
 
11
 
! Отговори
Св преди 3 години
Айде малко кажете и за поведението на съседите. С поведение на стринка от късния социализъм, интелигентна уж жена продължава да си мисли, че е нормално да се изтупват черги, килими одеяла, покривки и каквото скимне от терасата. Това разбира се отдавна не разрешено от ЗЕС. По същата логика, може да си изхвърля торбичката за смет на моята тераса, поне ще е на едно място, а на по цялата ми тераса косморляк. Гледам от друг блок постоянно пък хвърлят помии, а отдолу всякаква фауна яде.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с горенето на всякакви неща е голям проблем и не разбирам колко трябва да си *** за да го правиш
3
3
 
8
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
ААА, значи и на мен от някъде кат ми замирише на мръвка да викам полиция.